Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (159)

plakát

Šťastný Luke (1992) (seriál) 

Přemýšlím které hrané pojetí westernu se mi kdy líbilo více. Skvělý mix akce, humoru a tajemna.Postavy jsou velice realisticky vykreslené a každou si zamilujete hned.Lucky Luke v podání Terence Hilla je nejlepší Sheriff divokého západu, je klidný, kultivovaný, zásadně nestřílí padouchy, ale jen jim ustřelí zbraň a nedává moc najevo co si myslí.To je bohužel špatná zpráva pro majitelku Saloonu milou, krásnou a usměvavou Lottu Legsovou, která se v každé epizodě se snaží Lucka dostat před oltář.Jenže ten dává přednost fazolím a vyjížďkám na flegmatickém a vše glosujícím koni se jménem Skokan.Nesmíme opomenout životní nepřátelé bratry Daltonovi, kteří hrají v seriálu tragikomickou vsuvku a vždy jsou po zásluze potrestáni návratem do vězení. Epizody se odehrávají v krásných scenériích a kulisách města Daisy Town.Většina epizod je humorně laděná, ale dvě epizody mají tajemný nádech a jsou vážněji laděné, tyto epizody a to Vlak Duchů a Velký přelud hodnotím velice vysoko a vytahují celý seriál na čtyři hvězdy.Jediná škoda že nebylo natočeno plánovaných 13 epizod, protože Terence Hilla zasáhlo rodinné neštěstí a narušilo to i plánovaný děj seriálu. P.s.:V seriálu se dozvíte jak "vzniklo" pár moderních vymožeností, tak pozorně sledujte.

plakát

Lucky Luke (1991) 

Milý Western, před který se nemusíte bát posadit děti. Terence Hill hraje roli klaďase Luckyho Lucka velice dobře a bílý ohoz a šerifská hvězda mu velice sluší.Kůň Skokan mi v některých ohledech připomněl svými kousky nesmrtelného policejního psa Rexe.Ovšem co mě dostalo je scéna kdy bratři Daltonové předpovídají budoucnost se záběry z filmu Koyaanisqatsi a broukají k tomu píseň.To je dle mého názoru skvělá parodická scéna.Dal bych tomu 4 hvězdy, ale místy bohužel tento snímek nudil a seriál s stejnými postavami hodnotím daleko lépe.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Disneyho úlet roku 2013 nebo ještě lépe Limonádový Joe po americku s rozpočtem lecjakého afrického státu a s vlastním kolejištěm.Tomu filmu podle mě ubližuje nejasný směr žánru.Jednou je to klasický western, podruhé parodie svého žánru, potřetí drama s lehkým nadpřirozenem a závěr je braková honička dvou vlaků(Což musí každý vidět).Dle mého názoru není žánr westernu mrtev, což dokazuje plno nových a kvalitních filmů, ale zařazení filmu vedle žánru snímku "Wild wild west" škodí.Ten žánr jsem měl jako dítě rád jenže dnes dávám radějii přednost snímkům "Tenkrát na západě".Fun fact ještě dnes koupíte a velice lacino merchandising k tomuto filmu, ano každá firma co dělala figurky nebo hračky a chtěla na tom přirozeně trhnout.Tak jsem třeba já nepohrdnul slevou 75% na figurku 1/4 Lone rangera, abych si ji vystavil na počest westernů.Někdy to není na škodu, když disneymu film vybouchne...

plakát

Kobra 11 - Temná strana (2014) (epizoda) 

Po dlouhé době jsem si dal kobru 11, slyšel jsem že i v kobře nastoupila móda "dark and gritty" a je to jiné než ten cirkus s Benem.Nemůžu říct že jsem zklamaný, ale ani že bych byl nadšený.Nadšený jsem v tom že i scénaristé nekonečné demolice dokázali vrátit aspoň na chvilku lesk tomuto seriálu, proč na chvilku?Protože se prý tohle moc neosvědčilo(No jo příslovečné házení perel sviním) a nové série po odchodu Kiefera jsou zase jako s Benem...A nejsem nadšený že je to až moc dark, na televizní produkci a seriálu na vypnutí určitě.Chybí mi v kobře ta neutralita sérií s Andrém a občas i s Tomem, to se bohužel už asi opakovat nebude a kobra ještě bude létat jako káča z jednoho proudu do druhého než zjistí že už je to vyčerpané na dřeň.

plakát

Kobra 11 - Anděl smrti (2012) (epizoda) odpad!

Další z řady exkrementních pilotů kdy Simír a jeho cirkus na kolečkách zachraňují svět od pošahanců, atentátníků, teroristů a zelenejch miniaturních mužíčků.Přihoďte nějaký ten echt germánskej humor(Který neexistuje) dodejte něměckého komika(Sakra to je ale protiklad), který hraje konspirátora a po jeho smrti ho oplakávali, pomalu více než Bonratha a Herzbergra.Asi jim měl říct budoucnost a jestli se Německo propadne do horoucích pekel... S láskou vzpomínám na piloty, kdy jim stačilo auto co nešlo zastavit...

plakát

Prezidentský duel – finále (2018) (pořad) 

Radost to sledovat!Kdyby pani Witowská přebrala všechny debaty a Moravce odstavili na druhou kolej, tak se asi začnu zase pravidelně dívat na politiku na ČT1.Oba dva kandidáti byli rovnoměrně grilováni, došlo i na nečekané flambování, kde naučené fráze nešli použít.Ať tvrdí pseudointelektuálovè že je Zeman hulvát, tak já nejvíc dětinských výpadů slyšel z druhého křesla a místy jsem nabyl dojmu že Zeman může za veškeré zlo v republice a možná i jinde a když ne, tak za to můžou mimozemšťané kteří nám převracejí výsledky voleb jak na běžícím páse.Závěrečná minuta kandidátů byla třešínkou na dortu, a jeden kandidát si nadělil polibek smrti, protože si myslím že lidé aspoň ti svéprávní chtějí slyšet jasné činy a né vidět tvrdou antikampaň.

plakát

Česko hledá prezidenta (2018) (pořad) odpad!

Na jedné straně politický veterán, který je vše jen ne paňac na okrasu a na druhé Mirek Dušín s chováním šikanovaného, který vždy otočí názor aby nedostal pomyslně na budku. Prima to pojalo jak sportovní utkání, kde na obou stranách publika vybrali ty nejblbější z nejblbějších a témata, které opravdu zajímají pravidelné diváky policie v akci a modrého kódu.Já se nedozvěděl nic co bych už nevěděl, je se utvrdil v názoru, ale ten nebudu říkat nahlas aby se zdejší pseudointelektuálove neopupínkonvali!

plakát

Kriminálka Las Vegas (2000) (seriál) 

Ještě že ta doba sterilních kriminálek je za náma, kdysi jsem to hltal no dnes vzhledem k tomu co to způsobilo a defakto zabilo detektivy ze staré školy, tak tomu nemohu přijít na chuť.Kdyby neexistovalo sperma, tak tyto kriminálky se v drtivé většině dílů nemají čeho chytit.Díky bohu za to, že zločinci jsou nadržená prasata. Kriminálka Las Vegas, ale si udržela svůj standard dlouho, skoro až do konce to se o spin-offech říci nedá.

plakát

Jeď, Trabi, jeď! (1991) 

Jako crazy komedie to nefunguje, ale jako rodinný film s dobovými reáliemi e to velice příjemné a pohladí na duši.Když to srovnám s Trhala fialky dynamitem(Myslím tím porevoluční film o konfrontaci se západem za pomocí cesty) tak tohle vítězí na plné čáře.

plakát

Mizerové II (2003) 

Pár posledních filmů Míši Zálivu, kde děj má podstatnou roli a chemie postav taktéž existuje.O postavy a jejich eskapády máte zájem a lehce si dokážete vytvořit sympatie.Akce je dávkovaná dobře a honičky nenudí ani po letech.Je až děsivé že ta akční složka dnes převažuje u jeho filmů vše a jak to tak bývá, tohle tempo nefunguje věčně.Skrytá reklama je dávkovaná dobře a až s odstupem času zjistíte, že byla převážně v podobě vozidel a to těch luxusních.