Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 022)

plakát

Adaptace (2002) 

Na film jsem se dívala hlavně kvůli mé oblíbenkyni Meryl Streep. Hrála jako vždy skvěle, ovšem super byl i Nicolas Cage, když hrál tak rozdílná dvojčata. Trošku mi připadalo, že se celý film táhne, ale konec byl teda šok. Dokonce jsem na pár minut přestala mít Meryl ráda. Ale jinak dobré.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Tenhle film mě překvapil. Pěkně vystihli korupci a všechny hnusy dnešního světa, je to takové ponuré, ale skvělé. Byla jsem na tom v kině a pamatuji si, jaký to byl pro mě zážitek. I formální stránka mě docela nadchla.

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Dobrý film, ale podle mě ne vynikající... Burtona mám docela ráda, jeho nápady a styl z filmu jen čiší, Johnny Depp je skvělý, nádherná je taky čokoládovna uvnitř. Líbí se mi, jak jsou zde pěkně vystiženy charaktery dětí, každé je jiné. Ale film mě zaujal spíše po stránce formální, což na převysoké hodnocení nestačí.

plakát

Na dotek (2004) 

Čekala jsem bombu, nepřišla, ale i tak mě snímek zaujal. Je to zajímavá sonda do mileneckého čtyřúhelníku se skvělými hereckými výkony, navíc doprovázena nádhernou písničkou. Někdy je film možná sprostý, ale je to pěkný pohled na reálné vztahy, žádná sladká romantika.

plakát

Vetřelec (1979) 

Opravdu kultovní sci-fi film se skvělou a komorní atmosférou. To neznámo je děsivé, ztvárnění vetřelce na tu dobu skvělé, Sigourny Weaver prostě úžasná.

plakát

Vetřelci (1986) 

Opět hodně dobrý film o vetřelcích, který využívá všeho dobrého z jedničky a přidává i něco navíc. Nechybí skvělá Sigourney či napínavý děj. Klasický film, sci-fi s prvky thrilleru, které táhne i po letech.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

I třetí film nezklamal a pořád je stejně na úrovni jako první dva, dýchá jim na záda a šlape na paty. Je dobrý, líbí se mi některé myšlenky a zápletka.

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Ano, čtyřka už původním třem filmům moc nestíhá. Ty první tři ji v pomyslném závodu unikají. Ale dívat se na to dá pořád, to zase ano. Akorát už nevědí coby, tak Ripleyovou prostě oživí. Neříkám, že je to špatný nápad, ale musí se za každou cenu pořád dokola točit dvojky, trojky, čtyřky...? Sigourney je zase skvělá, dobrá je i Winona, ale další film ať už prosím netočí.

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Tohle je jedna z nejlepších českých komedií. Svěrák a Smoljak byli totiž úžasnou a asi nepřekonatelnou dvojicí s nápady a humorem, který se jen tak nevidí. A Lipský coby režisér rozhodně nic nezkazil, ba právě naopak. Sovák hraje skvěle. Má to vtip, šmrnc, je to srandovní, hlášky zlidověly.

plakát

Mumie (1999) 

Hodně dobrý film, akční, ale snaží se hrát i na historickou strunu. Líbil se mi, je zajímavý, dobře natočený, dobří herci, hezké scény a prostředí. Prostě dobře odvedená práce.