Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (12)

Přátelé - Rossova svatba 2. část

Přátelé - Rossova svatba 2. část (1998) (epizoda)

Proslulé přeřeknutí, když Ross (David Schwimmer) na svatbě s Emily (Helen Baxendale) místo „beru si tebe, Emily“ řekne „beru si tebe, Rachel“, ve scénáři původně nebylo a dostalo se tam čistou náhodou. Tvůrci totiž v té době neměli představu, jakým směrem se má vztah Rosse a Rachel (Jennifer Aniston) ubírat dál. Jako inspirace jim posloužilo skutečné přeřeknutí Davida Schwimmera, který měl během zkoušky zavolat: „Emily, je tu taxík,“ ale místo toho zavolal: „Rachel, je tu taxík.“

Noc na Karlštejně

Noc na Karlštejně (1973)

Natáčení vždy neprobíhalo přesně podle plánu, ale Zdeněk Podskalský se snažil být nad věcí a nikdy neztrácel hlavu. Pokud ho něco trápilo, svěřil se jen svému deníčku. „Pátý den. Dnes jsme nenatočili vůbec nic, pršelo. Hála a Štědrý se pěkně zlinkovali, měli zpívat a nezpívali.“ Jak je vidět, všichni si to zkrátka užili podle svého.

Spectre

Spectre (2015)

Snímek vytvořil nový světový rekord pro největší filmovou explozi. Bylo při ní použito 8 418 litrů petroleje a 33 kilogramů práškové výbušniny, což je ekvivalent 68,47 tuny TNT. Výbuch trval více než 7,5 sekundy. Oficiálním držitelem rekordu v Guinessově knize je Chris Corbould, který měl na starosti speciální efekty.

Blue Caprice

Blue Caprice (2013)

Film se jmenuje podle auta Chevrolet Caprice, ve kterém odstřelovači vraždili své oběti.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Málokdo ví, že William Wallace byl svými strýci původně připravován na "dráhu" kněze.

Četa v akci

Četa v akci (1987) (seriál)

Záběry, v nichž je John McKay (Dan Gauthier) ve vrtulníku, jsou ve skutečnosti natočeny na zemi, pouze s točícími se rotory vrtulníku.

Četa v akci

Četa v akci (1987) (seriál)

Mnoho scén z druhé a třetí série bylo natočeno na stejných místech, na kterých byl filmován seriál M*A*S*H (od r. 1972).

Četa v akci

Četa v akci (1987) (seriál)

První série se natáčela na Havaji v kasárnách Schofield. Druhá a třetí série pak byla filmovánav okolí Los Angeles v Kalifornii, aby bylo docíleno snížení nákladů.

Alcatraz

Alcatraz (2012) (seriál)

Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“.

Reklama