Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

The Twilight Zone - A World of Difference (1960) (epizoda) 

Tak občas se stane, že někomu přeskočí ve věži, ale že až tak rychle během jedné jediné klapky? Eileen Ryan naprosto skvělá! Dokázala zahrát hysterickou harpii a rozlítit se tak, že by ji mohla každá jiná žena závidět! Přiznám se ale, že jsem ten konec moc nepochopila. Kam zmizel??

plakát

The Twilight Zone - Mirror Image (1960) (epizoda) 

Přiznávám se, že netuším, odkdy lidstvo začalo přemýšlet o věcech, o kterých ta žena mluvila a jak dalece tomu kdo věřil, ale vím, že se o nich docela seriózně hovoří ve vědeckých kruzích dnes. Nicméně přiznávám, že když vrazila na dámy podruhé, tak mi cvakalo! Dokážu si představit, že sedím v šedesátém v kině a vidím to na velkém plátně jako celovečerní film. Asi bych se pak po projekci bála překročit i svůj vlastní stín! Škoda toho konce. Místo gradace napětí a neočekávaného vyústění příběhu jsem se musela smát.

plakát

The Twilight Zone - The Lonely (1959) (epizoda) 

Hodně brutální trest. Divím se, že se lidstvu v téhle sci-fi epizodě vyplatilo věznit zločince na asteroidech a ke každému z nich na jeho soukromou planetu jednou za čas se zásobami přilétat. Když už jsem u té brutálnosti, tak závěr byl teda pěkně hnusný!

plakát

The Twilight Zone - A Hundred Yards Over the Rim (1961) (epizoda) 

Ve své době zcela jistě originální sci-fi, kdy na svém kouzlu do dneška neztratilo nic. Napětí a jistou bezvýchodnost situace jsem zde cítila vcelku zřetelně.

plakát

The Twilight Zone - A Stop at Willoughby (1960) (epizoda) 

Willoughby vnímám jako takový vlažný čajíček pro batolata oproti tomu, co jsem viděla doposud. Tentokrát mi bylo od začátku jasné, jak to dopadne. Občas jsem se přistihla, jak si v duchu říkám: "tak si už doprčic konečně dupni!" ... Zvláštní, co dokáže s člověkem provést bezvýchodná životní situace, když kolem vás není místečko, kde byste mohli být alespoň chvíli šťastní. 3,5*

plakát

Vlaštovka (2018) (studentský film) 

Je to svým způsobem docela smutné a pravdivé drama a opravdu hodně dobře natočené. Výběr hudebního doprovodu rovněž působivý a vhodně zvolený. Nato, že je to práce studentů prvního ročníku - excelentní!

plakát

The Twilight Zone - The Hitch-Hiker (1960) (epizoda) 

Pointu jsem vytušila, ale stejně jsem ji nakonec vůbec nepochopila. Já takovým situacím věřím. Věřím tomu, že se ten námořník s dámou v autě svezl. Věřím tomu, že se s ní i pumpař mohl o půlnoci pohádat. Jenom doufám, že mi se nic podobného nestane. Jinak bude u profesora Chocholouška narváno.