Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (209)

plakát

Bombardování (2021) 

Ze začátku jsem byla trochu zmatená a musela jsem googlit, což je moje chyba, že neznám dostatečně historii, každopádně ve druhé půlce jsem ani nedutala a mrazilo mě od tý chvíle, co mi došlo, k čemu se schyluje. Velmi silný snímek, zvlášť v dnešní době, který ukazuje hrůzy války i v podobách, o kterých běžně nepřemýšlíme. Líbila se mi ta linka s uvažováním nad existencí Boha a celkově tam bylo hodně věcí na přemýšlení. Skvělý film, ale opravdu doporučuji se obrnit, nedívá se na to chvílemi hezky.

plakát

Výbuch (2020) 

Začínám být alergická na filmy co postaví celej scénář na jedný hrozně deep myšlence a myslí si, že to stačí. Fakt ne. Skoro sto minut ničeho abysme se pak dozvěděli, že náš život může každou chvíli skončit, takže ho máme žít na plno. Wow. Hned jdu utratit všechny svoje úspory.

plakát

Americká elegie (2020) 

Já nevím, co je teda point tohohle filmu. To, odkud pocházíme je naší součástí? No shit. Jinak mi to teda asi nic zásadního nepředalo a nejvíc mě iritovala ta sestra, co JDmu málem posrala celou budoucnost, když mu fňukala do telefonu aby přijel aby mu pak oznámila, že musí jít chystat party. Jakože pardon, ale já bych tohle svýmu bratrovi nikdy neudělala, kód kdybych věděla, že studuje na IVY league a snaží se dostat ze stínu naší minulosti, zatímco já bych někde skládala boty. Drogy jsou špatný, je těžký být chudej, když se budete snažit, tak to někam dotáhnete spíš, než když se snažit nebudete. Wow, fakt deep. Knížka je možná lepší.

plakát

Slon (2003) odpad!

"Most importantly, have fun, man." Tenhle film byl tak hroznej, že mě to až rozzuřilo. Teď tady nevěřícně kroutím hlavou nad všema těma recenzema, co se tváří, jak kdyby pan režisér stvořil umělecké dílo. To fakt nechápu. K čemu tenhle film jako je. Někdo se těšil tomu, že nepředstavuje postavy, takže psychicky nevydírá. To je jasný, kdo by taky chtěl být smutný z filmu o masakru ve škole. Film teda neříká nic o nikom, překvapivě zvládá být nudný i v době masakru, je tam spousta zbytečnýho "děje", kterej ve výsledku nedává žádnej smysl. Proč se útočníci líbají ve sprše? Žádnej důvod. Lidi se chovají absolutně nelogicky, hlavně se nestresujte, když jste americkej student a slyšíte ve škole výstřely. Ten chlapec co pomohl dívce z okna a pak se šel nechat popravit, to bylo co jakože. A ten blonďák, co zjistil, že do školy jdou dva týpci se samopalama, ale nenapadlo ho třeba zavolat policii, pak jen stáli s tátou před školou, kde právě probíhal masakr a čuměli na ní jak do táboráku. Umění filmu je teda asi v tom, že dokázal takovouhle událost popsat tak chladně, že i všechny charaktery působí nelidsky. Columbijskej masakr taky nepopisuje. K čemu teda slouží. Fakt nevím. Jediný trochu zajímavý na tom je, když se retrospektivně vyprávěný příběhy v různých momentech protínají. Ale to skoro ani nestojí za zmíňku. Prosím, prosím, neztrácejte tímhle čas, fakt. Nenechte se zlákat těma 20 let starýma recenzema, opravdu to za to nestojí.

plakát

Král (2019) 

Měla by existovat kategorie filmu "iritující" nebo by na to aspoň mělo být trigger warning. Protože mě vždycky do běla rozzuří sledovat příběh někoho, kdo se snaží změnit svět, ale nepovede se mu to, protože lidé evidentně byli předurčeni k sebedestrukci. Aneb jak se mladý a nadějný král nechá zmanipulovat středověkým kapitalistou, a tak sice vyhraje bitvu a dostane se do historických knih, posune dočasně hranice svého království o kus dál, ale prohraje válku o lepší svět, který se zase o kus dál přiblíží zalknutí se vlastním egem, marností a zhoubnou touhou po moci. Peace for our time.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Naprosto výborný. Mando i přesto, že mu není vidět do obličeje, je naprosto úžasný hrdina, jehož dobrosrdečnost a statečnost se vyrovnají rytířům Jedi. Baby Yoda je to nejroztomilejší stvoření v galaxii, rozplývám se láskou pokaždé, když je v záběru. Dohromady tvoří milou dvojku, která rozhodně nenudí. Vyhovuje mi i formát seriálu, kdy na každou epizodu je jeden dobrodružný příběh, které ale dohromady tvoří větší celek. Jsem ráda, že jsem se ke shlédnutí dopracovala. Opravdu doporučuji i lidem, kteří třeba nejsou vyloženě fanoušci jakékoliv SW trilogie.

plakát

Milostná past (2021) 

Musím říct, že mě to celkem překvapilo. Sice jsem zpočátku měla pár výhrad, ale film měl tak skvělý momenty, že mu to odpustím (třeba ta změna Baby It's Cold Outside lyricsu byla prostě výborná).. postavy byly sympatický, chovali se tak nějak normálně, líbil se mi konec.. prostě v pohodě vánoční komedie, kterou asi nezařadím do svého každoročního vánočního watchlistu, ale patří rozhodně mezi ty lepší Netflixovky.

plakát

Bodyguard (2018) (seriál) 

Takže ponaučením z tohoto seriálu je, že ženy jsou silné a nepotřebují zachraňovat od naivních mužů, jelikož jsou samy schopné sestavit bomby a konspirace? Jakože.. pardon. Celých těch 6 dílů jsem si říkala, že je to docela cool seriál. Hlavně ty scény plné napětí byly fajn, v ději jsem se trochu ztrácela, protože je už dost pozdě a zkoukla jsem to naráz, ale to mi asi ani nějak nevadilo. Ovšem těch posledních pár minut to totálně pohřbilo. Takže nakonec je to přesně tak, muslimové jsou ti zlí a ženy jsou ve své snaze dostat se na roveň mužů schopné udělat cokoliv. Jakoby opravdu nerozumím tomu, kdo si myslel, že je tohle dobrý nápad. No nic. Hodnotit nebudu, protože vážně nevím, kolik bych tomu dala. Jakože za shlédnutí to určitě stojí, herci podávají skvělé výkony, rozhodně to doporučím fanouškům Okkupertu (nebo naopak pusťte si norský Okkupert) ale prostě.. wtf.