Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (135)

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Podle traileru jsem se na to hrozně těšila a o to víc jsem se bála, že budu zklamaná. Naštěstí to bylo naopak. Líbil se mi ten nápad, kterej nádherně vystihuje dnešní dobu. Pokud je to ještě skvěle natočený a nese to takovou tu atmošku velkoměsta, nemůžu tomu nic vytknout. Vážně jsem se nenudila ani chvíli, žrala jsem to úplně od začátku až do konce, napětí tomu rozhodně nechybí. Navíc Emma s Davem jsou skvělá kombinace.

plakát

To (2017) 

U hororů si spíše potrpím na celkovou atmosféru, než na krvi, proto jsem si na úplném začátku nebyla jistá jestli přesně tohle dostanu (a proč jsem na to vůbec šla, když se bojím klaunů?!). Naštěstí to bylo přesně to, v co jsem doufala. Nenazvala bych to ani tak hororem, jako spíše skvěle natočeným, místy vtipným, psychologickým dramatem, jehož příběh mě dokázal neskutečně vtáhnout, s hororovými prvky na pozadí a nějakou tou lekačkou, u kterého si nemůžete být jistí, jak se bude příběh vyvíjet. TO nepotřebuje ani tmu, aby dokázalo postrašit a rozhodně se nebojí všechen ten strach naservírovat přímo pod nos, než aby strašil z povzdálí a pak teprve bafnul. Že jsou v hlavních rolích děti, tomu jen přidává na celkové atmosféře. Pro mě nejlepší "horor" za poslední dobu.

plakát

Tokio ghoul - Season 1 (2014) (série) 

Asi jsem od toho očekávala až moc, takže mě docela mrzí, že to vlastně vůbec nesplnilo moje očekávání. Nebylo to úplně špatný, ale aby mně to nějak extrémně zaujalo, to se říct nedá. Poslední díl byl v podstatě jediný, který mě upřímně bavil a hodnotit něco na základě posledních pár minut posledního dílu se mi zdá jako blbost. Postavy byly taky takový nijaký, tak alespoň ta písnička v openingu se mi líbila. Je to škoda, myslím si, že to mělo mnohem větší potenciál a určitě se z toho dalo vytřískat víc. Jedna pomyslná hvězda navíc za ten konec.

plakát

Fairy Tail (2009) (seriál) 

Zpočátku mě to tolik nezaujalo, teprve až postupem času si mě to začalo získávat víc a víc. Především napětí mi tak nějak chybělo, což se pak změnilo a každou další bitvou to bylo napínavější. Co se mi hlavně líbilo, byly postavy. Mým oblíbencem je už od začátku Natsu, na Fairy Tail je ale hlavně super,, že čím víc dílů jsem měla nakoukaných, tím víc se začal prohlubovat můj vztah k jednotlivým postavám a tudíž i k celému seriálu. Humor tu nechybí, u nějakých scének se dá dobře zasmát a rozhodně se u toho dá zabít spoustu času, protože od toho nejde odejít.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Spoilers. Absolutně dech beroucí a dokonale promyšlený, hrozně dlouhou dobu mě nedokázalo nic tak vtáhnout, že bych to shlídla v tak krátkým časovým úseku. Prvních dvacet dílů je absolutní dokonalost, pak se to začne ubírat trochu jinačím směrem, až se to začne příliš zamotávat. Za celou dobu jsem se vlastně nedokázala rozhodnout, jestli s Lightem souhlasím, tudíž jsem vlastně stála jak na straně Lighta, tak na straně L-a. L byl moje oblíbená postava a rozhodně to pak už bez něj nebylo ono, N byl chabá náhražka a přišel mi až přehnaně inteligentní, i přes to, že inteligentnější než L prostě nebyl. To by bylo první mínus. To druhý by bylo za to, jak se na konci Light zachoval, přišlo mi že si to docela odporovalo s tím, jak jeho charakter působil za celou dobu a doufala jsem, že přece jenom nakonec vyhraje, zajímalo by mě, jak by ten 'dokonalý svět' vypadal. I přes to - brilantní.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Zběsilá cesta je to tedy především v první polovině, v té druhé se to pak zaměřuje víc na postavy. Moc se tam toho nenamluví ale během takové úžasně zpracované řežby ani není moc co říkat, stačí perfektní soundtrack. Tom Hardy to zahrál perfektně, Charlie Theron taktéž.

plakát

Viktor Frankenstein (2015) 

Začátek vypadal slibně ale pak to začalo nějak upadat do dramatu a drželo se to především na hereckých výkonech Radcliffa a McAvoye. Zpracované je to taky hezky, o tom není pochyb. Štěstí za ten vydařený konec. Vesměs to v celku není vůbec špatné, jen to nijak extra nezaujme.

plakát

Velké oči (2014) 

Klasický Burton to není, což docela ubírá na kvalitě filmu, ale i tak se tomu nedá zapřít zajímavý a chvílemi i docela vtipný příběh. Je to pěkně zpracované a nebýt hlavních herců, myslím, že by to bylo někde úplně jinde.

plakát

Paddington (2014) 

Vlastně ani nevím jestli jsem očekávala spíš blbost pro ty menší nebo naopak originální snímek. Naštěstí to nakonec je ten originální a velice milý rodinný snímek. Chvílemi je to možná až k nepochopení ale i tak to nic neubírá tomu jak pěkně se na to dívá.

plakát

Equalizer (2014) 

Přiznám se, že sem se na to podívala hlavně kvůli Chloe, která tam vlastně nebyla skoro vůbec. A já nevím, přijde mi jako bych to už někde viděla (možná něco mezi 3 days to kill a Only God Forgives?). Nebylo to špatné, kdyby to nebylo tak profláknuté téma i způsob natočení, tak bych tomu možná dala i 4 hvězdičky. Za mě teda nic oslňujícího, každopádně Denzel Washington pěkně táhne celý film úplně sám.