Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Škola rocku (2003) 

Proč když mi bylo deset k nám do třídy nepřišel taky takový pomocný učitel Honza Černý. Ryze hudební rozvrh bych brala všemi deseti. Ze mě mohla být dnes klidně i Alice Cooprová!

plakát

Joker (2019) 

Žádná pohádka ve stylu netopýra a klauna, ale absolutně čisté, puncované drama. Smutné a skutečně děsivé. Nejsem ani v nejmenším překvapená oceněním Joachína zlatým glóbem, jehož psychopat Artur byl naprosto ale naprosto přesvědčivý.

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Pokud to má být pokračování, tak nebudu vyvádět, že to nemá špetku originality, když je to holt dvojka. Nic než praštěnou komedii jsem neočekávala a dostala jsem ji. Jenom mám výtku ke slabšímu scénáři. Děj nebyl tak akční a zábavný jako v jedničce. Místo nových, zajímavých levelů se příběh omezil hlavně na machrování postav mezi sebou. Danny deVito mi tam na začátku taky vadil. Naštěstí hrál jen na začátku a chvíli i na konci. Svojí vráskou znechucenosti, umístěnou mezi obočím, jsem vyjádřila zklamání nad včleněním obou důchodců stejného křestního jména do celého průběhu filmu, byť v něm měli jiná těla. Dwejna jsem si díky těmto komediálním rolím ale zamilovala. Klobouček jak se těmto rolím nevyhýbá a nesnaží se nutně držet imidž prince drsoně v akčních střílečkách. V těch mi byl jeho specifický výraz zmíněného šlechtice spíše k trapnému smíchu. Tady je to o zábavě, vtipu a nadsázce, což je fajn. 3,5*

plakát

Diana, naše matka (2017) (TV film) 

Výjimečnost celého dokumentu je ve vzpomínkách jejích nejbližších. Dojemný a citlivě natočený, díky čemuž jsem se nemohla odtrhnout od příběhu člověka, který svým přístupem a životním optimismem chtěl měnit svět v lepší místo pro život.

plakát

The Twilight Zone - Escape Clause (1959) (epizoda) 

Vtipný díl o upsání se samotnému peklu tak, jak jej známe z dětských knížek. Nedokážu si sice představit, jestli by tolik "nehod" přežil ve skutečnosti, ale pokud je někdo stoprocentní nefalšovaný puncovaný blázen, tak proč ne. Vždyť blázni mohou mít i z pekla štěstí a tenhle hypochondr splňoval ve svém bláznovství veškerá kritéria!

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Nejsem moc velkým příznivcem uzpívaných pohádek. Jedna, dvě ... inu dobrá, ale ne víc! Jinak výběr hudebního doprovodu čupr! Celkově moc příjemná pohádka. Vtipná, milá, napínavá tak akorát, že by si z toho malá děcka i otylí, růžovolící, nahatí chlapci v brýlích za žádnou cenu nemohli strachy kápnout do plenek!

plakát

Willow (1988) 

Nedostala jsem se přes ty trpaslíky ...

plakát

The Twilight Zone - Elegy (1960) (epizoda) 

Hmm ... velice zajímavý nápad na sci-fi epizodu. Člověk si musí neustále připomínat, že se dívá na příběhy natočené před šedesáti lety a tehdy to musel být neskutečně nadčasový seriál. Někdy si říkám, že je škoda, že jsem v té době nežila. Tehdy muselo být víc než kdy jindy obtížnější představit si dalekou budoucnost a nevysvětlitelné úkazy. O to větší potěšení z toho museli mít televizní diváci. Dnes mě bavilo koukat na ty lidi "proměněné" v kámen a přitom sledovat, jak dýchají, jak mrkají :-)

plakát

The Twilight Zone - The Silence (1961) (epizoda) 

No nemůžu popřít, že jsem trošku zklamaná. Každopádně jsem si na konci filmu myslela, že poteče krev. Osobně bych to nerozdýchala byť bych sama měla máslo na hlavě. Patrně bych jistého gentlemana okamžitě vykostila jídelním nožíkem a pak by mě šlakil tref.