Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (394)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Shodnu se s většinou, že se jedná o úžasnou filmařsky vydařenou podívanou. Husí kůže se drží většinu filmu, obzvlášť při scénách s Harkonneny. Kde ale tento díl vázne a v čem mě zklamal, je jeho plochost a nedostatek "duše". Spousta zajímavých postav, co mají skvělé obsazení, ale kterým se nedostává dostatek prostoru. Obzvlášť těm, kteří v knížce měli velkou roli a tady minimální, což je ve finále znát. Skvěle vystavěný záporák ve finále neměl ani šanci se prosadit, což byla ohromná škoda! Butler si temnou stránku opravdu užívá. Škoda, že tohle bylo pouze potěšení pro smysly a ne i pro srdíčko.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Pokud alespoň jednou za 10 min neslyším slovo rodina, mám pocit neklidu. Jakmile nevidím vážný výraz Vina Diesela, cítím se, jako by bylo něco hrozně špatně. Naštěstí během tohoto filmu je všechno v pořádku. Opravdu netuším, jaká síla žene tuhle sérii ještě kupředu, ale oni se prostě nevzdávají stejně, jako auta Dominica Toretta, když letí z obrovské výšky a dopadnou úplně v klidu na všechna čtyři kola. To, že když já ve svém voze lehce zvýším rychlost přes retardér a urvu si vanu, je asi jen problém toho, jak mě nechrání síla rodiny.. Do tohohle snímku už jsem šla s velkou skepsí a ironií, díky čemuž jsem si ho hrozně užila! Protože když už si z toho začnete dělat srandu, vážně se z toho sranda stane. Opravdovým pozitivem, které bych chtěla vyzdvihnout, je Jason Momoa. Tahle role mu neskutečně sedla, strašně mě bavila každá sekunda, kterou na obrazovce strávil a i na něm bylo znát, že si to užívá také. Dala bych tomu pro tu recesi klidně i pět hvězd, ale vnitřně nedokážu snést některý fakt debilní nelogický momenty, tak aspoň ty čtyři a těším se na další díl, kde doufám, že to Vin a jeho "family" zvládnou ♥

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Prostě a jednoduše - skvělý! Superlativů nemám dostatek k tomu, abych vyjádřila, jaká tohle byla pecka. Soundtrack mě bavil a animace je fantastická, ale to Vám řekne každý, kdo to viděl. K tomu spousta narážek těšící moje fanouškovské srdíčko a ta čekačka na pokračování bude teď fakt dlouhá.

plakát

Bez kalhot: Poslední tanec (2023) 

Chvalme pána, že to byl poslední tanec. Salma a Channing sice vypadají stále dobře, ale když jsem je viděla na začátku, nějak jsem se necítila patřičně. K žádné postavě jsem si nevytvořila vztah, jako třeba ve dvojce a to pro mě vytvořilo plochou strip komedii, která nebyla vlastně ani vtipná. Zbyly jen tanečky, které postrádaly smysl a kdyby se vystřihly jako samostatný krátkometrážní film, dala bych mnohem lepší hodnocení. :D

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Malý záblesk štěstí v kolotoči beznaděje a monotónnosti Marvelu. Osobně jsem byla možná malinko zklamaná, protože jsem opravdu čekala to nejhorší. I přesto je ale tenhle díl velká emoční ždímačka a vážně na některé scény nezapomenu. Soundtrack skvělý, jako vždy a můj playlist je opět obohacen spolu s mými kino zážitky.

plakát

Fresh (2022) 

Hlavní duo má skvělou chemii a vážně mě mrzí, že jim to nevyšlo. Po prvním zhlédnutí jsem byla z filmu nadšená, to druhé už není tak silné, ale furt tam těch pět hvězd nechám. Protože mě to fakt baví. Sice se veškerý mord děje hlavně za zavřeními dveřmi, ale atmosféra mimo byla dostačující. Scénu, kde Sebastian Stan tančí a "vaří", si pustím klidně ve smyčce dokola. :)

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Tyjo, tyjooo.. Zas tu máme celkem napínavou podívanou s prvky nechutných momentů, na kterých to naštěstí není postavené, ale jen o to víc uspokojí. Evil Dead mi přišlo "mrtvý" už dávno, ale máme tu záblesk naděje. Co mi nedělá už vůbec dobře je, že se děj odehrává ve městě. Vraťme mi můj pocit bezpečí!

plakát

The Mandalorian - Season 3 (2023) (série) 

Meh, od doby, co se seriál soustředil více na mandaloriany a máme zde v popředí postavu Bo-Katan, tak pro mě šel seriál dost dolů. Dejte mi víc příběhů, které jsou soustředěné na taťka-Grogu duo a budu spoko.  This is not the way.

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) 

Tak špatný, až je to vlastně strašně dobrý. Hlášky z tohoto počinu se krásně využijí v běžném životě a konverzaci, díky čemuž je s Jiřího Káry opravdu legenda. ♥

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Wakanda Forever? Prosím ne.. Proč to má tak dlouhou stopáž, když se tam neděje absolutně nic zajímavého a není tu skoro žádná postava, která by mě oslovila, až na Okoyu. Spousta zbytečných keců, "záporák" s křídly na kotnících (jakože wtf, vážně?!) je naprosto marnej a posledních 45 minut jsem už jen proskákala z principu, abych věděla, jak předešlé dvě hodiny mého života dopadnou. Nemluvě o tom, když se poprvé objevili modří vodní mužíčci a mně se vrátil flashback na moje utrpení při druhém Avatarovi. Nerada to říkám, ale kvalita Marvelu opravdu klesá..