Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Tohle je epické veledílo. To nejlepší co nám světová kinematografie může nabídnout. Propracováno do nejmenšího detailu, co se týče režie, hereckého obsazení a hereckých výkonů. Především ale musím vyzdvihnout Leoneho scénář a Morriconeho hudbu. Samozřejmě, jak tu mnoho lidí píše, také bych snesl nějakých těch pár minut navíc. A víte co? Snesl bych i tu původní stopáž před sestříháním do 4 hodinové verze. Při sledování Tenkrát v Americe si připadám, jak kdybych tam byl, jak kdybych tu dobu zažil a vžil jsem se do postavy Noodlese. Nikdy nebudu litovat 4 hodin strávených sledováním. NIKDY!

Kmotr

Kmotr (1972)

Závislost. To by nejlépe vystihlo, jaký vztah mám k tomuto skvostu. To co nám režisér naservíroval, mi pokaždé zatají dech. Při čtení knížky jsem se tetelil blahem a říkal jsem si, jak brilantně se Coppolovi podařilo přenést knihu na filmové plátno. A jak si vůbec někdo může dovolit, nechat se fotit bez Michaela?!

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Když mám volnou chvíli, rozhodnu se, pustit si nejlepší scény z Pulp Fiction. Ve většině případů mi to zabere dvě a půl hodiny. Napadá mě jen jedno slovo DOKONALOST a těch hodin citování hlášek s kamarády...

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Depresivní, depresivní, depresivní.... neuvěřitelná cesta Tonyho Montany na vrchol. Al Pacinův výkon je, jak my říkáme, "šílenej"! Rozhodně je na něm vidět, jak si svou roli užívá. Vlastně to ani není role, on tím žije. Kus čisté duše, co si jde za svým snem, zastíněný brutálními činy. Perfektní! Pokud mám porovnat s Carlitovou cestou, který snímek ve mně zanechal daleko více, je to rozhodně Scarface. Náherná píseň od Stephena Lynche - The Ballad of Scarface :) www.youtube.com/watch?v=PDLhabLSzNM&feature=channel&list=UL

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Jak pravil Archimédes "Dejte mi pevný bod a já pohnu celou Zemí". A Lumet na něj navázal "Dejte mi tenhle bezkonkurenční scénář a já pohnu filmovou historií." Povedlo se. A teď mě prosím nerušte, jdu si to pustit asi po desáté :) EDIT: po bambilionáté.

Město bohů

Město bohů (2002)

Děsivý, drsný, brutální... tyhle přízviska k Městu bohů skutečně patří. Od počátku do konce jsem nevěřil, že se tohle skutečně děje v civilizovaném několika milionovém městě, že na druhém konci tak slavného města může existovat absolutní reverze. Neovladatelné favely absolutně nespadají pod správu města. Ze sledování jsem si odnesl ohromě silný zážitek hlavně díky tomu, že jsem to sledoval spíše naživo vlastníma očima než skrze kameru. Rozhodně si zaslouží plných 5* a stálé místo v mé TOP 10.

Transformers

Transformers (2007)

Když jsem se doslechl, že se natáčí tenhle roboakčňák, řekl jsem si "Sakra, to musím vidět!" A tak jsem okamžitě na to frčel do kina, jakmile to u nás vyšlo. A je to jeden z mých nejlepších zážitků v kině. Neskutečnej nářez s perfektníma akčníma scénama, které mě zarazily do sedadla a po skončení jsem nechtěl odejít. Kdyby jen Bay věděl, jak jsem potom zešílel. Všechny hustodémonský hlášky Megatrona a Optima jsem znal nazpaměť. Shia se do role nádherně napasoval a překrásná Megan, do které jsem se zamiloval, byla jako třešnička na dortu. Ale nejvíc mě potěšila postava agenta Simmonse v podání Johna Turturra. On je prostě šílenej. A dohromady tenhle blázinec (ministerstvo, teenager, mimozemská rasa, armáda, rodiče cvoci a Mojo) si zaslouží pět hvězd.