Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 017)

plakát

Zemřít šťastný (2018) 

Abych pravdu řek, tak jsem se díval hlavně kvůli účasti Thory Birch, kterou jsem ve filmu naposledy viděl někdy před 20 lety. A moc mi tady v roli jakýsi emancipovaný workoholičky neseděla. Potěšilo po delší době vidět Rosannu Arquette, ale ta už má poněkud přetočenej tachometr. Jinak já nemám tohle téma o lidech umírajících na nějakou strašnou nemoc rád, ale tohle nebylo až tak špatný. Vylez z toho docela pohodovej film bez nějakýho patosu a ždímání slz. Naopak jsou tam i vtipný scény. Lepší 3 hvězdy.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Od Farrellyho jsem teda čekal rozhodně větší srandu. Tady občas nějakou zábavnou hlášku pronesl Viggo Mortensen a to bylo všechno. Většinu času jsem se u toho spíš nudil. To snad i u Řidiče slečny Daisy jsem se zasmál víc. Jestli se mi něco na filmu opravdu líbilo, tak to byl ten Cadillac. Jinak vánoční konec byl teda kýč jak bič. 40%

plakát

Melancholie (2011) 

Uměleckej film od nějakýho feťáka z Kodaně ve mně sice vzbuzoval velkou nedůvěru, ale nakonec to zase až tak úplně tragický nebylo. První část ze svatební hostiny je teda úplně o hovně. Pobavily mě akorát cynický poznámky tý matky. Druhá část sice nejdřív taky vypadá, že bude úplně o hovně, ale pomalu začne přicházet jakási zneklidňující atmosféra a začne se tam odehrávat dokonce něco zajímavýho. A konec se mi opravdu líbil. Bohužel to z těch více než 2 hodin bylo jenom tak posledních 30 minut. Někdo si na filmu najde asi víc než já, ale pro mě je první půlka ztráta času. Druhá půlka to zachránila, ale pokud to zprůměruju, tak jako celek je film tak na 2 hvězdy. Jinak kameraman asi někde ztratil stativ a musel pak chudák celou dobu držet těžkou kameru v ruce, což mu dělalo evidentně problémy.

plakát

Roztržená opona (1966) 

Ten příběh sám o sobě by nebyl vůbec špatnej, ale to by to nesměl natáčet Hitchcock. Teď mě budou zase jeho obdivovatelé chtít ukamenovat, ale podle mě je to jeden z nejpřeceňovanějších režisérů všech dob. Jeho filmy jsou strašně nudný a naivní. A tohle mi teda přišlo naivní i na rok 1966. Film na mě celkově působil dojmem, že je mnohem starší. Jako bonus Hitchcock asi nerad natáčel venku, takže kdykoliv je to jenom trochu možný, tak koukáte na herce, jak někde posedávaj na židlích a za nima běží na plátně nějaká rozmazaná zadní projekce. Jedna hvězda za film a druhá za Paula Newmana...

plakát

Nádherný holky (1996) 

Když je v žánru uvedeno slovo "romantický", tak k filmu přistupuju automaticky s nedůvěrou. A přiznávám se i k tomu, že já navíc nemám rád Natalii Portman a Umu Thurman. Takže jsem fakt byl na vážkách, jestli se na to mám podívat. Nakonec jsem se podíval a film mě opravdu velice mile překvapil. Sice to není nic novýho pod Sluncem a je to spíš takový kecání u piva, ale film na mě působil strašně pohodově. Navíc je to taková nostalgická cesta do devadesátek. Ty časy jsou už nenávratně pryč, ale já jsem se v tomto desetiletí asi nějak zaseknul, takže se mi ani nechce uvěřit, že film je starej už skoro čtvrtstoletí, že většině hercům v hlavních rolích je dneska přes 50 let a že SAAB 9000 už je docela starý auto. Celkově to vidim na 4 hvězdy, který jsou hodně ovlivněný nostalgií.

plakát

Francouzská spojka II (1975) 

Rozjíždí se to strašně pomalu a skoro do půlky se Gene Hackman jen tak poflakuje od ničeho k ničemu a zjišťuje, že ve Francii si anglicky s nikym nepokecá. Pak přijde trochu podivná fetovací a odvykací epizoda, kterou tady většina komentářů vychvaluje do nebes, ale to mě taky moc nebavilo. Až zhruba v poslední třetině film konečně nabere tempo a dá vzpomenout na podstatně lepší jedničku. 60%

plakát

Love Story (1970) 

Je moje blbost, že se na to koukám, když tyhle romanticko-ubrečený filmy nemám vůbec rád. Ale zrovna jsem na to náhodou natrefil v televizi, tak jsem to zkouknul. Výhoda filmu je v tom, že hned v první větě je divákovi vyzrazeno, jak to dopadne, takže pokud vás tento typ filmů nebere, můžete to klidně hned po tom úvodnim monologu vypnout a cca 1,5 hod času si ušetřit. Jinak se jedná o celkem obyčejný romantický drama. On je bohatej, ona chudá, on ji chce, ona si myslí, že je blb, nakonec se daj dohromady a žijou spolu šťastně až do smrti. Akorát ta smrt přijde nečekaně rychle. Nejzajímavější z celýho filmu pro mě byl asi debutující Tommy Lee Jones. Jinak mě na tom vůbec nic nezaujalo.

plakát

Motýlek (2017) 

Nemám nic proti remakům a nejsem ani žádnej uctívač originálu s McQueenem a Hoffmanem. Od týhle nový verze jsem si sliboval, že bude třeba trochu svižnější, akčnější a prostě bude aspoň trochu jiná. Ale těch změn proti originálu je naprostý minimum, takže ve finále mi celej film přišel akorát zbytečnej. Neřikám, že je ten film špatnej, ale pokud originál znáte, nevidim jedinej důvod, proč se dívat na tohle. A pokud originál neznáte a váháte, na kterou verzi se podívat, tak ten originál je podle mě o něco lepší.

plakát

Jsou z nás (1994) 

V roce 1994 v Austrálii řádila ve filmovym průmyslu zřejmě nějaká růžová lobby. Moc filmů se tam netočí, ale tenkrát stihli během jedinýho roku natočit jednak známější Dobrodružství Priscilly, královny pouště a potom ještě toto o poznání komornější drama, ve kterym Russell Crowe hraje homosexuálního instalatéra, kterej se snaží sbalit homosexuálního zahradníka. Jinak film ze začátku vypadal, že by se snad mohlo jednat o nějakou černou komedii, ale k zasmání toho zase tak moc nebylo. A v závěru se z toho stane ždímačka na slzy. Já tyhle "dojemný" filmy nemám rád. Zajímavý je to snad jedině pro někoho, kdo chce vidět Russella Crowa v roli homobuzny. Jinak je to ztráta času. Nechápu, kde to nabralo tak vysoký hodnocení.

plakát

Míle od domova (1988) 

Netušim, jestli se Gary Sinise tenkrát začetl do učebnic marxismu-leninismu, nebo měl k tomu nějakej jinej důvod, ale proč natočil tuhle bizarní obžalobu kapitalismu, je pro mě záhadou. Richard Gere zdědí farmu, vezme si různý půjčky a úvěry a pak se strašně diví, že banka chce po něm vrátit peníze. Z nějakýho zvláštního důvodu je po celou dobu filmu zdůrazňováno, že tu farmu dokonce navštívil před lety sám Nikita Chruščov a moc se mu ta farma líbila. Škoda, že jim tam tenkrát Chruščov neprozradil nic o kolektivizaci zemědělství. Mohli si tam vytvořit nějaký kolchozy po vzoru SSSR a Richard Gere by tak byl ušetřen všech problémů. No takže Richard Gere a jeho submisivní bratr ukážou bance prostředníček a rozjedou rebélii proti systému. Třeba ukradnou auto, ale to je v cajku, protože to stejně určitě bylo nějakýho zasranýho bankéře. A všichni okolo ještě uznale pokyvujou hlavou ve stylu "kdybych na to měl koule, tak to udělám taky". Celkově to je neskutečná kravina, která nemá ani hlavu ani patu. Hvězdu dávám akorát za pár hezkejch záběrů.