Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (61)

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Podprostorová rapsodie (2023) (epizoda) odpad!

Po praštěném Elysian Kingdom z první série tvůrci vyplodili cosi ještě mnohem strašně strašnějšího. Dokonce i horšího, než bych při svém pesimismu čekala. A přitom to mohla být tak emotivní kapitolka! ---- Jediné dva světlé okamžiky: 1) Chapel/Spok - vyřešeno - SLÁVA!  ---- 2) Zmíněna Carol - příjemná reminiscence. ------ Ovšem  brežněvovsky obočnatý Kirk mi vadí velice i se svým bráchou vzhledu Milouše ze Saturnina. V alternativních realitách byl alternativní vzhled částečně, ač jen nepatrně, přijatelný. Ve "skutečném světě" je pro mě nesnesitelný. --- A La'an budou muset asi utopit jako Tashu, aby Jima navždy neklofla. --- Závěrečný heroický sbor už jen dílo zkázy dokonal, chyběly jen jazzové ručičky.  ---------- P.S. Pořád mi vrtalo hlavu, co mi připomíná Spockovo "I am ex" - a už to mám - Kukurovo "Nech brouka žít".

plakát

Vinnetou a míšenka Apanači (1966) odpad!

Něvěřila jsem těm negativním hodnocením…, tak jsem se přesvědčila. Opravdu, stupidnější už to asi být nemohlo. Snad kromě Old Surehanda.

plakát

Rampa (1962) odpad!

Zdlouhavé, nudné, vyumělkovaně rádoby dramatická atmosféra zabíjející veškerou atmosféru, nadřazenost formy nad obsahem, prázdné, a navíc nelogické. Nahlédnutí do budoucnosti by se ještě dalo přijmout. Ale skutečně fyzické odcestování časem prostřednictvím snu? Trapný nesmysl.

plakát

Dva světy (2017) (seriál) odpad!

Příšerná karikatura Fringe. Nuda, chaos, nuda… absurdní logika… já nejsem já… jediný řešení - zabít… nuda… retrospektiva… ještě větší chaos, nuda, nuda… Ani laciné psychologizování, ani postelové hýkání, ani jak pravil BoPo: "Nadužívanie odhaleného ženského poprsia" to rozhodně nezachránilo. A vůbec žádný dobrý, nebo aspoň sympatický, herec, natož postava.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) odpad!

Totální znechucení, zvyknout se nedá, naopak - čím dál, tím hůř. Asi všechno už vypsali FrediaK, loki5, biergof, Katka232, Gimp, DarkSikorski, Panfik a KeittoRoche. Ale na rozdíl od cyphercz pro mě to Lorca to nezachránil, a dokonce ani Michelle Yeoh, kterou mám ráda. Silou vůle jsem dokoukala 1. sérii, na další nemám ani chuť, ani sílu.

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) odpad!

Děj nudný, roztahaný, bez invence. Splácanina všech myslitelných žánrů a klišé. Herci buď tragicky přehrávají nebo se přetrapně pitvoří. Jedinou výjimku z tohoto pravidla tvoří mladší klon Zdeňka Trošky, Martin, který se "jen" slabomyslně usmívá ať se děje cokoli. A krutě maskovaný Vaculík tomu nasadil korunu.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Vůbec to nebylo tak špatné, jak to tady vyznívá. A po strašlivých naprosto plytkých, prázdných stupiditách dvou předchozích let jsem letos spokojená. ---- Není to úplně prvoplánová pohádka, ačkoli zase je to pohádka, takže filosofické pozadí přece jen vyčnívá méně než třeba v Mistrovi a Markétce, který mi scéna svodů hodně připomínala. --- Konec s převědčováním, že a jak peklo vlastně prosazuje spravedlnost, je téměř heretický, ale když se nad tím člověk zamyslí, ono tomu peklu nic jiného ani nezbývá, než spravedlivě trestat. ---- Denis Šafařík přes svoji hubenost a subtilnost má v sobě něco, co je vnitřně silnější než jeho křehký fyzický vzhled a starší než jeho 25 let. Snad se na něm podepsala baleťácká dřina v dětství, nebo fyzické obtíže z ní plynoucí, možná světoběžné zkušenosti, prostě má v sobě něco… je ne sais quoi, co mu dodává skryté a na první pohled naprosto nenápadné, nicméně bytelně mužné charisma. - A jo, taky mi připomínal mladičkého Neckáře. ----- Zato Anna Kadeřávková jako by se nedokázala oprostit od postavy puberťácké Roziny, princeznovského v ní moc nebylo. ----- Nepochybnou vadou na kráse byly zpěvy a tance, které se sem moc nehodily, ačkoli samy o sobě nebyly nijak nesnesitelné, jen by bez nich bývalo bylo lépe, roztříštily a oslabily děj. ------ A vztahování k Jiráskovým historkám o Žitovi pocházejícím z Dubraviovy verze? Ale no tak, to je taky jen neověřitelná legenda - a nakonec, tohle je přece povídání o Žitově raném mládí… (¨V zájmu subjektivní objektivity o jednu hvězdu nadsadím)

plakát

Tchyně a uzený (2011) (TV film) 

Kdo nezažil pravou a nefalšovanou hysterickou osobnost v praxi, těžko uvěří. Na tu musí být snacha opravdu tvrďačka, jinak jen užasle lapá po dechu, a přes veškerou snahu ji prostě neustojí. Paní Švormová tady rozehrála přímo plzákovský koncert. ("Oblíbenost tchýně roste se čtvercem vzdálenosti" - nahradila bych slovo "oblíbenost" výrazem "snesitelnost".)

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Hvězda dolů za nevýrazné nesympatické herce. Druhá hvězda dolů za slabomyslně blábolící slabošské postavy mužského pohlaví. Třetí hvězda dolů za sladce vykulené ženské postavy střídající pouhé dva výrazy v nepravidelných intervalech. Čtvrtá hvězda dolů za nezáživný a zbytečně natahovaný děj, který nezachránily ani prostřihy z jednoho paralelního příběhu do druhého. -> Takže zbývá jedna hvězda za souběžné zpracování dvou paralelních linií. Velká škoda promarněného potenciálu. (viděno v angl. originále, tzn. dle - zdejších ohlasů - v"té lepší" verzi - a stejně to nepomohlo)

plakát

Velké dobrodružství (2005) 

Aneb "uvádění čínských legend na pravou míru". Nebo taky "jak to mohlo nebo mělo být". Dětinský čínský humor a klasické přeskoky "pátého přes deváté". Úsměvná milá třešnička nakonec. Ovšem chápu, že kdo nemá nakoukáno, těžko se orientuje, tohle se po česku hodnotit fakt nedá.