Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 022)

plakát

Barbie (2023) 

Chvilku skvělé a plné zajímavých myšlenek, které udeřily hřebíček na hlavičku a u nichž se musíte zamyslet, chvilku zase překombinované, že vlastně nevíte, co tím autor chtěl říct. Chvíli kousavá satira, chvíli ujetá komedie. Barbie je někdy všechno a někdy nic, ale jsem moc ráda, že vznikla. A Margot Robbie je krásná a role se zhostila bravurně, Ryan Gosling k nepoznání a písničky fajn.

plakát

Chudáčci (2023) 

Nekonvenční, osvěžující a vizuálně opojný film. Skvělé bylo používání rybího oka, každý záběr vypadal jako malířské plátno. Dechberoucí kostýmy. Ale rozhodně to není jen krásná forma vítězící nad obsahem. Naopak. Dokonalá Emma Stone dává snímku ještě větší šmrnc, její postava byla vtipná, líbilo se mi, s jakou lehkostí, nevinností a bezelstností ve tváři vyje....la s muži, napravovala svět. Fascinovaně jsem na ten příběh s přesahem zírala.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Feeling good film, laskavý a dojemný příběh, sympatičtí herci a postavy, k nimž si rychle najdete vztah, skvělý soundtrack. Zkrátka a dobře tenhle snímek mě dojal a potěšil.

plakát

Beats (2019) 

Ač hiphopová hudba není můj šálek čaje, tak film o ní se mi vlastně líbil. Tohle drama mělo docela drajv a emoce, což mám ráda, a co chválím nejvíce, konečně jsem našla nějaký film, který netrvá tři hodiny. Takže i toto výslednému hodnocení dost pomáhá.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Staří známí se vrátili a já se vrátila k nim, abych smazala další rest. Jednička mě kdysi hodně bavila, dvojka méně a bohužel s trojkou je to ještě horší. Slabší tři hvězdy. Je to akční, a přitom to není moc zábavné a tak nějak se celý film vleče...

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Sotva tři hvězdy. Fantastická zvířata prostě nejsou Harry Potter. A bohužel i v rámci série jako takové jde kvalita dolů. Nemá to tu akci, napětí, není tam to něco, co vás připoutá k obrazovce (dívala jsem se s přestávkami). Taková standardní fantasy, u které už ale za týden nebudu vědět, o čem přesně to bylo.

plakát

Parazit (2019) 

Nevím, proč jsem sledování Parazita tak dlouho odkládala, nakonec mě ten film, vůči němuž jsem měla neopodstatněné předsudky, pozitivně překvapil. Černá komedie, která se na konci změní v takové trochu existenciální drama, mě bavila svou absurditou i tím, jak se dotýkala vážných témat.

plakát

1917 (2019) 

Oceňuji, že se objevil další film, který se věnuje první světové, a ne druhé světové válce. Formálně výborně zpracované drama, skvělé záběry, trocha emocí, jen s přibývajícími minutami bohužel snímku mírně docházel dech.

plakát

Vice (2018) 

Smazala jsem jeden dávný rest. Zajímavá sonda do politických vod a doby, kterou si sice člověk jako já už pamatuje a vnímal ji (myslím teď hlavně 9/11, Afghánistán, Irák...), ale zase ho ta politická stránka nezajímala tolik, aby znal všechny detaily a nějak více i Dicka Cheneyho - takže jsem si film mohla vychutnat se všemi jeho nuancemi. Donutil mě si spoustu věcí posléze dohledat, což hodnotím pozitivně. Líbily se mi některé formální prvky, které tu klasickou životopisnou rovinu oživily. Délka přes dvě hodiny mi i přes rozvláčnější tempo nevadila, takže suma sumárum, hodnotím snímek jako celek pozitivně. A mám ráda Amy Adams.

plakát

Irčan (2019) 

Dívala jsem se asi napětkrát, má to úděsnou délku. Nepopírám formální kvality filmu, ale nudila jsem se, táhlo se to, téma mě nakonec vůbec nezaujalo. Zhlédla jsem to jen proto, že je to Scorsese, De Niro, Pacino a že jsem ten snímek už měla doma.