Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 385)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Začátek velmi svižný. Bankovní loupež vskutku rozesmála celý kinosál a humor dál pak protkával celý film. Po dlouhé době jsem šla na 3D projekci. Nemám ji moc ráda, jelikož akční scény vidím pak jak všechno ostatní po návštěvě vinného sklepa. Prostě rozmazaně. Ale dalo se to. Vizuál byl celkově parádní ve všech směrech. A jelikož jsem šla do kina s potomkem, objednala jsem lístky na dabovanou verzi, díky které musím srazit hodnocení alespoň o dvě hvězdy. Nejen, že mi nesedělo obsazení hlavních rolí dvou mladých hledačů trojzubce, ale ten dabing byl příšerný. Je vidět čím dál větší propad kdysi tak skvělého, českého dabérství. Jinak docela dobré. Z Javiera byla tak nechutná příšera, že jsem se okamžitě odmilovala. Slušná akce plná fantazie a dobrodružství bez výraznějších hluchých míst. Můj doprovod mi na otázku kolik by Pirátům dal bodů od jedničky do pětky, nadšeně odpověděl "pět a půl". Takže mi nezbývá, než dát konečné čtyři hvězdy.

plakát

Fenomén (1996) 

Kdyby se vedle u souseda najednou objevily nadpřirozené schopnosti telekinetika a senzibila, nejančila bych jako splašená jalovice, která by volala "na hranici s ním", ale byla bych nadšená. Jsem si jistá, že bychom se ani nemuseli obávat hrozby národní bezpečnosti, jelikož Sobotka, Zeman, Trump nebo frau Merkel ad. jsou jako neřízené střely mnohem větším nebezpečím než všichni senzibilové světa. Tady jsem byla docela zvědavá, jak to dopadne. Vypadalo to, že se z George postupně stane něco jako králíček Duracell, který jede čím dál větší rychlostí a nemíní se zastavit. Pointa filmu byla ovšem nečekaná. Takové vcelku milé sci-fi.

plakát

davinci (2017) (pořad) 

Za normálních okolností chytám silnou alergickou reakci, pokud mé oči náhodou zří pana Mádla na obrazovce, ale tady je to úplně jinak. Divím se, jenomže chca nechca musím přiznat, že mi v tomto pořadu nejen že nevadí, ale připadá mi dokonce i vtipný! :-O Šmarjááá, jdu si přeměřit teplotu a objednat se ke svému psychiatrovi, jestli jsem se nezbláznila ...

plakát

Vy nám taky, šéfe! (2008) 

Komedie o firmě, živíce se reklamou, je výhodné téma k tomu, aby se bez skrupulí na obrazovce objevili všichni sponzoři filmu. Hezky vymyšleno. Kupodivu jsem se bavila.

plakát

Firefly - Objekty ve vesmíru (2002) (epizoda) 

Cítím zradu, že Whedonovi někdo nakázal skončit s tak výjimečně přitažlivým seriálem a nechat všechno neukončené.

plakát

My tři a pes z Pětipes (1971) 

Nechápu jak jsme mohli bez mobilů, tabletů, fejsbůku nebo ČSFD vůbec své dětství přežít. Celé dny venku, hry, dobrodružství, opravdové kamarádství ... chci to vrátit ...

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Neskutečná zábava od začátku do ... ano, dá se říct, že do konce. Tam trochu stříkly emoce, nicméně humorná tečka to zakončila. Hlášky, skvělá akce, vtípky, vesmírné bitvy a odkazy na osmdesátkový seriál mě spolehlivě odrovnávaly, i když jsem občas cítila, že to už sklouzává k přehnanosti. Ovšem ne ze všeho jsem byla tak odvařená. Nepochopila jsem to "zahradničení" Petrova tatíka s egem velkým jako planeta. S následky jeho sázení si filmaři moc neporadili a podle mě to hodně špatně zpracovali. Celkový dojem z filmu je ale výborný. Určitě se s jedničkou dá hrdě rovnat a v porovnání s ní v ničem nezaostává. Malá rada - nezvedejte se hned při prvních titulcích. Přijdete o bonusy.

plakát

Firefly - Naše paní Reynoldsová (2002) (epizoda) 

Já už nemůžu :-)) ... pomoooc, nemůžu se přestat chechtat :-)) Nejdřív mě málem položil Jayne s Věrou, jenomže kam se hrabe jeho neúspěšný výměnný obchod s úplným závěrem této epizody, hahaha :-))) Achmůjbože, jsem totálně na hadry :-)))

plakát

Firefly - Únos (2002) (epizoda) 

Jedno malé tajemství a jak člověka navnadí na další pokračování :-)