Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (2 047)

plakát

Opičí král (2023) 

Velmi kvalitní forma, 3D animace s bojovou choreografií, jen ten příběh. Bohužel příklon ke "skopičinám" , cílený na dětského diváka, se hodně vzdálil od knihy a ve srovnání s Dračím bojovníkem (Kung Fu Panda) má výrazně menší poučný dopad.

plakát

Pavučina (2023) 

Jeden kritik napsal, že Cobweb je jako dílo Stephena Kinga, který v mnohých svých povídkách přetavuje lidská traumata do hororové podoby. Tvůrci Pavučiny to dokonale ztvárňují v příběhu chlapce, který vyrůstá v "podivné" rodině. Šikana ve škole je u takto poznamenaných dětí nasnadě a je pak otázkou času, kdy se situace vyvrbí. A právě to je největší klad filmu, ona plouživá eskalace, která dokáže poutavě a místy napínavě upozornit na vznik těchto problémů. A také Antony Starr, který už v Boys naprosto přesvědčivě ztvárnil manipulativního magora a tady se zjevně toho využívá. Jeho výkon je prostě mrazivý a to se objeví jen na pár minut. I proto naprosto souhlasím s poslední větou Obsahu "A co může být pro dítě děsivější než tohle?".

plakát

Zabiják bolesti (2023) (seriál) 

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma.

plakát

Flash (2023) 

Horko těžko jsem se dodíval. Generický, ale hlavně a podbízivý příběh jakoby yni k postavě nepatřil. V podstatě z Flashe dělají komika a páté kolo u vozu, aby mohlo dojí k finále, které už nemá šanci zaujmout.

plakát

Uzavřený kruh - Something Different (2023) (epizoda) 

Po dvou epizodách spíše "načančaná" průměrnost se snahou o woodoo zápletku, která by měla být kořením seriálu, což se částečně daří. Jen to kolem je místy až něco z ranku podivností (náhody, které mění děj), něco s čím se hůře divák ztotožní. Soderbergh je samozřejmě skvělý režisér, který leccos dokáže zamaskovat, i tak by si děj zasloužil větší konzistentnost. Ani herecké hvězdy tady nejsou moc přesvědčivé. Ale ještě tomu šanci dám.

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Překvapivě nejde jen o "hrdiny" a hašení požáru, ale i o cestě, která vede ke kýženému cíli. Hodně tomu pomáhá herecké obsazení. Přitom se divák dozví pár věcí, o kterých neměl tušení.

plakát

Nimona (2023) 

Tohle se povedlo. Tentokrát nejde o epický příběh, ale spíše naopak. Staví na povaze jednotlivců a jednoho nudícího se "dítěte". Upozorňuje na nešvary naší společnosti jako jinakost, dezinformace aj. Zároveň vyzdvihuje důležitost přátelství, čemuž velmi dobře porozumí i dětský divák. Děj je dostatečně dynamický, humorný a animace tak akorát.

plakát

Ride On (2023) 

Přílišná hra na dojemné story o otci a dceři. Je to sice u stárnoucího Chana pochopitelné, ale pak měl dát přednost spíše "dceři",. Aspoň kůň film zachraňuje.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Není toho humoru až moc? Oproti čtvrtému Thorovi aspoň o něco lepší a Evolucionář dobře vymyšlený. Tím pádem i Rocketova minulost. Jen i toho zachraňování bylo více než dost. Nakonec hromada postav s objímajícím Adamem hovoří za vše. Ale pořád jde o dobrou podívanou.