Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Jako vášnivý čtenář předlohy posílám tvůrcům vřelé díky za přesný přepis knihy! Jde totiž o materiál mimořádně kvalitní a ani ve filmové podobě neztrácí takřka nic ze své dokonalosti – nabízí zcela nepředvídatelný děj, bravurně vykreslené charaktery postav, krásné ztvárnění jednotlivých oblastí a bonus v podobě překrásně zpracovaného intra! Jediné, co by mohlo trošku vadit, je přemíra krve a sexu, ale pánové právě toto pravděpodobně ocení, takže budiž. ;) Tyrion a Arya rule! ☺

Most

Most (2011)

Most, vybroušený skandinávský diamant, jsem i přes značnou pracovní vytíženost zhltla během tří dnů. Skvělý závěr můj hlad na malou chvíli ukojil, nebude to však trvat dlouho a začnu toužit po sytém severském dezertu, ještě že už se míchá! Dvojice detektivů je vskutku neotřele brilantní, nevšední Sagu musí milovat snad každý (chvílemi jsem dokonce uvažovala o možném partnerském spojení se Sheldonem Cooperem :D) a báječně kontrastuje se sympatickým, lidsky obyčejným Martinem. Pět ódy se dá v případě tohoto seriálu na kdeco, vypíchla bych však nezvyklou, do posledního kousku severskou píseň úvodního intra - jako bych opět stála na zamrzlém jezeře na severu Švédska a pozorovala polární záři nade mnou! Jediné mínus: vrah byl odhalen při prvním spatření (nicméně to na zážitku neubralo ani zbla!).

Hannibal

Hannibal (2013)

Can't. Stop. Watching. Zlo ve své nejčistší podobě: běhá vám mráz po zádech, hrůzou tuhne krev v žilách, ale nemůžete přestat. Hannibal pohltil i vás. Chladnokrevně uhlazený, elegantní Mads Mikkelsen tomu všemu herecky kraluje a servíruje své manipulativní pikantnosti s takovou noblesou, že ačkoli se vám obrací žaludek, hltáte vše velkýma očima do posledního drobečku, díl od dílu víc a víc. Stylové zpracovaní, rafinovaně nejednoznačné vedlejší postavy, střídání emocí (tendence utěšovat Willa vs. zhnusení nad Lecterovou zrůdnou manipulací), dokonalé vygradování ústřední dějové linie. Tetelím se nadšením a zároveň se otřásám hnusem. Krimi thriller, jak má být.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Nikdy bych si nemyslela, že mě zaujme seriál s takovýmto obsahem, ale - světě, div se - stalo se! Postavy jsou velmi dobře propracované a i solidně zahrané (Jesse je prostě nejlepší!), děj je převážně nepředvídatelný a všechno tak odsýpá, že se člověk nemá čas ani pořádně nadechnout. Je to ukázkový zástupce těch seriálů. kdy nemáte problém zkouknout všechny díly během několika dní.

Arnoldovy patálie

Arnoldovy patálie (1996)

Nejoblíbenější seriál mého dětství, na který se ráda podívám i dnes. Arnold je sice takový "Mirek Dušín", ale je obklopen spoustou zajímavých postaviček, že zažívá občas dost krušné chvilky, z čehož je často náležitě roztomile vystresovaný. Naprosto skvělé jsou postavy jeho excentrických prarodičů, všechny ale spolehlivě válcuje do Arnolda tajně zamilovaná Helga G. Pataki (viz má profilovka). Její tajné výlevy lásky jsou prostě dokonalé a když to pak doplní její oblíbenou hláškou: "Move it, football head!", těším se na další díl jak malý Jarda na vánoce!