Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (6)

Lou Costello (herec)

31.07.2012

Louis Francis Cristillo se narodil 6. března 1906 v Paterson, New Jersey Helen a Sebastianu Cristillovým. Jeho otec pocházel z Itálie, matka byla Američanka. Navštěvoval školu School 15 v Paterson. Na střední škole byl považován za nadaného atleta, hrál velmi dobře basketbal a věnoval se i boxu. Své sportovní dovednosti později… (více)

Claude Rains (herec)

31.07.2012

Rains se narodil 10. listopadu 1889 v Londýně. Jeho otcem byl Frederick William Rains, anglický divadelní a filmový herec. Vyrůstal ve čtvrti Camberwell, mluvil přízvukem cockney a trpěl vadou řeči. Svůj divadelní debut si odbyl v 11 letech ve hře Nell of Old Drury.Jeho herecký talent objevil Sir Herbert Beerbohm Tree,… (více)

Edward Van Sloan (herec)

31.07.2012

Edward Van Sloan, vlastním jménem Edward Paul Van Sloun, se narodil 1. listopadu 1882 v městečku Chaska v Minnesotě. S rodinou se ještě jako dítě přestěhoval do San Francisca. Původně chtěl kráčet ve šlépějích svého otce a stát se architektem. Když pracoval jako scénograf a osvětlovač pro školní představení Kupce benátského,… (více)

Gloria Holden (herečka)

31.07.2012

Gloria Holden se narodila 5. září 1908 v Londýně. Jako dítě se přestěhovala do Ameriky, kde navštěvovala školu ve městě Wayne v Pennsylvánii a později studovala na American Academy of Dramatic Arts v New Yorku. Její kariéra začala na počátku 30. let malými divadelními rolemi, které často zahrnovaly pouze několik vět.… (více)

Mary Philbin (herečka)

25.03.2012

Mary Philbin se narodila v Chicagu do irsko-americké katolické rodiny, její herecká kariéra byla odstartována výhrou v soutěži krásy pořádané studiem Universal.Její filmový debut přišel v roce 1921 a během dvacátých let se stala velmi úspěšnou herečkou. Hrála například ve filmech KLETBA STARÉHO ZÁMKU (1924) nebo ve své vůbec… (více)

Jason Miller (herec / režisér)

11.03.2012

Miller se narodil 22. dubna 1939 na Long Island do irsko-americké rodiny otci Johnu A. Millerovi (elektrikář) a matce Mary Claire Collins (učitelka). Jeho rodiče se přestěhovali do města Scranton v Pensylvánii, ještě když byl nemluvně. Zde studoval na St. Patrick’s High School a poté na místní univerzitě, studoval také na… (více)

Reklama