Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (4)

Naše planeta

Naše planeta (2019) (seriál)

Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic.

Černobyl

Černobyl (2019) (seriál)

Některé scény se natáčely přímo v Černobylu a jeho okolí. Kromě Ukrajiny se navíc tvůrci vydali do Litvy, kde v okrese Visaginas stojí „sesterská“ elektrárna té černobylské, někdy přezdívaná „Pobaltský Černobyl“. Ignalinská jaderná elektrárna představovala ideální kulisy pro natáčení. Byla postavena ve stejné době jako Černobyl, jen místo čtyř reaktorů má Ignalina pouze dva (s černobylskými jsou ale prakticky identické). V době natáčení již byla částečně mimo provoz. Exteriéry se pak pořizovaly v litevském Vilniusu.

48 hodin

48 hodin (1982)

Když přijde detektív Jack Cates (Nick Nolte) zpočátku filmu navštívit do věznice Reggieho Hammonda (Eddie Murphy), má Hammond kšilt čepice směrem nahoru. Po chvilce rozhovoru, až bude detektiv Cates na odchodu, má již Hammond v následujícím střihu kšilt rovně.

Reklama