Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (153)

plakát

Odpočítávání (2010) 

Po dlouhe dobe jsem nadmiru spokojena, byla jsem napnuta po celou dobu. Jste nuceni cekat na kazdou dalsi scenu. Dej se vetsinou odehrava na jednom miste, vedlejsi role nic moc, ale tady jde o tema a o to cekani ..... nesmite odejit. DOPORUCUJI.

plakát

Pád Londýna (2016) 

Film je plný akce,chvílemi byl i napínavý a ani na vteřinu se nenudíte zdlouhavými dialogy . Gerard Butler se super fyzičkou zvládl pěstní souboje na výbornou. V určité části jsem se cítila jako hráč počítačové střílečky, kdy s hlavním hrdinou procházím tajemné chodby a nenadále zjevené zlotřilce musím v co nejkratší době postřílet. Také se mi nelíbilo, že nebylo vysvětleno, jak teroristé nahradili celou složku policistů, jak to vše naplánovali a dokázali. Nebylo to sice nic ohromujícího a překvapujícího, ale ani jsem nebyla zklamána. Taková odpočinková akční střílečka :)

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Čekala jsem napětí , černou magii, tajemno...ale viděla jsem jen hloupou pohádku. Jedna velká slátanina plná filmových efektů po sobě rychle jdoucích. Spousta záře, záblesků, mihotajících se potvor, je to tak hektické , že člověk nestačí po chvíli ani vnímat, co se děje. A i když je zde spousta soubojů, a potvůrek, po čase člověk upadne do lehkého kómatu a přemýšlí co zítra nakoupí, či zda jeho dítě má už hotové úkoly. Dodívala jsem se jen díky Gerardovi Butlerovi a protože mám mytologii ráda. Na Gerarda se hezky koukalo, zato spoře oděné slečny sice lahodily mužským očím, mě ale připomínaly lehké děvy z harému . Abych nebyla jen kritická, musím podotknout, že Egypt byl moc hezky ztvárněný. Rozhodně si myslím , že jako videohra, by měl tento film větší úspěch.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

V této pohádce opravdu musím ocenit úžasně titěrnou práci v detailech. Město Zootropolis je rozděleno do světových podnebí a každé je zpracované do dokonalosti, u které se vám pozastaví dech. Zvířata v lidských profesích , jejich mimika, vtipy ..to je paráda. Bláznivé honičky, projížďky městem byly zábavné, dětem zářily očka, ale bohužel film působil také tak trochu jako osvěta. Spousta dlouhých minut , kdy zvířátka mezi sebou diskutovala o problémech xenofobie, či vysvětlovala drobnosti k zápletce....to vedlo k tomu, že se děti v kině začaly nudit a vůbec nechápaly, co se na plátně řeší. Naštěstí postava lenochoda v roli úředníka vše zachránila a nakonec děti i dospělí odcházeli z kina spokojeni. Projížďku městem všem vřele doporučuji, a vizuálně i poslechově si to opravdu užijete hlavně v kině.

plakát

Deadpool (2016) 

,, Jsem super, né hrdina´´ Jeho slova sedí a konečně se objevil někdo , kdo se nechystá zachránit svět a lidstvo. Žádný ulíznutý krasavec, žádné sladké love story, žádné dané dobro a zlo.......Naopak. Romantické scény jsou zde zesměšňovány, hlavní hrdina je sám lump , s nikým a ničím se nepáře a používá úžasný šibeniční humor. Moc hezké jsou okamžiky, kdy se zastaví děj a je nám vysvětlováno co se právě děje. Skoky v čase na sebe dobře navazují a digitální triky v rozhodující bitvě jsou věrohodné. Doplňující hudba sedí perfektně a podtrhuje vtipnost filmu. Hlášky nezapomenutelné a rozhodně stojí za to, si je poslechnout znovu. V kostce je to ptákovina , ale rozhodně doporučuji si zajít do kina na muže, připomínající ,,avokádo znásilněné starším avokádem´´ :)

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Druhý díl se také jmenuje Labyrint, který tam bohužel schází. Byla jsem hodně natěšená na pokračování a nakonec jsem se nudila. Mutanti byli vyměněni za hodně hbité zombie, kteří se ve filmu objevili ku škodě pramálo. Chvíle se zombie byly dost hororové, ale zbytek děje se mi zdál zamotaný, nudný a po čase některé postavy začaly být velmi nesympatické a otravné. Naopak zbořenina města a létající stroje byly moc hezky udělány. Samozřejmě film končí otevřeně , ale tentokrát už třetí díl netoužím tolik vidět.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Od samého počátku jste vtaženi do děje plného napětí a fantazie. Skvělý neotřelý nápad, perfektní krvežízniví mutanti, neskutečně zdařilý ponurý labyrint a úžasná hudba, která moc hezky doplňuje akci, až je místy film lehce hororový. Záhada trvá až do konce, který je otevřený a my se prostě na ten druhý díl musíme podívat. Doporučuji hlavně všem teenagerům a jejích rodičům, kteří chtějí spolu prožít společné chvilky.

plakát

Room (2015) 

Neskutečně emotivní film. Od samotného počátku jste vtaženi do děje a nesete se po celou dobu na vlnách emocí, strachu , naděje a lásky až do konce. Originální snímek podle skutečných událostí je tím lepší, že je popisován pohledem ze strany vězněného dítěte. Jacob Tremblay v roli pětiletého chlapce opravdu zahrál přesvědčivě . I když každý víme, že ve skutečnosti to muselo být mnohem, mnohem horší, že po vysvobození by museli být oba v šíleném psychickém stavu,ale i tak byl film přesvědčivý,napínavý a dech beroucí.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tomuto žánru sice moc neholduji , měla jsem i strach ze spousty násilí, ale musím uznat, že film se opravdu povedl. Je to hodně bizarní film, ale s neskutečně akčními scénami, kdy ani na vteřinu nemáte klid. Co mi vadilo, byly občas kineticky zrychlené záběry. Také si myslím, že hlavní postavou nemusel být Max , ale jednoruká Furiosa. Připadalo mi, že ve filmu má více prostoru. Na druhou stranu klobouk dolů před kostýmy, maskami a úžasným skalním městem. Vydržela jsem koukat, líbilo se a ani toho násilí nebylo až tak moc.