Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Další důkaz toho, že nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Pán prstenů se podle mého povedl na jedničku a je to dnes už klasická trilogie. Pak páně Jacksona asi můza opustila (viz sterilní King Kong) a on asi doufal, že na něj opět vybafne někde za novozélandským keříkem. Inu, nestalo se. Z filmu je strašně cítit jak moc se chce zalíbit dětem, ale zároveň neodradit zaryté fanoušky původního tryptychu. Pro mě se to nepovedlo, je to nechutně digitální, pitvořivé, prvoplánové. Copak mají v továrně na sny linku jen s jedním programem - "Neurazit, nenadchnout"? Zaprodal jsi se producentům, Péťo. Na ostatní díly ani zvědavý nejsem. Howgh.

plakát

Pod drnem se skrývá Zlo (2013) (amatérský film) 

Dvě věci mě pobavily - záběr na kávovar s koupelnovými zvuky a věta slečny Blondýnové: "Ten Josef, to je ale šikula." :D Ale připadá mi, že to bylo tak: pár lidí kolem tvůrců se asi v obýváku nad známými obličeji před kamerou zasmáli, a tak si pánové řekli, že je to vtipný film. Tak příště víc soudnosti :)

plakát

Posedlost (1981) 

Tak přesně na tyhle filmy já nemám žaludek. Naprosto zbytečné hysterické scény obou hlavních postav, vůbec nic se v podstatě neděje... Prostě trochu méně "artu" prosím :)

plakát

Evidence (2012) 

Aneb když se Záhada Blair Witch zvrhne v Resident Evil :)

plakát

Insidious 2 (2013) 

Dal jsem si dnes takový mini Insidious maraton a tak můžu oba díly pěkně čerstvě porovnat. A začnu tím lepším. James Wan horory prostě umí, to je bezesporu. Ví, jak správně brnkat na nervy a už podruhé to umocňuje výbornými zvuky. Očividně má v malíku různá žánrová klišé, se kterými si dokáže pohrát a diváka v nestřežené chvíli zaskočit. To ale víme, dokázal to už několikrát. Pokračování jsou ale od toho, aby smysluplně příběhové navázala. A tady je podle mého kámen úrazu, totiž scénář. Připadá mi, jako by se oba scénáristé vydali do Zásvětí a místo nich se vrátil Pejsek s Kočičkou. SPOILER ALERT Podtitul filmu by totiž mohl znít "Návrat Normana Batese a jeho převtělení do Jacka Torrance". Nemám nic proti poctám starším žánrovým snímkům, ale tohle je prostě vykrádačka, že to bije do očí. A naplácnout tyhle ingredience na duchařské těsto neznamená, že je filmová pizza originální. Není. Plus je tu dalších spoustu malých věcí, které scénáristům utekly. Např. "Musíme zničit všechny vzpomínky na matku." A pak najdou matku, vezmou jí koněm po hlavě a je vyřešeno. Hotovo, happy end. Návaznost na první díl byla poměrně hezky vyřešena, ale jinak mě film nepřesvědčil a je mi líto, že potenciál téhle série u mě značně klesl. Rozmýšlím mezi 2* a 3*, dávám 2,5* za režii, zaokrouhleno 3*.

plakát

Hell: pt.1, The (2013) (amatérský film) 

Tak ke krátkému filmu krátce :) Celkem se mi líbí téma a (houslový?) otvírák celkem příjemně naladil. Příběhu ale jinak chybí... příběh, nebo aspoň nějaký twist, zajímavá pointa (ta tedy hádám přijde až v další části?). Zajímavá byla kamera (i když všeho moc škodí a rozklepanost někdy byla přílišná). Co mě trochu zarazilo byla délka samotného filmu, který, ač se chlubí stopáží přes 8 minut, má vlastně jen cca 4, protože opening a closing credits mají dohromady přes čtyři a půl minuty!! Ale pěkný pokus, taková variace na silenthillovskou strunu :)

plakát

Stoker (2013) 

Slyšel jsem sice, že je to vynikající film, ale že se z toho vyklube jeden z nejlepších, které jsem vůbec viděl, to bylo teda překvápko. Každý obraz a detail tu má svoje místo, naprosto dokonale přesní herci a nepředvídaný směr, který celá ta nádhera nabere. Amélie z Montmartru potkává Alfreda Hitchcocka. 6/5 a jednoznačně film roku 2013. PS.: Vynikající scénáristický debut známé tvářičky.

plakát

Zmizení (2013) 

Nevím, jestli se mám radovat nad tím, že jsem právě shlédl parádní kousek, jaký už tu dlouho nebyl (naposledy snad Insomnie) a nebo brečet kvůli tomu, že už to nikdy neuvidím poprvé :) Malý velký žánrový klenot.

plakát

Shhh (2011) 

Ta holka mizerně přehrávala, ale jinak se mi to moc líbilo, takové del Torovské věci já rád (btw. jeden z těch obrázků je příšerák z Faunova labyrintu, všimli jste si? :)