Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (209)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Jako vášnivý milovník upírů jsem si tuhle show nemohla nechat ujít. A nelituji. Ze začátku se sice některé scény zdály velice kýčovité a přehnané (přeseknutí kmene, scéna v lékárně) ale když jsem zhruba v polovině pochopila, že to k tomu filmu vlastně patří, už mi to ani nevadilo. (Být vedoucí castingu, zvolila bych asi hezčího herce, ale chápu že se snažili o podobnost s Lincolnem.) Nejlépe však hodnotím (a tohle patří spíše autorovi knihy) zakomponování skutečných událostí (smrt Lincolnova syna, matky) do upířího děje. Tohle je opravdu povedené. Nakonec musím ještě poznamenat, že obvyklý Burtonův styl zde nebyl až tak patrný, což ale neznamená, že snímek neměl skvělou atmosféru. 4* si Lincoln zaslouží!

plakát

Aliance (2016) 

To byl hrozný průšvih. Ale to jsme všichni čekali, takže možná proto mě to nijak nenaštvalo ani nemrzí. Chápu, že rozdělit poslední knížku na dva filmy by bylo nemožný, proto bylo třeba vytvořit originální plot. Taky chápu, že part 1 je vždycky ten nudnej, bohužel to není ten největší problém. Všechno mi to přišlo až moc složité, až moc CGI, až moc out of the point. Jak kdyby to ani nenavazovalo na zbytek série. Popravdě jsem měla ze začátku i problém udržet pozornost. Bavil mě tam snad jen Čtyřka. Zase se ale celkem těším na part 2, zvlášť jsem zvědavá na vztah Tris s Calebem. No uvidíme. Zatím tři, ale musím to vidět ještě aspoň jednou. ///// Takže nějakým zázrakem jsem na tom znovu ocitla v kině. Pro změnu dabing verze, yuck. Zvednout hodnotí mě to nepřinutilo, ale po druhé jsem si to užívala mnohem víc. Až na ty bubliny a podivnou sprchu.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Super. Moc jsem od toho nečekala ale líbilo se mi to hodně. Takovej mix Divergenta, Ready Playera a Pacific Rimu. Jen ta stopáž byla na tolik děje krátká, říkala jsem si, že by to sneslo i seriál. Občas mi přišlo, že tam něco vypustili a člověk si to musel domyslet. Ale to se dá odpustit. Vztah hlavních hrdinů taky trochu cringe, ale to je všechno nepodstatný, když se dobře bavíte. Jsem zvědavá na další díl.

plakát

American Horror Story - New York City (2022) (série) 

Že mě to nudilo je ve výsledku ten menší problém. Celou dobu si to hraje na něco jinýho, než je už od začátku evidentní, že to je. A pak když se to v závěru tváří jako hrozně nečekaný odhalení, tak vám nezbývá než pozvednout obočí. To jsme opravdu nečekali... Nejhorší je ve výsledku ten disrespekt ke skutečnosti. Čím si ti muži tenkrát procházeli, z toho by se neměl dělat materiál k lacinýmu strašení, což přesně tahle série dělá. Není tam žádný větší smysl, je to prostě zvráceně překroucená minulost s extra supernatural prvkama. Každopádně jsem znechucená.. jen úplně jiným způsobem, než to bývalo v začátcích AHS...

plakát

Americká elegie (2020) 

Já nevím, co je teda point tohohle filmu. To, odkud pocházíme je naší součástí? No shit. Jinak mi to teda asi nic zásadního nepředalo a nejvíc mě iritovala ta sestra, co JDmu málem posrala celou budoucnost, když mu fňukala do telefonu aby přijel aby mu pak oznámila, že musí jít chystat party. Jakože pardon, ale já bych tohle svýmu bratrovi nikdy neudělala, kód kdybych věděla, že studuje na IVY league a snaží se dostat ze stínu naší minulosti, zatímco já bych někde skládala boty. Drogy jsou špatný, je těžký být chudej, když se budete snažit, tak to někam dotáhnete spíš, než když se snažit nebudete. Wow, fakt deep. Knížka je možná lepší.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Začnu kritikou - na můj vkus to bylo až moc uřvané a až moc nedodělané. Nápady ve směs parádní, ale hodně z nich bylo rychle odbytých a člověk si musel spoustu věcí domyslet. Ale já jsem se bavila. Líbil se mi ten vyhrocený kontrast vesnických buranů a městské lady a jak se to nakonec hezky propojilo, Andílek si zvykl na vesnický život ale také ho něčím obohatil, prostě nikdo neprohrál. Herecké obsazení příjemné, až na tu, již zmiňovanou, uječenost, která podle mě byla zbytečná, musím Annu Kadeřávkovou pochválit, byla mi mnohem sympatičtější než v Ulici. Jen nechápu, proč nadabovali Dominiku Myslivcovou, respektive proč jí tam teda obsadili, když mají problém s jejím "přízvukem". Ale do role se jinak hodila víc, než nikdo jiný, to je jasné. Váhala jsem mezi třemi nebo čtyřmi *, ale dávám čtyři a jsem ráda, že to filmu přidalo na procentech, protože 40 je podle mě hodně slabé. Ale je teprve premiéra, takže se hodnocení (snad) ještě zvedne.

plakát

Anthropoid (2016) 

Nechápu, jak se stalo, že jsem tenhle film ještě nehodnotila. To se teda fakt povedlo. Děkuju děkuju děkuju. Britové to pojali tak, jak si myslím, že bysme to pojali my, občas jsem v tom viděla Hořící keř. Pomalej začátek nahrazen skvělou akcí. Sympatičtí "hrdinové" (Jamie konečně dostal roli jakou si zaslouží). Ve světě konečně zase měli šanci vidět trochu z tý naší historie. Jo a co se týče toho přízvuku - mě osobně teda spíš iritoval ten přízvuk co měli Cillian a hlavně Jamie, když se snažili napodobit český přízvuk.. ale vlastně to chápu - když sledujete ruskou angličtinu, Rusové se za svůj přízvuk taky možná stydí, ale nám to přijde prostě normální.. všichni nerodilí mluvčí mají přirozeně přízvuk (vlastně i rodilí žejo)... a že četli Heydricha s K - Britové prostě CH vyslovit nedokážou, takže bylo jednodušší aby ho nevyslovoval nikdo a nebylo to matoucí.

plakát

Aquaman (2018) 

Na Aquamana jsem se do kina nedostala, ačkoliv ho všichni hrozně vychvalovali. Zpětně mě to trochu mrzí, protože bych možná hodnotila jinak, ale to už nevrátím. Pro mě to prostě povedený nebylo. Šílená CGI blamáž, spousta wtf momentů, naprosto zbytečná zápletka s fejkovým Killmongerem a vlasy tý zrzky (ty mě mrzí nejvíc, na pořádnou paruku z lidských vlasů už nezbyl rozpočet, co schramstly ty hrozný efekty?) Prostě a jednoduše, nelíbilo se mi to. Párkrát mě to pobavilo, ale to na tři hvězdy stále není. Myslela jsem, že to bude na úrovni Wonder Woman, která se mi líbila, ale bohužel.

plakát

Atypický (2017) (seriál) 

Tak dlouho jsem se tomu vyhýbala, až mě Netflix ukecal a nelituju. Je to opravdu super, hlavně první série a nezabere vám to víc než jeden víkend. Asi nejsilnější stránkou jsou ty úžasné postavy, jak už bylo několikrát řečeno. Taky se mi hrozně líbí, že vám seriál ukazuje trochu jiný pohled na svět. Těším se na třetí sérii.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Po první projekci: Víc jiný, než jsem si to představovala, už to asi být nemohlo. Tahle tříhodinová paráda z vás vycucá veškerý emoce, kterých jste schopný, ale zároveň tak příjemným a milým způsobem. (trochu spoilery) První třetina je vlažnější, stihnou se všechny scény z traileru, furt ještě jste v očekávání, že přijde taková druhá IW. Druhá třetina obrátí o 180 stupňů, chvilkama jsem měla pocit, že sleduju parodii na skutečnej film, ale bavilo moc. Poslední třetina je pak neuvěřitelně silná a dojemná. A pak to všechno skončí a cítíte hrozný zadostiučinění, protože ten film poskytl tolik rozuzlení a druhých šancí a hodně z těch věcí jste prostě chtěli vidět, ale nedoufali, že je uvidíte. Jsem ráda, že jsem součástí Marvel fandomu, i když ne těch celých 10 let, to musí být ještě něco neuvěřitelnějšího. Jsem zkrátka nadšená a těším se na další zhlédnutí. Btw, Captain Marvel tam bylo naprosto adekvátní množství.