Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (513)

plakát

Versailles - Série 3 (2018) (série) 

Kvalitou obsahu návrat k sérii 1 a navíc tady docházely nápady a lepilo se, jak jen se dalo! Opět úmorně nudný a hlemýždím tempem se vlekoucí děj s doslova otřesnými zvraty - buzinky se jako mávnutím kouzelného proutku stanou heteračkami, aby se nakonec opět jako po vypití zázračného elixíru magistra Homoděje navrátily ke své původní sex-orientaci v a-la-červená-knihovna zakončení celého seriálu. Plytce a jakoby okrajově, i když se jedná o jednu z hlavních dějových linií, vykreslené lidové povstání je další "perla", ke všemu zakončená/vyřešená ve stylu a la Žán Maré a jiných dobrodružných oddychovek z 50-tých a 60-tých let, což mi do stylu ponurého seriálu 21.století příliš nesedí. A takových "závad", včetně poněkud zbrkle urychleného konce celého veledíla, je tu celá řada a na stravitelnosti té óbr nudy to určitě nepřidá, naopak.

plakát

Dream Boat (2017) 

Pravděpodobně finačně/pracovně dobře zajištění gejgajs si udělali/zorganizovali trip na luxusním cruiseru. Zábava, která leckterým  z nich přinesla spíše deprese než radost, jak vidno z některých rozhovorů zde...Méně filozofování, provokování různými lavparádami a jinými výstřednostmi a ono se to poddá. Většina populace je dle mého stejně bisexuální - záleží jen na situaci, náladě, alkoholu, drogách aj., takže o sex tu vůbec nejde a co se partnerských vztahů týče, příroda to určitě zařídila a zařizuje tak, aby se dostalo na všechny - to, že si to lidstvo kazí samo odcizováním se jeden druhému, devastujícím narušováním mezilidských vztahů a přirozené komunikace tím, že se nechalo opít rohlíkem a pod rouškou falešné tolerance, svobody a demokracie plus pod tlakem přebujelé a často nebezpečné techniky volí a oslavuje jako jedinou možnou formu existence nejvyšší stádium fašizmu-konzum, s tím nenadělá nic ani LGBT.

plakát

Křupaví mazlíčci (2017) odpad!

Tak tohle je opravdu přes čáru! Určitě ne pro děti! Tenhle zběsilý a neustálý řev a chaos s podivným dějem poberou těžko dospělí, natož děti. USamerická filmová klišé nacpaná do jednotvárně únavné animované USamerické megalománie. Ca. po půl hodině jsem to vzdala a myslím, že většina dětí to vzdá ještě rychleji.

plakát

Milada (2017) odpad!

Česká "Ilse Koch" mučednicí? Tady nejde vůbec o úroveń filmu po filmové stránce, ale pouze a jen o další špinavou politickou propagandu, odvádějící opět pozornost od svinstev "demokratů" a jejich vše-a-všechny-ničící politiky, konzumu. Ta vaše opěvovaná mučednice se angažovala ve vysoké politice za účelem konspirace proti státu, změny režimu, a to i za cenu nejvyšší - války! Tohle nebyla milující žena, matka, ochránkyně života, to byla chladnokrevná "demokratka". Jedinou a nejvyšší prioritou Západu bylo po celých ca.40let zničit Východní blok, a to za každou cenu. Na ozbrojený konflikt nenašli, zaplat´bůh, odvahu, vědeli totiž moc dobře, že s bývalým SSSR, a dnes Ruskem, nejsou žádné žerty a že by si tím mohli řádně pocuchat fasádu, ne-li se úplně zničit. Proto hledali všemožné způsoby, jak podrývat a rozvracet soc.země zvenku i zevnitř. Ta vaše oslavenkyně patřila do té druhé skupiny, o to hůř, angažovala se pouze pro sebe a pro své kumpány-kapitalisty, proti lidu, v té době ještě minimálně zviklaného západní propagandou, proti státu, proti pokroku. Slovo "demokracie" má ve spojení s kapitalismem vždy jiný, lživý, krycí význam, je zcela zprofanované a bez obsahu a hned za ním slova jako "svoboda", "láska"apod. Současní fašisté si uzurpovali právo na tato slova totálně a úspěšně jimi kryjí sebe(nazývají se demokraté) i svoji politiku(tu nazývají svobodou, láskou, demokracií apod.), ale která se pravým jménem nazývá konzum neboli fašismus jako normalita. A stane-li se něco normalitou, průměrní občané tady končí, neb nemají ani tu nejmenší šanci zjistit/poznat/vidět, o co tu vlastně jde, a jde tu opravdu o hodně - o nejrozsáhlejší/ nejkomplexnější zotročení lidstva v dějinách. Příklad? Supermarkety narvané jedovatými potravinami se staly běžnou normalitou, a proto to už nikoho nevzrušuje a lidé se vlastně tráví dobrovolně, plynové komory zatím nejsou potřeba. Ale časem se např. stane normalitou i likvidace lidí, kteří zatěžují státní kasu, starých, nemocných, handicapovaných apod. a plynové komory či ještě důmyslnější zařízení se opět začnou stavět... Prostě svět bude vypadat tak, jak to chtějí průměrní občané, protože ti mají v těch svých "demokratických" volbách hlavní slovo, a je jim celkem šumafuk, že ten, koho zvolili, s nimi pak zatočí podle svého. Příště si zvolí toho druhého, třetího, který jim lépe namaže med kolem huby, a vůbec nepřemýšlí, že šlapou stále dokola z bláta do louže. A to je ta vaše celá slavná "demokracie"...Já mám velmi ráda stará lidová moudra/přísloví, a tady platí "Kdo chce kam, pomozme mu tam".

plakát

Versailles - Série 2 (2017) (série) 

O poznání kvalitnější než série 1, ale zázraky opět nečekejte. Přinejmenším nabízí děj více zápletek a tempo jeho posuvu je rychlejší, avšak na pár extrémně otravných zdlouhavých propadů se připravte. Také příjemnější kolor pro oči i pro celkový dojem, neb zelené osvětlení/filtry jsou zde potlačeny na minimum...Mužská nahota opět na bodu mrazu, ženskou nahotu včetně full-frontal zachrańuje jako jediná, a to frekventovaně, odvážná Anna Brewster v roli Marquise de Montespan. V některých momentech jsem byla fascinována precizní mimikou/herectvím Harry Hadden-Patona v roli Gastona.

plakát

La noche (2016) odpad!

Děj veškerý žádný! Spíše "autentický dokument" o dekadentním životě postaršího geje-narkomana, který shání na ulici nebo v oplzlých barech/klubech jiné narkomany-geje, hetero, bi, trans i ženy pro společné orgie na hotelu nebo doma. Ruční pohyblivá kamera podtrhuje "dokumentární formu", záběry v nočním klubu jsou většinou tak tmavé a překotné, že z toho divák nic nemá, ale ono vlastně není o co stát. Všichni protagonisté jsou celkem odpudiví, aby ne...Od takového "umění" ruce pryč!

plakát

Medicejové (2016) (seriál) odpad!

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost.

plakát

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek (2016) 

Vizuálně pastva pro oči, avšak obsahově opět komerce/byznys vítězí nad uměním. Druhově jaksi podivně nesourodá zvířátka a jeden "Robinson" odolávají v podivně slátaném příběhu rodinné kočičí mafii - uřvané honičky až na hranici snesitelnosti. I přes "opomenutí" vulgarit a krvavého násilí jde i tady zvětšího o animované dílko pro dospělé. Při zvýšeném VOLUME hrozí porucha či dokonce ztráta sluchu!

plakát

Slunce života (2016) 

Příjemná přirozená nahota a nečekaný originální konec. Jinak celkem nudné upovídané drama, plácající se mezi doktorovou ordinací, plážemi a nočními kluby.

plakát

Babovřesky 3 (2015) 

..."se socialismem jsme už PROZATÍM skoncovali" - bomba!...dialog Kikinčuka, kdy při mytí podlahy nabádá svoji dceru, aby neposlouchala budovatelské písně, je geniální i Kikinčukem geniálně zahraný. Babička "trampolína" dostala zbytečně velký prostor a je nesnesitelná. Mamma Roma la Latrína (a její kámošky) opět na scéně a opět úděs a utrpení. Troškovy luxusní ex- a interiéry znovu září na úkor lidovosti. Jako dítě klasické socialistické vesnice, jejíž lidovost a nenapodobitelná atmosféra jsou navždy ztraceny, si na současné vesnice = sterilní polomrtvé skanzeny příliš nepotrpím - ale ve filmu pro oko, budiž.