Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 019)

plakát

Vlastníci (2019) 

Stal se asi zázrak, protože konečně v ČR taky někdo natočil pro změnu vtipnou komedii, u který nemám pocit, že se mi snaží režisér lézt do prdele. Mezi všema těma sluníčkovejma, ubrečenejma komediema od Vejdělka nebo Jana Svěráka se tento film hodně vymyká. Jestli bude Jiří Havelka v podobnym stylu pokračovat, tak se těšim na jeho další filmy. Ke konci mi to přišlo teda až moc teatrální a hodně se tam opakujou vtipy (např. "Já mám takovou malou firmičku."), ale jinak filmu nemůžu nic jinýho vytknout. Kéž by se takhle dobrý filmy v ČR točily častěji. 80%

plakát

Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983) 

Zhruba před 10 lety jsem tento film viděl a hodil do odpadu. Úplně jsem na to zapomněl, takže když šel teď v televizi, tak jsem se podíval. Po pár minutách mi došlo, že to vlastně už znám, ale dal jsem tomu druhou šanci. Nevim, jestli je to tim, že jsem teď o těch 10 let starší, nebo jsem na to tehdy nebyl jaksi naladěnej, ale tentokrát mi to zase až tak úplně špatný nepřišlo. Leoš Suchařípa mě tentokrát docela bavil a navíc mi ta jeho postava trochu připomínala mýho souseda. Jak je u Chytilový zvykem, tak je to celý takový divný a chaoticky natočený, ale dalo se to dokoukat. Jinak některý ty (ne)herečky ve vedlejších rolích byly opravdu tragický.

plakát

Chladnokrevně (1967) 

Film má slušnou atmosféru, jsou tam některý opravdu silný pasáže, ale taky je tam hodně takový rádoby dokumentární vaty. Třeba všechno to vyšetřování sice působí, že to tak asi jako mohlo opravdu probíhat, ale je to strašně nudný. Pořád tam akorát někdo telefonuje, případně sedí někde u stolu a čumí do papírů. Taky postavy těch detektivů jsou úplně plochý a nezajímavý. Mohlo se taky víc zapracovat na tom soudním procesu. Ten se odbyl asi za 3 minuty. Z filmu mám dost rozporuplný dojmy. Celkový hodnocení slibovalo hodně, ale mě to nějak nenadchlo. Za mě je to průměr.

plakát

Specialista (1994) 

Někdy v 90. letech jsem toto Béčko několikrát viděl, ale úplně jsem zapomněl, o čem to bylo. Některý tyhle filmy jsou zapamatovatelný, protože jsou tam třeba hlášky nebo nějaká zajímavá akce. Tady jaksi není vůbec nic. Ale když se tak dívám, co se režisérovi jinak povedlo natočit za "perly", tak tohle ještě nedopadlo úplně tragicky.

plakát

Hra o jablko (1976) 

Kromě Dědictví, který celý stojí na výkonu Bolka Polívky, jaksi nemůžu přijít filmům od Chytilový vůbec na chuť. Tohle je takový podivně sestříhaný, chaotický dílo s příšernou hudbou a hromadou záběrů přímo z porodního sálu, což jsem fakt vidět nepotřeboval. Pochvala snad akorát za herecký obsazení a několik málo vtipnejch momentů. Nejlepší ze všeho na celym filmu byl prodavač novin.

plakát

The Unbelievable Truth (1989) 

Adrienne Shelly si dokázala získat moje srdce už ve filmu Vzájemná důvěra a podle mě byla skvělá i tady. Jinak mě na filmu ovšem nic nezaujalo, nebavilo mě to a ke konci jsem se už vyloženě nudil. Je to taková nicneříkající nezávislá ptákovina, ale věřim tomu, že hodně lidí si na tom něco najde.

plakát

Staří a neklidní (2009) 

Když si tady přečtu pár komentářů, tak to vypadá, že ten film je úplná sračka. Podle mě to zase až tak špatná komedie nebyla. Mě to bavilo, zasmál jsem se, herci jsou výborný, nicméně když se před kamerou sejde Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy, tak od filmu čekám asi něco navíc. Tady to něco navíc prostě chybělo. Lepší 3 hvězdy.

plakát

Poslední dny Mussoliniho (1974) 

O neslavnym konci Mussoliniho asi stačí přečíst si něco třeba na wikipedii. Tenhle film celkem nic novýho nepřináší. Nebylo to špatný, ale když teda víte, že Mussolini bude utíkat a nakonec ho stejně chytnou a zabijou, tak koukat kvůli tomu 2 hodiny na film asi nemá tak úplně význam. To by ten film musel bejt fakt nějaká bomba a tohle žádná bomba prostě nebyla. Rod Steiger jako Mussolini byl dobrej, akorát na konci mi ho bylo spíš líto, což asi nebylo účelem filmu. Henry Fonda se ukáže chvilku na začátku a Franco Nero zase až úplně na konci. Pro lidi s nějakou základní znalostí historie je to tak trochu ztráta času. Lidi, který na základní škole propadali z dějepisu, to možná bude bavit víc, protože nebudou vědět, jak to dopadne. Za mě je to šedivej průměr...

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Takhle dobrou konverzačku jsem už hodně dlouho neviděl. Hodně lidí to tady srovnává se Jménem nebo s Bohem masakru, ale ani u jednoho z těch filmů se mi nelíbil konec. U prvního je násilně naroubovanej happy end a druhej nekončí vlastně nijak. Tady právě ty poslední cca 3 minuty rozhodly o pátý hvězdě. Jako drobnou vadu na kráse bych viděl, že ze začátku jsem měl trochu zmatek v postavách. Padá tam hodně jmen a navíc se tam mluví i o dalších osobách, který ani ve filmu nejsou, a já jsem se v tom dost ztrácel. Pak jsem se na film podíval za pár dní znovu a už jsem se bez problémů orientoval. Jinak koukám, že svou verzi už stihli natočit Němci, Turci, Korejci a já nevim, kdo všechno ještě. Tak doufám, že se to tady v ČR nebude točit ve verzi ubrečená komedie s Liškou, Wilhelmovou a Geislerovou v hlavních rolích.