Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

Horace and Pete (2016) (seriál) 

Takhle nějak si představuju inteligentní americkou tvorbu. Na ty kňourálky, co si tu stěžujou, že to je moc depresivní, se vyprdněte. To, že to napsal Louis C.K. neznamená, že to musí být prdel, u který se budete za břicho popadat. Tímhle počinem si mě získal, je to chytrej člověk, kterej touhle televizní skoroinscenací krásně zahrnul prostředí a témata roku 2016 a mám ho za to ráda. Oni komici nemusej pořád jenom dělat prču, vite? A pokud ji přesto použijou, vězte, že sranda je skvělej prostředek ke sdělení věcí, který vás mají hluboko zasáhnout a zkroutit vám všechny vniřnosti úzkostí. Ten nejlepší bych si i dovolila tvrdit. Skvělej cast, senzační pojetí, baví, akorát to holt není pro blbečky, který si pustěj ameriku a chtěj se jenom plácat do stehen a sledovat jak někdo ústavičně bleje nebo prdí. Jsem ráda, že tahle věc existuje. Je to dobře.

plakát

Kouzelný meč - Cesta na Camelot (1998) 

Takhle, budu to hodnotit z perspektivy cílové skupiny: Když jsem ještě byla malé sele, nutila jsem mámu, aby mi tenhle film opakovaně půjčovala ve videopůjčovně. Furt. Tisíckrát. Sečteno podtrženo, z finančního hlediska by asi udělala líp, kdyby mi tu VéHáEsku prostě koupila. Jádrem pudla jest tedy fakt, že jsem to žrala. Líbily se mi písničky, líbil se mi příběh, líbili se mi ti dva (/jeden) blbečci a jejich hlášky, bála jsem se, smála jsem se, plakala jsem, radovala se atakdále, prostě snobáci ať si káknou a strčej si Růžu Šípkovou, Krásku Zvířovou a podobný nanynky do rekta. Mé mladé palec si cumlající já si získal tento minimalistický, půvabný počin a jsem na to pyšná (princezna).

plakát

The Smoke (2014) (seriál) 

Hele dobrý. Fajn sranda, v těch zápletkách je trošku čurbes (myšleno, že se tam k té hlavní přidávají jiné, menší, které občas postrádají smyslu), ale v zásadě mi nic nevadilo. Jamie Bamber aka Kev/Gov byl v pohodě, ale když přijde na nějakou speech, která má nějakej hlubší význam pro děj, začne to akcentovat a přehrávat jak prasa, takže jsem se chvílema ošívala, naštěstí se toho do jedný série nevešlo až tak moc. Taron Egerton aka Dennis/Asbo je můj drahoušek a hlavně hvězda a naděje mladé herecké generace. Ten kluk je naprosto boží, role jako byla tato nebo Eggsy mu neskutečně sednou, ale po shlédnutí Eddie the Eagle a Legend vidim, že si poradí s čímkoliv. Tohohle kluka si, milí soudruzi, proštudujte. Vopravdu.

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Tenhle seriál dal mé předpojatosti vůči Americe solidně přes hubu. Jó, jasně, Modern Family, Big Bang, Matka a tak dále... Do prčic, tohle je super! Když jsem to viděla poprvé, řekla jsem si, že je to blbost. Protože jsem kráva. Pak jsem ale zaregistrovala nejstaršího syna. Na jeho scény jsem začala zvedat oči k televizi. Při tom mě ještě chytili rodiče a bylo. A pak jsem samozřejmě utíkala k počítači, abych se koukala na originál, protože víme, že ano... Seriál celkově je realističtější, než by se mohlo zdát, i když jsou patálie koncentrované, člověk se s tím dokáže reálně ztotožnit. Sue je místy na můj vkus dost přehnaná, Brick je takový malý podivíňátko, ale máma+táta jsou boží a AXL! Bože! Ten kluk mě ale neskutečně baví! Respektive jeho představitel Charlie McDermott, jež hraje stylem dle mého názoru těžce neamerickým a jelikož tuším, kde končí režie a začíná jeho um: Klobouk dolů! Fakt.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Skvělé! Ty dlouhý filosofický záběry mi byly nějaký podezřelý, režie, všecko, řikám si: Tohle, Amerika?, tak jsem mrkla a McQueen je briťák, čili skládanka je kompletní a všemu rozumim. Sice jsem během sledování filmu moc nepřišla na to, za co slečna Lupita dostala toho Oscara, ale to mi může být prdel. Fassbender je luxusní sviňák, Cumberbatch neměl moc co předvést, ale co, Ben je jako zakysaná smetana, můžeš jí vrazit skoro do všeho a nic tim nezkazíš, ba naopak. Chiwetel Ejiofor - tleskám, umí. Koukněte se na to, děti, fakt to je dobrý.

plakát

Ex Machina (2014) 

Nenazvala bych to "peckou", ale je to velmi dobrá záležitost, zábavný to je až až, člen Gleeson family nikdy nezklame a mnou čerstvě však o nic méně obdivovaná Vikander taky boží. Když má někdo hrát (nevim jak dalece, ale radši: SPOILER ALERT) robota s plnym vědomím, kde si ale divák v rámci děje nesmí být úplně jistej, jestli teda jo umělá inteligence, nebo ne, (KONEC SPOILERU) je to prostě: Trefíš se, nebo netrefíš. IHMO, Alicia se trefila. Klidnější zástupce žánru sci-fi, je to psychologickýho charakteru. A možná i proto doporučuju.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Laurie, Hiddleston, Colman, Hollander, BBC a dobře padnoucí obleky, kde by tady mohl člověk čekat nějaké zklamání. Nekonalo se. Inteligentní napínák. Nemusí to furt třískat a téct krev a nemusí se utíkat jak o závod z bodu A do B, aby to bylo akční. Vždycky přemejšlim, jestli něčemu v hodnocení nepřilepšuju, jestli nejsem málo tvrdá. Tady se mi přemejšlet nechce. Myslim, že není o čem. Krutovládci ČSFD, kteří na všem najdou nějakou tu hrubku, nechť si laskavě políbí.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Něco ani Eddie nezachrání. Jinými slovy divný, taková ta snaha o další kult, která ale vůbec nevyšla a když se aspoň těšíte na těch pět a půl scény s Redmaynem a doufáte, že vám to vylepší šmak, jenom koukáte, jak se chudák snaží vykonstruovat padoucha "rádobykliďase", kterej tu "ještě nebyl" a soustředíte se na tenhle zápas s vlastníma hereckejma schopnostma tak moc, že vám vlastně unikne všechno ostatní. Mno, na "pustim si televizi k usínání" dobrý.

plakát

Malá Velká Británie (2003) (seriál) 

Hele, asi jsem blbá a nerozumim tomu, ale... Jako fakt? Dokola, dokola, někde mi předvídatelnost nevadí, ale tady teda jo-o. Inu, hodnocení to má dobrý, tak mi asi nevěnujte pozornost, ale vzhledem k tomu, jak hezký, vtipný a trefný poznámky má David Walliams v BGT, tak mě tohle zamrzelo, očekávání jsem asi měla příliš vysoká, obzvlášť vzhledem k tomu, že jsem dostala sprďáka asi od 10ti svých kamarádů "jak si to jako představuju, že se na to ještě nedívám". Mno...

plakát

Tell It to the Fishes (2006) 

Moc krátkometrážáků jsem neviděla, ale tenhle je nejlepší. Protože Moran.