Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Síta zpívá blues

Síta zpívá blues (2008)

Naprosto božáckej film dělanej jak na míru pro mě. Jede ve třech liniích, kde první vtipně popisuje Hinduismus a Ramajánu, druhá, rozdílné animace vztah dvou lidí žijících v současnosti spojené paralelně s obsahem eposu, a třetí, zpívané, ve stylu Betty Boo. Nestíhala jsem hltat každou scénu plnou skvělého originálního humoru, nápadů, úžasné animace a dialogů, za kterými se skrývá spousta práce, která ale přinesla své ovoce. Film, který nestačí vidět jednou. Nevím, co by na něj řekli Indové, přece jenom je to dělaný spíš pro ,,západní“ diváky. Škoda, že se nedostal do vědomí širší veřejnosti.

Elementární částice

Elementární částice (2006)

Emočně velmi silný snímek s výborným hereckým výkonem Bleibtreua. Sociální sonda, která ukazuje místa, která se tak často do filmů nedostávají. Film, který nestačí vidět jednou obsahuje výborně vykreslené charakteristiky lidí, skvělé dialogy, a je citlivě protkán dobrým, někdy drsným humorem na pozadí dobře zvolené hudby. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

Ghost Dog - Cesta samuraje

Ghost Dog - Cesta samuraje (1999)

Můj nejlepší Jarmusch. Ani nevim proč, ale atmosféra tohohle filmu mě neskutečně dostává. Výborně sladěný záběry s hudbou. Málo slov, ale silnej význam. Typický Jarmuschácký kecy podsvtěských postaviček. Krutej svět paralelně provázanej duchovnim významem. Krásnej film, kterej je nutný mít doma.