Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (153)

plakát

Most špiónů (2015) 

Tento film má tři dokonalé věci : nápad, hudbu a samozřejmě Toma Hankse. Nedávno jsem viděla DiCapria ve filmu Revenant nominovaného na Oscara za hlavní mužskou roli. Za co? Za předvedení výkřiků, chroptění, slintání a plazení? To, co zde předvedl pan Hanks, tomu se říká herecký výkon hodný na Oscara ! Snímek se musí vidět v klidu , prožít si ho , vychutnat....a do poslední vteřiny je to opravdu úžasný zážitek.

plakát

Everest (2015) 

Vzhledem k tomu, že tento film má neskutečně obrovské množství postav, a musí se s každou z nich postupně seznámit, 40 minut se pouze klábosí a klábosí. A nestačí sledovat hrdiny, musíte ještě být zapojeni do rodinného života drahých poloviček. Je tam tolik lidí, které stejně nerozeznáte jak jsou navlečení a obalení sněhem, že si za těch 121 minut ani nestihnete někoho oblíbit. Po hodině a třicet minut se něco málo začne dít a že by to bylo nějaké velké napětí, se nedá říct. Žádná dramatičnost, jen postupné umrznutí a holčičí brekot. Jediné co bylo krásné, byly hory a záběry na ně, jinak zklamání.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

O tomto filmu toho bylo napsáno už hodně, takže nic nového asi nevymyslím. Můj pocit z celého snímku je ovšem trochu rozpačitý. Musím smeknout před kamerou, ta byla opravdu dokonalá. Občas jsem měla pocit, že se můžu dotknout tváří postav, sněhu a jako bych cítila jejich dech. Záběry kamery souběžné s jízdou na koni, stejně jako bloudící pohledy po lese stále dokola v kruzích........Bylo to takové surové, plné úžasných detailů. Stejně tak hudba. Při scéně, kdy hl.postava vejde do rozbořeného kostela, hudba brala dech. Na to, že byla krajina a počasí tak drsné a kruté, scény jako třeba ta v kostele, naopak magické, uklidňující, připravující nás na další zvraty a hudba tomu dodávala tu správnou atmosféru. O scéně s medvědem ani mluvit nebudu. To se shodneme všichni, že vše bylo velmi autentické. A teď ,proč se cítím rozpačitě. Leonardo DiCaprio zahrál, no zahrál, proplazil se filmem statečně. Ale na nějaké velké herecké výkony to teda nevidím. Nijak se zde neprojevil, ani toho moc nenamluvil. Já osobně bych OSCARA udělila postavě Fitzgeralda (Tom Hardy). Padoucha zahrál tak mistrovsky, že sem si jeho postavu oblíbila mnohem víc než Glasse (Leonardo DiCaprio).

plakát

Pixely (2015) 

Skvělá bláznivá komedie s neskutečnými hláškami. Je super po dlouhé době nepřemýšlet nad smyslem a logikou....a jen se krásně bavit. Je sice pravda, že mladší generaci tyto postavičky moc neřeknou, ale já si zavzpomínala a velmi pobavila. Uvolněte se, nepřemýšlejte a bavte se

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Úžasné scény, krajina, město , opice jsou udělány do detailů perfektně. Nevím jakou technikou byly ztvárněny, ale muselo to dát spousty práce a opravdu to stálo za to. Nádherná podívaná s mrazením v zádech. Doporučuji.

plakát

Jurský svět (2015) 

Další plynulé pokračování Jurského parku a po poslední trojce, je to příjemná změna. Můžu říct s údivem, že kamera byla skvělá,přelety nad parkem fascinující......hudba opět neměla chybu......dinosauři a zvukové efekty dokonalé a strašidelné....hlavní hrdina Chris Pratt je neokoukaný herec a zahrál dobře. Toto vše bylo na jedničku, ale co dál? Co chcete vymyslet nového? Opět děti ztracené v parku, opět hlavní hrdinka a hrdina, kteří si k sobě najdou cestu během záchranné mise, opět padouch lačnící po penězích a slávě......A co bylo opravdu prazvláštní a hloupé, byli ochočení raptoři a úspěšný útěk Bryce Dallas Howardové v podpadcích před tyrannosaurusem rexem. Ale nakonec jsem se pobavila , neusla a děti se i lehce bály.....jen by to chtělo nový nápad

plakát

Mimoni (2015) 

Tak jako Tučňáci z Madagaskaru, Spongebob, Mrňouskové,Ovečka Shaun dostali šanci ve filmu, tak i Mimoňové byli vtaženi do tohoto pokusu. Bohužel snad jen pro děti povedeným pokusem. Já usnula nudou. Ze začátku nebyl žádný děj, jen si to tak plynulo spolu s pár vtípky a gagy. Po celou dobu vnímáte vypravěče,který je velmi otravný a po nějaké době i hatlamatilka mimoňů leze na nervy. A když nakonec film se dostane do určitého děje, začíná nuda. Připadalo mi to, jako by v půli filmu scénáristé vyhořeli a rychle rychle se snažili to dokoulet dokonce. První půlka filmu by bohatě stačila. Opět zklamání a zatím na špici za mě vede ovečka Shaun :)

plakát

Zavražděná (2012) (TV film) 

Film byl celkem ,,napínavý´´. Vydržela jsem dokonce, neboť jsem chtěla stejně jako hlavní hrdinka zjistit ,, kdo´´ ,,proč´´ a ,,jak´´ se to stalo. A nakonec se konalo velké překvapení....ani jsem se nestačila nadechnout a vrah a důvod zločinu byl objasněn během 60 vteřin ! Opravdu pár mrknutí okem , najednou obrovský skok a byl konec.

plakát

Kouzelný život (2008) 

Bohužel jsem vydržela zuby nehty 45 minut a dál už nemůžu. Hrozně nudný film, který je provázený písničkami...a to velmi velmi nepodařenými písničkami v českém znění.

plakát

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (2012) 

Klasický Indiana Jones, akorát animovaný. Kvůli zdařilé animaci, vedlejších vtipných postaviček a pěknému prostředí jsem dokoukala do konce. Příště by to chtělo více fantazie a nový nápad.