Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Relikvie (2020) 

Úžasně svíravá atmosféra a kvalitní scénář, kde se postavy nechovají jako idioti. Konec jsem pochopil jako podobenství stáří, které nás čeká všechny a musíme ho přijmout.

plakát

V zajetí (2020) 

Když je šokující zvrat jasný po deseti minutách, je to prostě blbě. Sarah má svůj klasicky dobrý výkon. Pokud si film nepustíš, vůbec o nic nepřijdeš.

plakát

Klub smíchu (2020) (studentský film) 

Docela fajn provedení, herci mohli být přirozenější. Ale jak nad tím člověk přemýšlí, základní premisa vlastně vůbec smysl nedává bohužel. Toho doktorova cíle se přeci dalo dosáhnout i mnohem jednodušeji, bez nějaké takové instituce...

plakát

Insidious (2010) 

Pozor spoilery. Skvělej kousek, pokud nad tím člověk moc nepřemýšlí. Wan má režii vážně v malíku, dokáže vás vyděsit jiným druhem strachu, než tradiční lekačky. Je to civilnější a účinnější. Proto mě o to víc mrzely nelogičnosti scénáře. Nejdřív nám Elis popíše pravidla hry tak, že se synáček zatoulal do Zásvětí a nemůže tedy zpět, proto se k jeho prázdné schránce stahuje kdejakej poltergeist, aby ji ovládl. OK. Nemělo by tedy tohle platit i pro tatínka? Ten se Zásvětí nějak dostal s pomocí Elis, ale v "komatu" přeci nebyl, podle fotek. A přeci se na něj chystala ta bába. Postrádá to tedy vnitřní logiku. Na pokračování se i tak těším.

plakát

American Horror Story - 1984 (2019) (série) 

Jsem velký fanda AHS od první řady, k některým jsem se vrátil i po letech (dvojka, trojka, čtyřka).Takže tenhle totální úpadek mě fakt mrzí. Ale devátá řada je naprosto zpackaná, jako by tvůrci vůbec neměli vymyšlený příběh co chtějí vyprávět. Události se tam prostě nahodile dějou, asi jak zrovna padly kostky v člověče nezlob se, Neustále se tam otáčí kdo je lovec a kdo oběť, ale vás to vůbec nezajímá, protože a) jsou vám postavy totálně u prdele a za b) stejně zase ožijou, tak co. Napětí nula, příběh nula, Leslie Grossman skvělá jako vždycky. AHS Cult jsem nedokoukal spíš z nezájmu o téma, ale od 1984 jsem čekal že to přeci jen dopadne nějak smysluplně. Ne, poslední tři epizody jsem už projížděl, abych neztrácel zbytečně víc času než bylo třeba.

plakát

American Horror Story - Roanoke (2016) (série) 

Kvalita! ... Tohle jsem považoval za vhodné pojmenování nové řady, při sledování prvních dílů. Asi do poloviny. Pak zvrat a podle mě velmi zajímavý nápad, skloubit herce ze seriálu a ehm... fiktivní skutečné postavy. Jenže z tohoto potenciálně geniálního settingu se nepodařilo vykřesat nic moc zvláštního. Tam, kde bych čekal spíše thrillerový nádech a napětí pramenící z nastolených vztahů mezi účinkujícími (a v závěru možná i popření celé té nadpřirozené nadstavby jako šarády, která se nikdy nestala), dostáváme vlastně úplně to samé jako doposud. Opět duchové, kolonisté, nic nového pod sluncem. A aby toho nebylo málo, pak se připojí bloggeři, které pro změnu sejme ta samá skvarda strašidel. A pak - chvíle napětí - další odvážlivci s pořadem Lovci duchů! A hádejte, co se jim stane... Jo, správně. Výsledek - tvůrci definitivně potvrzují, že splétání příběhových nitek v závěru jim zkrátka nejde. A já už po šesti sériích přestávám doufat.

plakát

Skryté monstrum (2015) 

Loved it! Mladík a moře aneb jak svět okolo utváří nás samé. Febiofest 21.3.2016.

plakát

American Horror Story - Freak Show (2014) (série) 

Myslím, že tvůrci moc neumí vařit. Zvládnou ještě tak základ na omáčku, ale postupně přidávají všechny ingredience, které jsou samy o sobě vynikající, ale když jich je moc splácaných dohromady, pokrm chutná všelijak, jen ne tak, jak bylo původně zamýšleno. Ve Freak Show máme parádní prostředí pro horor, přehlídku nejrůznějších deformovaných postav, velmi kvalitní dialogy, nechybí zajímavá odhalení a šokující zvrácenost. Přesto to dohromady netvoří dobrý celek, protože tomu zoufale chybí nosný příběh. Podobně jako v AHS světě nemají příšerky moc co hrát, protože na ně nikdo nechodí, i na obrazovce to vypadá podobně. Charaktery se většinou jaksi plácají od epizody k epizodě, sem tam někdo přibyde nebo ubude, přičemž na celkovou příběhovou linii to nemá sebemenší dopad (viz přítomnost Ma Petite nebo tlusté dámy, které tam ve výsledku vůbec nemusely být). Příjemné: nejlepší intro ze všech řad, siamská dvojčata, Dandy, music covery Jessicy Lange. Nepříjemné: Jessica Lange počtvrté hraje stejnou postavu.

plakát

Babadook (2014) 

O filmu se velmi dlouho dopředu mluvilo a dlouho se na něj taky čekalo. I když jsem po shlédnutí traileru čekal typického (ale kvalitního) zástupce subžánru "bubák-ve-skříni", výsledek mě fakt mile překvapil. Napětí by se dalo krájet hned od začátku, hodně tomu pomáhali oba hlavní herci (toho kluka bych chvílema zaškrtil! - v dobrém :) Škoda jen, že celá ta pečlivě budovaná psycho atmosféra vezme za své ve finále, které bych si vzhledem k dosavadnímu vývoji představoval jinak. Rozhodl jsem se, že ten konec budu chápat jako metaforické uzamknutí temné stránky někde mimo dosah :) Adept na horor roku.

plakát

Annabelle (2014) 

"Hej lidi, máme teď možnost vydělat nějaký prachy na těch Démonech, co měli úspěch. Ale musí to bejt rychlá akce, nemáte nějakýho známýho scénáristu? Nároky nejsou vysoký, lidi přitáhne ta spojitost s předchozím filmem." Takhle asi proběhl kick-off briefing u tohohle snímku. Ne vážně, pokud od hororu nevyžadujete nic víc než děsivý zjev panenky, pár povedených lekaček a... a co vlastně? Nic víc to prostě nemá.

Ovládací panel
3 body