Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (22)

plakát

Ponorka U-571 (2000) 

Hmmm, inspirováno skutečnými událostmi v tomto případě neplatí ani trochu, protože scénaristova inspirovaná fantazie se ocitla naprosto mimo realitu. Pro toho, kdo není obeznámen s historií války v Atlantiku, to může být obstojná zábava. Pro toho kdo ji alespoň trochu zná je to snůška nesmyslů. Das Boot je v tomto a nejenom v tomto ohledu úplně jiná liga.

plakát

Gangster Ka (2015) 

Gangster Ka je dobře řemeslně udělaný a zahraný film, který má jen jednu, ale zásadní slabinu a sice scénář. Na mě děj působil chaoticky, místy dost vykonstruovaně a některé scény postrádaly „hlavu a patu“. Škoda, že scénář neprošel alespoň dvěma koly předělávek a hlavně škrtů, mohl to být hodně dobrý film. P.S. Ve filmu bylo pár dobrých hlášek, ale výsledný dojem to nezachránilo.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Společně s Band of Brothers je Breaking Bad nejlepší seriál, který jsem měl možnost sledovat.

plakát

Kmeny (2015) (seriál) 

Kmeny jsou jak jízda na horské dráze nevalných parametrů, která z nevelkých výšin dílů o Rainbow a Cosplay sjíždí k zemi Hooligans, aby zamířila pod zem, kde projede okolo Punku, Hipsterů, Straight Edge a dalších..... Více dílů jsem neviděl a snad kromě Skinheadů se na další nepodívám. Tři hvězdy dávám hlavně za ústřední myšlenku, která je dobrá, ale to provedení... Řada subkultur v Kmenech vypadá jak banda pitomců, ať už zaslouženě nebo ne:-).

plakát

Star Trek (2009) 

Beru, že v žánru Science-Fiction převažuje fikce a s vědou to nemá moc společného. Proč ne, ale čeho je moc, toho je příliš a na můj vkus té fikce je v tomto filmu příliš. Nejsem znalec světa Star Treku, ale kolikrát jsem měl pocit, že některé scény by v tomto filmu mohly vypadat takto: “Kapitáne, motory jedou na plný výkon, ale nemůžeme se dostat z pole černé díry.” “Kapitán kuchyni, kapitán kuchyni, urychleně připravte dávku hrachové kaše pro každého člena posádky a urychleně ji dopravte do strojovny”. “Kapitán celé posádce, urychleně se dostavte do strojovny.” Celá posádka je v prostoru strojovny a promlouvá k ní kapitán: “Jsme ve velice obtížné situaci, černá díra nás vtahuje do svého středu a výkon našich motorů je nedostatečný. Proto je třeba, aby každý z vás snědl hrachovou kaši, kterou máte před s sebou”.Posádka do sebe láduje kaši. “Výborně, budu počítat do tří a pak si všichni najednou pr..…te a síla té exploze naší lodi pomůže překonat sílu černé díry. Černá díta tak dostane co jí patří a my unikneme z jejího dosahu”. Prostě jsem měl v průběhu filmu pocit, že si ze mě autoři dělají srandu a po slibném rozjezdu šlo mé mínění dolů a dolů. Pro znalce seriálu Star Trek to asi může mít nějaké kouzlo, pro mě jako Star Trekem prakticky nedotčeného diváka je to pěkná ptákovina.

plakát

Železná srdce (2014) 

Mohlo by se to jmenovat Cesta z kopce, po slibném začátku a solidní první polovině šla úroveň postupně dolů, aby se při závěrečné scéně zřítila do propasti.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Knihu jsem četl ještě před shlédnutím a moc jsem z ní nadšený nebyl, ale říkal jsem si, že jako předloha pro filmový scénář by to mohlo být dobré (to rozhodně platilo v případě filmu Lovci hlav, který se mi moc líbil, ale kniha mě neoslovila). To mě bohužel připravilo o všechny momenty překvapení, které jsem při sledování mohl zažít a které mě snad mohly pobavit. Takhle zbyl jen pocit, že film je ještě větší slátanina než kniha.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Na dnešní dobu poněkud rozvláčné, ale to by mi nevadilo, kdybych neměl problém s pochopením toho co tím „chtěl básník říci“. Smysl hlavního symbolu mi totiž unikal a stále uniká. S nejednoznačnostní často nemám problém, ale v tomto případě mi vadí kontrast mezi čistým obrazem, jasným vyjadřováním herců, srozumitelností hudebního doprovodu, jednoduchostí hlavní dějové linie a mlhavou a rozostřenou základní myšlenkou filmu. Viděl jsem to podruhé a myslím, že případné další shlédnutí posun nepřinese. Každopádně je to velice nadstandardní film, který potvrzuje Kubrickovo mistrovství, v tomto případě ovšem poněkud sterilní.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Annie Hallová je jeden z nejlépe hodnocených filmů Woodyho Allena, ale pro mě je to bohužek jeden z nejhorších filmů Woodyho Allena. Asi je to tím, že je to neustálý sled jeho neurotických výlevů, které jsou dobré asi jako koření, přiměřené množství pomáhá, příliš ho škodí. Od poloviny filmu jsem se těšil na to až skončí.......

plakát

Strach (1963) 

Začalo to dobře, ale skončilo to jako ideologická agitka, následující film s majorem Kalašem Vrah skrývá tvář je daleko lepší.