Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 022)

plakát

Malý princ (2015) 

Zpočátku jsem byla nadšená, pak ale mé nadšení trochu sláblo, takže nakonec čtyři hvězdičky nedám, i když jsem o nich byla dlouho přesvědčená. Milý, poetický a přitom vážný film plný životních mouder. Asi ne tak úplně pro děti. Ale to není ani Malý princ. A proč nakonec hvězdy tři? Asi jsem přece jen čekala více Malého prince a méně omáčky okolo. Více legendárních slov, kdy se musíte zastavit, zamyslet. Slov, která jsou v knize, ale tady mi někdy scházela... Ale jinak fajn osvěžení mezi všemi těmi animovanými snímky...

plakát

Věra 68 (2012) 

Tak trochu jedu na vlně dokumentů. A dokumenty o lidech mě zajímají nejvíce. Věra Čáslavská byla a je sympatickou osobností plnou energie, takže tím měla Sommerová krapet ulehčenou práci. Snímek však musím hodnotit pozitivně i tak. Délka tak akorát, aby bavil každou minutu, život Čáslavské bohatý, aby to bylo zajímavé i samo o sobě. Dozvěděla jsem se spoustu věcí a jen zírala, kolik toho může ve svém životě člověk stihnout.

plakát

Dárek (2015) 

Čekala jsem nervydrásající thriller, jdoucí ve šlépějích pořádné duchařiny, ale dostalo se mi spíše nudného filmu, který se rozjel až ke konci, což na to, aby to snímku vylepšilo vyznění, nestačilo.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Na jedničce jsem byla v kině a byla jsem z ní nadšená. Věděla jsem, že dvojka bude horší, ale že přijde až takové zklamání, to jsem netušila... Bohužel. Film jsem zhlédla včera a dnes už pomalu nevím, o čem byl. To taky o lecčem svědčí. Vizuál už neohromí, příběh nechytne. Než se do něj stačíte ponořit, skončí a vy ani nevíte, co a proč se odehrálo...

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Snímek z řady sofistikovanějších romantických filmů. Takové mám docela ráda, když už se vrhnu na filmovou romantiku, hledám něco takového. S láskou, Rosie mě v podstatě nezklamalo, byli tu sympatičtí a neokoukaní herci, příběh taky celkem fajn... Jen abych dala vyšší hodnocení, musela bych u dívání se zažívat větší emoce. Ale v podstatě ten film hodnotím pozitivně.

plakát

René (2008) 

Tolik režimů, tolik prezidentů, a René pořád v base. Po Marcele a Katce jsem viděla další časosběrný dokument Heleny Třeštíkové a musím říct, že tak jako obvykle mě bavil, protože titulní postava byla opět více než zajímavá. Nesmírně chytrý a sečtělý René, avšak pohybující se na "druhé straně" - no, bylo až děsuplné sledovat, kam se může člověk dostat, i když má v sobě asi předpoklady pro to být někým "lepším". René coby film pak stojí přesně mezi Katkou a Marcelou, která mě bavila nejvíce (spolu třeba s Manželskými etudami).

plakát

Marcela (2006) 

Helena Třeštíková měla nesmírně štěstí a čuch na hlavní představitelku. Život Marcely je jedno neštěstí za druhým, až z toho mrazí, a plně naplňuje představy, že nejlepší scénáře píše život sám. Takže už stačilo "jen" sledovat a vybrat to nejzajímavější. A jen dávám do uvozovek, protože je jasné, že bez talentu režisérky by ani tak drsný příběh, jako má Marcela, nemusel hned znamenat, že se bude jednat o skvělý film. A oceňuji i vytrvalost, točit časosběrné dokumenty jistě není jednoduché...

plakát

Nikdy není pozdě (2015) 

Meryl opět dokazuje, že je herecký chameleon. Válí s kytarou a zpívá, jako by to byl její dennodenní chleba. Film sám je už bohužel horší, ale to jsem tak nějak čekala. Nenadchne, neurazí. Taková jednohubka s celkem šablonovitým příběhem.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Ideální blockbuster. Iron Man je nejvíc cool Avenger. Příběh odsýpá, film má spád, nenudí. Je to vtipné, je to akční a zábavné. Jedna z nejlepších marvelovek.

plakát

Everest (2015) 

Everest mě bavil. Je to výborné drama se stupňující se atmosférou. Na začátku tušíte (a víte), že se něco stane, a s neklidem pozorujete výpravu, kterak se drápe na vrchol, ale zatím netuší... Napětí roste, na konci snímek graduje. A tak to má být. Dobrodružná lahůdka, která ani chvíli nenudí.