Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (9)

Grave Encounters

Grave Encounters (2011)

Jo, tohle rozhodně funguje. Léta opuštěná děsivá psychiatrická léčebna s ještě děsivější historií, rozklepaná kamera a pár "odvážlivců", kteří netušili, co je čeká. Film je fakt strašidelnej jak prase, ale některý nesmysly a přehnaný scény ho hodně shazují, což je veliká veliká škoda. Například přechod ze situace "Vzchop se jsme profesionálové," do situace "Padáme odsud okamžitě, už toho mám dost," byl hodně nepovedenej a nedával ani smysl, vzhledem k tomu, že mezi těmahle bodama se nestal vlastně žádnej nadpřirozenej jev. Ruky trčící ze zdí se taky moc nepovedly, stupidita hlavního hrdiny, když "hledal čudlík", byla taky hodně nemístná. Tyhle věci film shodily z parády do průměru, škoda. Ale nikdy nekončící noc, klobouk dolů nad tímhle hnusným nápadem.

Titanic

Titanic (1997)

Co k tomuhle říct. Celá katastrofa a atmosféra fascinujícího příběhu Titanicu je tady tak úžasně vystihnutá, že mě, jakožto milovníka lodí a Titanicu, nechává prakticky celej film v úžasu hledět a všechno do detailu prožívat s přílivy husí kůže. Ale to rozhodně není všechno, Cameronova linka s Rose a Jackem je nejspíš nejpůsobivější a nejsmutnější milostnej příběh, jakej jsem kdy viděl. Nevím kolikrát jsem film viděl a nevím, jestli se ho někdy nabažím. Toto je pro mě naprostá špička kinematografie a já jsem vděčnej, že si ji můžu užívat.

Pěna dní

Pěna dní (2013)

Je to taková škoda, že tolik lidí tento film odsoudí, aniž by se třeba zamysleli nad tím, proč tam vůbec jsou ty "absurdní sračky". Pro mě je to snad nejlepší film, za pár posledních let. Opravdu opravdu silnej zážitek. Co musím vyzdvihnout, je neuvěřitelnej a naprosto nenásilnej přechod z "komedie" do vážné linky. Absurdita ve filmu rázem nabírá naprosto novej nádech, a v tuhle chvíli, alespoň jsem si to myslel, musí všem dojít, proč tam vlastně je. Nikdy jsem neviděl líp vystiženou nesmyslnost a bezohlednost světa. Boris Vian musel být opravdovej génius, když se mu v hlavě zrodil takovej nápad, no a Gondry ten nápad dokázal přenést na filmové plátno tak, jak by možná nezvládl nikdo. Nádhera... 100%

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Co říct? Pro mě určitě jeden z nejlepších filmů posledních let. Tarantino opět exceluje a už se přestávám bát, že tenhle týpek někdy "zkomerční". Christoph Waltz a Leonardo DiCaprio, bože! Večeře v Candielandu to je prostě přehlídka. Pravda poslední půl hodina mě při prvním zhlídnutí dost zklamala, ale teď, když jsem celej film viděl po druhé, jsem si uvědomil, že to vlastně není tak strašný. Je to prostě Quentin Tarantino. 100%

Záhada Blair Witch

Záhada Blair Witch (1999)

Tohle v kinematografii zkrátka nemá obdoby. Z tisíců udělat stovky milionů to mluví za všechno, i když se ve své době jednalo o obrovský lhaní divákovi. Já bych dal všechno za to vidět to v době, kdy si lidi mysleli, že je to reálný a ani bych nebyl nasranej, až bych se dozvěděl, jak že to vlastně je. Spíš bych se jenom uctivě uklonil. Každopádně i když už jsem věděl, že je to všechno kompletní fikce, tak jsem si film maximálně užil (už několikrát) a mrzí mě, že tvůrci tenhle styl hororů úplně přehlíží. No jo, asi to není žádná sranda udělat dobrej horor bez zbytečných lekaček a bez vizuální podoby strašidla.

Spáči

Spáči (1996)

Krása, hnus, smutek, štěstí, zoufalství, naděje. Je tam všechno.