Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 018)

plakát

Muž na Měsíci (1999) 

Jestli ten film odpovídal aspoň trochu skutečnosti, tak je pro mě velkou záhadou, jak Andy Kaufman přišel k nálepce nějakýho slavnýho komika. Podle filmu mi přišlo, že byl možná schopnej mystifikátor, ale zároveň zoufale nevtipnej. Vtipný mi přišlo snad jenom to, jak mu nikdo nechtěl věřit, že má rakovinu. Možná to Forman blbě natočil a Jim Carrey blbě zahrál a Andy Kaufman byl ve skutečnosti opravdu vtipnej, ale tenhle film je nuda. Od Formana jsem čekal víc. Nejlepší na celym filmu je písnička Man on the Moon od R.E.M. 30%

plakát

Poslední eskorta (1973) 

Někde jsem se dočet, že tady Jack Nicholson údajně předved svůj vůbec nejlepší výkon. Nechci polemizovat nad tim, jestli byl lepší tady nebo v Přeletu nad kukaččim hnízdem, ale v každym případě tenhle film prakticky ukrad pro sebe. Otis Young a Randy Quaid sice svoje role zahráli bez nějakejch vad na kráse, ale Nicholson je svym výkonem odsunul až na druhou kolej. Jinak celej film je o tom, že tahle trojice navštěvuje různý hospody a bordely a užívá si života. Konec je hořkej, ale na mě působil dost rozpačitě. Myslim si, že se dala vymyslet i nějaká lepší pointa. 70%

plakát

Únos (2004) 

Vzhledem k hereckýmu obsazení jsem teda očekával víc. Tohle je dost podprůměrnej film na téma únos. Tady se dá snad ocenit jenom docela překvapivej a originální konec. Jinak film neni originální vůbec. Naopak je plnej nejrůznějších stupidních klišé. Když svýho únosce přiškrtim, až z toho ztratí vědomí, tak místo toho, abych mu pro jistotu uštědřil ještě pár šlapáků na hlavu, tak se k němu otočim zády a budu čekat jako debil, až se probere. A při předání výkupnýho nemohlo samozřejmě chybět pobíhání od telefonu k telefonu a finální odjezd metrem. V kolika jinejch filmech jsem to už viděl? Jinak kromě toho zmiňovanýho konce těžko něco chválit. Možná sem tam nějaký náznaky atmosféry. Tohle stačí tak na dvě hodně slabý hvězdy...

plakát

Dokonalá loupež (2002) 

Je to takovej slepenec poměrně dobrejch jednotlivejch scének, který připomenou Tarantinovskou klasiku jako je Pulp fiction nebo Reservoir dogs, ale celkově to nějak nemá hlavu ani patu a ke konci je to zbytečně natahovaný a překombinovaný. Možná to chtělo trochu prostřihat a tak 15-20 minut vyhodit. Když to tak sečtu všechno dohromady, je to průměr. A co se herců týče, tak je to taky průměr, ze kterýho trochu vyčnívá Guy Pearce a Rachel Griffiths. Jak už tady někdo přede mnou napsal, je to absolutně průměrnej film. Nenadchne, neurazí, stačí vidět jednou.

plakát

Malej Fauss a Velkej Halsy (1970) 

Robert Redford a nějakej divnej týpek pořád jezděj sem a tam a účastněj se nějakejch závodů na motorkách. Kromě toho je tam pár dalších divnejch postav a vůbec celej ten film je takovej divnej. Děj se potácí od ničeho k ničemu a postrádá to jakýkoliv rozuzlení nebo pointu. Naprostá ztráta času.

plakát

Konec rozkvětu (1972) 

Zase jedna taková syrová a surová 70's záležitost, která je plná krve, střílení a nějakejch těch nahotinek. Nutno dodat, že v tomhle období se natočily mraky filmů podobnýho ražení, takže konkurence je velká. Prime cut bych zařadil spíš do průměru. Mělo to určitě našlápnuto k vyššímu hodnocení, ale někdy v půlce přišla taková stupidní honička s kombajnem v obilí zakončená tim, že ten kombajn schramstnul celýho Cadillaca. Víťa Kubánek z Plechový kavalérie by asi zblednul závistí. To už skoro začalo zavánět nějakou parodií. Zachraňuje to střílečka v závěru. Jinak Lee Marvin i Gene Hackman maj na kontě rozhodně lepší filmy. Za vidění stojí debutující Sissy Špaček. 60%

plakát

Vesmírní kovbojové (2000) 

Na Vesmírný kovboje jsem se chtěl už hodně dlouho podívat, ale nějak né a né se k tomu dostat. Tušil jsem, že tohle se asi nezařadí zrovna mezi Eastwoodovy nejlepší kousky, ale měl jsem nutkání to vidět. Eastwood moc nepřekvapil. Zase hraje dalšího drsnýho doochodce, kterej zase všechno bez mrknutí oka vyřeší, a nakonec všechno dobře dopadne. Film je podle očekávání plnej klišé, ale docela mě to bavilo. Rozhodně mě to třeba bavilo víc, než dost nudná Gravitace, který jsem dal taky 3 hvězdy.

plakát

Univerzální uklízečka (2005) 

Sice to neni zrovna ten typ komedie, že bych se u toho válel smíchy, ale uteklo to jako voda a docela mě to pobavilo. Anglickej černej humor mam prostě rád. I když po úvodní scéně jsem očekával, že ten humor bude černější. Jinak Rowan Atkinson mě rozesmívá, i kdyby jen seděl a mlčel a scény s nim byly asi nejlepší. Jenom škoda, že nedostal trochu víc prostoru. Film má momentálně 71% a tady se pro změnu zase shodnu s většinovym názorem. Taky to vidim tak na ty slabší 4 hvězdy.

plakát

Okno do dvora (1954) 

Ani nevim, proč se na tyhle Hitchcockoviny koukám. Ta prvotní myšlenka rozhodně neni vůbec špatná, ale zpracování je strašně naivní a chvílema až dementní. Když se na konci James Stewart brání tim, že na útočníka blejská foťákem, a ten vypadá, jak kdyby mu do xichtu chrstnul vařící olej, tak už jsem měl fakt dost. A pád z okna, to byl opravdu "majstršytk". Jinak se v těch 2 hodinách občas najde i nějaká lepší chvilka, ale jako celek to za moc nestojí. Mam pocit, že se tady hvězdičky rozdávaj za jméno režiséra, protože jinak si těch 87% nedokážu vysvětlit. Nicméně pořád je to o něco lepší, než slavnější Psycho.

plakát

Ukaž, co umíš (1988) 

Film o tom, že i když jste husto-gangsta a chodíte do nějaký příšerný školy pro mexičany a portorikánce, můžete se naučit spočítat, jak si máte mezi sebou rozdělit prachy, když společně s kámošem Lopézem a Gomézem šlohnete někomu šrajtofli. Ze školy jsem pryč už dlouho a matematika mě nikdy moc nebavila, takže ani tenhle film mě zrovna dvakrát nenadchnul. Třetí hvězdu dávám za epickou přehazovačku, kterou měl Edward James Olmos. To už ani nebyl účes, ale spíš architektura.