Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Komedie

Recenze (304)

plakát

Postřehy odjinud (1993) (pořad) 

Příjemné jednohubky ve spolupráci České televize a Českého rozhlasu. Takový nedělní "Zápisník zahraničních zpravodajů" doplněný obrazem. Pro mě na kratičkém časovém úseku často dostatečně objevné, úsměvné, krásné,... dle jednotlivého dílu. Zajímavý komentář: Drom, e-pilot.

plakát

Chaloupka na vršku (2006) (seriál) 

Krásný večerníček z dob našich pra-pra-...-rodičů. Pro mě jakési "zjevení" mezi večerníčky z poslední doby. Animace myslím vhodně zvolená vzhledem k době, o které se pojednává. Pro předškolní děti úžasné propojení s rokem v přírodě a s různými jeho svátky i s lidovými písněmi. Navíc krásné příběhy: obyčejné starosti a radosti obyčejných dětí i dospělých a snaha o jejich řešení... Nové díly z roku 2013 se mi líbily snad ještě víc než ty původní, až na ten poslední. Bez ohledu na to, co si myslíte, o "vydlabávání tykví" a Halloweenu, zde tedy tvůrci šlápli vedle: naši pra-pra-...-rodiče neznali ani jedno, ani druhé. Naopak nejvíc se mi líbil díl "Jak se Honzík postavil čelem". Situace, se kterou se dříve nebo později setká každé dítě (i dospělý), je podána velice prostě a didakticky jen nenápadně. Tyto příběhy rozhodně stojí za vidění - pro děti i pro rodiče a České televizi i všem tvůrcům za ně patří můj dík. Na seriál volně navazují "Vánoční koledy", kde převažuje hudební stránka a které jsou výborné pro dobu vánoční. Zajímavé komentáře: triatlet, Teya, Hanecek, 4sAd, Tejca.

plakát

Josef v Egyptě (1992) 

Tentokrát velice pěkně zpracovaný příběh Josefa Egyptského do podoby animovaného filmu pro děti. S Josefem se setkáváme už v Egyptě. O tom, jak se do Egypta dostal, se dozvídáme od faraonových služebníků, kteří faraona přesvědčují, aby Josefovi popřál sluchu a svěřil mu výklad svých snů. Že by se faraon takto "nechal přesvědčit" svými sloužícími sice není příliš pravděpodobné, na druhou stranu se tak tvůrci snaží vysvětlit "náhodu", že mu vůbec popřál sluchu. Těším se na dokončení příběhu v dalším díle této série...

plakát

Barbie Princezna a švadlenka (2004) 

Několik důvodů, proč je dobré tento film vidět: 1) Jsem holčička a miluju bárbíny a keny a chci jich vidět hodně najdenou; 2) Chci vidět kocoura, který i když štěká, nekouše; 3) Chci vidět Kena, který hraje na klavír, aniž by se dotýkal kláves. Pokud pro vás neplatí ani jedna z výše uvedených variant, pak je tu ještě možnost, že máte doma malou holčičku (nebo dokonce více), která má ráda princezny a pohádky... a proto jsem se na tuto pohádku vlastně dívala a jako takové se to dalo vydržet, i když mě to trvaleji ani neoslovilo ani neoslnilo. Ale to asi není potřeba... Zajímavé komentáře: Marčus, Elenor, KeiGe, Indovit14.

plakát

Matýsek (2006) (seriál) 

Zpracování je skutečně infantilní (nepodceňujme tolik malé děti, kterým je seriál určen :-)), ale Matýskovy obrázky jsou dostatečně jednoduché a přitom věrné - stojí za to přiučit se s ním kreslení... To se týká i mě, nejen mých dětí :-) No, a nemusím snad dodávat, že našim malým dcerám se seriál líbí. Zajímavé komentáře: Teya, dav110, WhiteDevill.

plakát

Přežili rok 2000 (2007) (seriál) 

Velice pěkně zpracované dokumenty o zvířatech, která s námi na této planetě žila ještě v roce 2000 a já doufám, že tu budou co nejdéle. Můžeme tu kromě jiného vidět, že ZOO nejsou jen místem "kde trápí ta ubohá zvířátka v malých klecích". Příběh supa, odchovaného ve zlínské ZOO, který se v Bulharsku vrátil do volné přírody, hovoří za vše...

plakát

Dům strach (2009) (TV film) 

Tento dokument citlivě spojuje úryvky básní z vězení, úryvky z dopisů, které psal Jan Zahradníček z vězení své manželce Marii a osobní svědectví Marie Zahradníčkové. Obrazové části dominuje odlévání busty Jana Zahradníčka, také velice dobře zapadající do rámce dokumentu. Jen více takovýchto dokumentů o velikánech naší poezie...

plakát

Příběhy o telátku (2004) (seriál) 

Nápad (seznámit děti se životem na venkově a se životem zemědělců) výborný, ale zpracování po všech stránkách pokulhává (počínaje věcnými chybami, příhodami přitaženými za vlasy i nezáživným vypravěčem...).

plakát

O zatoulané princezně (1987) 

Dobře zpracovaný spíše rodinný film než pohádka. Není příliš pohádkový, i když mezi hlavní postavy patří král, princezna i několik strašidel. Ale své kouzlo má (včetně pohádkového konce)... Navíc je tu atraktivní cirkusové prostředí a mnoho zvířátek. I to možná přispělo k tomu, že se film velice líbil našim malým dcerám, takže v hodnocení oproti svému názoru hvězdičku přidávám - vždyť je to film, který je určen dětem. Zajímavé komentáře: sportovec, Jezinka.Jezinka, Mariin, CageDepp.

plakát

Strom pohádek - Pasáček a císařova dcera (1989) (epizoda) 

Klasická pohádka H. Ch. Andersena v úpravě pro malé děti - s vypravěčkou (D. Patrasová) v jednoduchém studiovém provedení. Mně se líbila, jen z tradičně velice dobrého hereckého obsazení "Stromu pohádek" poněkud vybočuje až "ubulená" princezna. Zajímavým hereckým překvapením byli Michal Suchánek v roli prince a Tereza Pergnerová v roli dvorní dámy...