Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

Sherlock Holmes zase trošku jinak a troufám si říct, že velmi povedeně. Herci jsou naprosto perfektní! Cumberbatch je úžasný sociopat a spolu s Freemanem jsou skvělá dvojka. Když se k nim přidá Andrew Scott jako Moriarty, který je jeden z nejlepších záporáků, jaké jsem kdy viděla, nemám žádné výhrady. S každým dílem je seriál lepší a lepší a jako každý fanoušek si dovolím povzdechnout nad tím, že interval natáčení mezi sériemi je moc dlouhý a já příliš nedočkavá. Chci další! Jak už zde bylo několikrát zmíněno, vyplatí se sledovat v originále, Benedict má opravdu charismatický hlas. Navíc Sherlock nabízí jednu z nejlepších úvodních znělek a prostředí Londýna a všeobecně Velké Birtánie je zde opravdu kouzelné. I am not a psychopath, I am a high functioning sociopath. Do your research.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017)

Zamilovala jsem se hned. Záhadný profesor, tajuplný plán, který dokáže každou chvíli překvapit a parta zajímavých lidí. Každá postava má něco do sebe a našla jsem si k ní cestu. Teda.. kromě Arturita a Gandíi, jenže ti jsou tvořeni pro to, nemít je rád. Mám ráda tyhle skládanky, který odhalují plán postupně a dokáží zaskočit. Možná je to chvílemi dost nereálné, ale jsem ochotná to odpustit. Druhá a třetí série pro mě byly nejlepší, ta čtvrtá zatím nejslabší. Dost se tam vaří z vody a celkem zbytečně natahuje děj, ale kdoví.. třeba to je ticho před bouří. Pokud se na to nepodíváš ve španělštině, jsi barbar. Bella ciao!

TY

TY (2018)

Kdybych nepotřebovala spánek a vykašlala se na povinnosti, zhltnu tenhle seriál během jednoho dne. První díl si mě omotal a nepustil. I když jsou tu místy slabší chvíle a nebo se zdá že ve druhé polovině to občas ubírá, tak finále bylo přesně a naprosto dle mého gusta, že pět hvězd dávám bez rozmyšlení. Dejte mi psychologické zvrácené drama, do hlavní role obsaďte fešáka, od kterého neodtrhnu oči a máte mě v kapse! Penn je dokonalej a ostatní nezaostávají, obzvláště malý Paco se mi dostal k srdíčku. Nemůžu se dočkat, co přinese druhá série a doufám, že se ponese v podobném duchu.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Tenhle seriál mi hrozně štve v jedné věci. Má skvělý potenciál, ale někde strašně málo využitý. Jsou díly, kdy se řeší jenom všechno kolem až na zombíky, ale já chci nejvíc ty zombíky! Hlavně ty hodně zmutovaný a ošklivý. A proč sakra nikde neni zombie mimčo?! :D Z 1.série jsem byla strašně nadšená, u druhé to trošku opadlo a třetí jsem zkoukla letem světem, abych si ji mohla odškrtnout. Teď aktuálně sleduju 4. sérii a zase se to aspoň trošku vrací do starých kolejí a z některých dílů jsem nadšená. Tak uvidíme, jak to nakonec skončí. Každopádně je tam několik postav, které si zamilujete a někdy je to hrozná chyba, protože vzápětí umře! :D Tady jde jen sledovat a držet svým favoritům palce. Doufám, že pátá série nebude na úrovni 2. a 3.. Prosím. Edit: 5. série už mě zase naprosto nadchla a ponořila do děje. Nemůžu se dočkat další!

Pán času

Pán času (2005)

Každý Doktor má své kouzlo a svá pro i proti. To platí také pro jejich společnice. Pokud máte rádi seriály, kde se děje sem tam nějaké dobrodružství a postavy se nijak extra nestřídají, jste na špatné adrese. Jakmile si oblíbíte společníka, nebo dokonce samotného Doktora, musíte se smířit s faktem, že se s ním dříve nebo později budete muset rozloučit a věřte, že to není nic příjemného. Například já – 11. Doktor si mě naprosto získal a zbožňuji ho. Obzvlášť s Amy a Rorym. Proto už jen změna společníků pro mě byla silná a nemluvím o změně samotného Pána Času. Já Capaldimu prostě na chuť nepříjdu, už aby byla změna. Jen se bojím, aby to nebyla změna k horšímu. Sám o sobě je seriál velmi povedený, i když se občas v těch zákonech času a podobně člověk ztratí. Plusem je i to, že při výletech do minulosti se člověk může i zlepšit v dějepisu, když vynechá fantazii scénáristů. Nejlepší by zde bylo hodnocení jednotlivých sérií. Třeba jednou, až si najdu čas. Trust me, I am the doctor!