Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (513)

plakát

Tut (2015) (seriál) odpad!

Tentokrát se jeden z egyptských faraónů dostal do spárů USamericko-kanadského byznysu a banda severoamerických movie-byznysmenů spíchla horkou jehlou lacinou frašku, jakých už v USA spatřilo světlo světa na stovky, ne-li na tisíce, a které zaplavují evropský filmový/TV trh jako mor na úkor kvalitní domácí evropské produkce z dob minulých, která je tím pádem velice omezená či zcela nedostupná!  ...Kingsley je skvělý herec, ale zároveń i podřadný šašek, který, jak vidno, bere vše nezáležně na kvalitě = hlavně že to sype! ...Koment uživatele "verbal" ve stylu "expect NO MERCY" trefil přímo do černého!

plakát

Snídaně u Tiffanyho (1961) odpad!

Typický haulywůdský "kultovní" trhák, s ještě "kultovnější" filmovou a módní "ikonou", Audrey Hepburn. Pro diváky, kteří mají místo mozku z-HaulywůdKultu-kostku a pokročilou demenci. Chcete-li vidět modelku, předvádějící módní kreace v roli přerozkošné dívenky, snící v NY o své budoucnosti a la "Tiffany & Co.", je vám tento škvár šitý přímo na tělo. Co mě se týče - never more!

plakát

Janosik (1973) (seriál) 

Roztomilé, naivní, ale i komediální. Remastrovaná verze je opravdu přepychová - vyčištěný obraz na celou obrazovku, hýřící sytými barvami a ve spojení s kouzelnými exteriéry je to parádní podívaná. Uniformy hajduků a císařských vojáků jsou nádherné, zvláště je-li jich více pohromadě - chlapcům to prostě sluší. Polský Ozzy Osbourne je na Jánošíka poněkud těžkopádný, ale jeho poklidné rutinní herectví je akceptovatelné. Seriál stojí zejména na dvojici Kwiczoł(Bilewski)/Pyzdra(Pyrkosz) a na postavě murgrabia(Kociniak). Občas příliš natahované scény a velmi pomalé tempo děje ubírají seriálu na dynamice. Ale stále velmi příjemná a zábavná oddechovka.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) odpad!

Perfektně naleštěný a vybroušený podvod na diváky, i když při projekci na obrovské plátno se musel/musí divák cítit být součástí toho nekonečného, mrtvého, nevyzpytatelného a ve své "tichosti" ještě strašidelnějšího vesmíru. Bez opic a bez evidentně záměrně použitých a na city diváka hrajících značně "profláknutých" kusů z oblasti vážné hudby bych hodnotila o chlup výše. Takhle, jak to stojí a leží, nelze jinak!

plakát

Slané bonbóny (1985) odpad!

Nazvala bych to spíše "Slabé cukríky", neb je to opravdu velmi slabý čajíček - monotónní, suchopárné, mdlé, nevýrazné jak nápadem, tak herecky, nudné až na půdu - od poloviny jsem to brala posuvem, jinak bych u toho asi vykvetla. Štefankovičová došla svého vrcholu v hraných filmech až svým posledním hraným filmem "Kúpeľňový hráč" - ten u mě zabodoval.

plakát

Pasodoble pre troch (1986) 

Za horníky ve sprchách v úvodu filmu jedna hvězda, i když více odvahy=explicity by vůbec nevadilo, naopak! Zbytek si naložte. Zdá se, že v průběhu 80.let začala důslednost "posudkových komisí" notně upadat a podle toho to také začalo vypadat. Navíc hlavní představitel dal filmu svým zjevem obstarožního santusáka tu poslední smrtelnou ránu.

plakát

Fanny a Alexandr (1982) odpad!

Další očistec z kuchyně slavného kino-řemeslníka Bergmana. Zda by tahle, hlemýždím tempem se vlekoucí patlaninka byla tolik opěvovaná "odborníky" jak od fochu, tak laiky, pokud by nenesla výrobní značku "Bergman", tot´ otázka. Oscara by získala pravděpodobně i bez "mistra", neb ingredience jako židovstvo a rádoby filosofické žvásty o bohu a lidské existenci na Americkou Filmovou Akademii spolehlivě zabírají. Film o ničem = oblbující pseudofilosofické  plky pro nemyslící obecenstvo, stejně jako otřepaná zápletka na téma "zlý otčím", kterou už na plátno převedli  dávno před "mistrem" mnozí jiní a mnohem kvalitněji. Měla jsem po ruce i pětihodinovou verzi, ale protože vím, co lze od "mistra" očekávat, začala jsem raději verzí tříhodinovou a světe div se - po dvou hodinách utrpení jsem tomu musela, chtě-nechtě, trochu pomoci posuvem vpřed. A sledovat dokonce onu pětihodinovou verzi "mistra" kejklíře bych nemohla a můj obdiv všem, kteří to dokázali a ještě se v té mistrově "genialitě" bahní. Mně naopak tahle "genialita" na oči už nesmí!

plakát

Poprask na silnici E 4 (1979) 

Přepychový socialistický dyzajn, ale humorných scén/hlášek jako šafránu. Herecká "banda" skvělá, ale těžkopádný scénář je i na ni moc velké sousto. Štěpnička umí i komedie, ale přeslazený úsměv po mamince mu nesluší. Mimo jiných potěšili zvláště Vochoč a Homola - komičtí už od pohledu a herci par excellence. Překousla jsem i "krále" českých tók-šou, pocházejícího evidentně z "bohem-vyvoleného-národa", v roli do-společnosti-integrovaného-Roma, kterou zvládl celkem povedeně - vůbec ho totiž nemusím a nikdy jsem nemusela = vždy mi připadal jako gauner, který čeká na svou příležitost - a dočkal se. ...Komedie, která si občasnou reprízu určitě zaslouží.

plakát

Chladna zrána (1983) (TV film) 

Další Drhovo povedené dílko. Jeho oblíbený filmový jazyk ve stylu "hraný film (téměř) jako dokument" zde dosahuje světové úrovně - těžko budete ve světovém kině hledat něco podobného. Skvělý herecký ansámbl, kde vlastně každý z herců je v čs. filmech dosti vzácný/neokoukaný. Dášu Neblechovou jsem poznala před mnoha lety osobně při mém pobývání v Plzni. Hálovou mám také velmi ráda, ale zde, chudák, vyfásla opravdu doslova úděsnou a těžko uvěřitelnou roli frigidní (?), s prominutím, krávy, která se chová ke svému muži-vojákovi na opušt´áku hůře než k hadru na nádobí a pro mě to byl ve filmu nesnesitelně rušivý element.  Osobně si něco takového vůbec nedovedu představit, ale i takovéhle tupé jalovice se mezi námi děvčaty občas (nebo dokonce často?) najdou. Mladý Ivan Urbánek je moc hezký a v jeho profilu jsem nenašla film "Holka na krátkou trať", kde také hraje.

plakát

Kvočny a Král (1974) 

Námět mi vůbec nesedl a jeho provedení jakbysmet. Spíše mi to připadlo,  jako když přivezli zkaženou mládež ze Západu, aby ji v socialismu přivedli na správnou cestu. A přerostlý odpudivý kojenec (Tabery) je v roli "šéfa" zlotřilé bandy hejsků úplně mimo mísu. Fuj!