Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Trailer vypadal skvěle. Že by konečně po dlouhé době vyšla fantasy série, která je dobrá? Nápad se mi zalíbil natolik, že jsem se dala do čtení předlohy. A to mě rychle vyléčilo. Knížka, jejíž hlavním středobodem je nehynoucí a spalující láska mezi bratrem a sestrou, to už tady bylo. Ale tady je to podáno tak idiotsky, že by se to nedalo brát vážně ani kdyby zbytek byl fajn. Není - postavy se chovají stupidně a nelogicky a všechno je to jedno velké klišé, obalené v trapnosti. Přesto je tam pár dobrých nápadů, se kterými se dá pracovat. A filmaři se rozhodli dát... opačnou cestou - to, co je dobré v knížce, je úplně zabité ve filmu a naopak. Škoda, protože Lily Colins dělá Clary aspoň trochu snesitelnější (protože v knížce je to jedna z nejotravnějších a nejblbějších postav, co znám), naopak představitel Jace je jednoduše hrůza a Isabella od svojí předlohy nemohla být vzdálenější. Každopádně film přece jen trochu vyhrává nad knihou, těch hrozně trapných momentů je tam o trochu míň, ale mohli se přece jen snažit o trochu víc a třeba by to byl aspoň lepší průměr.

plakát

Kámoši až na dno lahve (2013) 

Nejnudnější film, co jsem za dlouhou dobu viděla! Zajímavé obsazení zabíjí neexistující zápletka, hrozný scénář, kdy se herci nedokážou vymáčknout a trapně se snaží dát dohromady větu a mezi dialogy jsou dlouhé, nepříjemné momenty ticha, kdy na sebe herci hloupě zírají. Že to tak ale ve skutečném životě je? Jo, ale kdo by se na to chtěl dívat, když tohle prožíváme každý den? Jdeme do práce, jdeme na pivo, občas vyrazíme na výlet, ale je potřeba o tom udělat film? Tvůrci chtěli jistě udělat film ze života, ale vybrali si pro to to nejnudnější téma, co mohli - ještě by mohli natočit film a pracovnících u kasy v Tescu, ale to by na to nešel už vůbec nikdo. On vlastně ani ten život není taková nuda jako tady, aspoň se občas zasmějeme. Nalákal mě trailer, těšila jsem se na dobře vypadající komedii, místo toho jsem dostala rozpačité scény, kde chybí špetka humoru. Jestli chcete ušetřit, zkuste radši tohle - vyhlídněte si dva náhodné lidi a týden je pronásledujte (možná uvidíte dokonce něco zajímavějšího než bylo nabídnuto v tomhle snímku). Pokud vás teda neudají na policii. Líbila se mi jenom roztomilá závěrečná scéna, ale zbytek je prostě strašná otrava.

plakát

Pompeje (2014) 

Břišáky Kitta Haringtona umí zpříjemnit i vulkanickou apokalypsu - až mě mrzí, že na Zdi je pořád zima. Také jsem si nostalgicky zavzpomínala na Lost, když se měl pan Eko opět utkat s černým kouřem a popravdě jsem to čekala horší. Když si odmyslíme ten příšerný přízvuk Sutherlanda. Efekty byly kupodivu velice vyvedené, na vybuchující sopce pohlcující malé lázeňské městečko je prostě něco kouzelného. Občas to sice bylo přitažené za vlasy (jako Milovy skoky na koni, neutuchající boj o krásnou Browningovou či fakt, že Milo dokáže koni zlomit vaz - haha, to určitě!), ale ne zase tak moc, že by mi to zkazilo náladu. Co mi ale dost chybělo je absence emocí - Andreson sliboval antický Titanic, ale nepovedlo se mu ze mě vyloudit jedinou slzu a to je u takového filmu o velké lásce skutečně škoda a tak trochu neodpustitelné, protože ingredience k tomu režisér měl. Škoda, jinak by to dostalo i 4*.

plakát

Neprůstřelný mnich (2003) 

My guilty pleasure! Jako malá jsem se na to dívala ob den, ale hloupoučké to bylo už tenkrát.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Pěkný a chvilkami dojemný příběh, velkolepá hudba, hezky zvládnuté triky, povedené obsazení, velká dávka vtipu. Přes westernové pozadí z toho byli hodně poznat piráti, ale z nostalgie mi to nevadilo. Akce byla slušná, svižná, i když chvilkami přehnaná (ale kde v dnešní době není a tady se to ještě dalo lehce snést). Sice nejsem zrovna fanynka westernů, ale tady mi to nevadilo a skvěle jsem se bavila. Myslím, že mince, která film před kinem rozhodla, že navštívím právě Lone Rangera, vybrala dobře. Jako letní odpočinkový snímek je to dobrá volba. P. S.: Co to sakra bylo s těma králíkama???

plakát

Ladíme! (2012) 

Mohla by to být příjemná komedie a bez zaváhání by si zasloužila i 4*, KDYBY... To kdyby jsou extrémně nechutné a naprosto zbytečné scény, který celý snímek totálně potopily. Proč se jen dnes nedají dělat komedie bez těchto odporností? Dokonce i Rebel Wilson tu byla v rámci možností snesitelná, vtipné to bylo, trapné minimálně a oni tomu filmu takhle zbytečně ublíží. Opravdu škoda. Z dobré vůle tomu nedám 2*, ale nakonec 3*, i když jsem nad tím hodně uvažovala.

plakát

V cizí kůži (2011) odpad!

Tento film obsahuje všechen druh humoru, co nemůžu bytostně vystát a v téhle kombinace je to fakt síla! Taková, že jsem se na film ani nedodívala do konce a to se moc často nestává. Upřímně to hodnocení fakt nechápu, mě to nepřišlo vtipné, ale nechutné! Never more.

plakát

The Carrie Diaries (2013) (seriál) 

Milý nenáročný seriál, na který se dívám ráda. Nemůžu si ale pomoct, tu starou známou Carrie v milé kudrnaté Anně Sophii vůbec nevidím, se Sexem ve městě má The Carrie Diaries kromě pomalované kabelky pramálo společného. Beru jej jako úplně jinou sérii. Každopádně mezi těmi hrůzami, které poslední dobou běží, je tenhle nadprůměrný.

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Stupidní a neuvěřitelně trapný film! Čekala jsem průměrnou komedii, ale tohle byl vážně propadák, až jsem se chvilku styděla, že se na to dívám. Najednou mi moje rodina připadá naprosto normální. A proč si Reese v nějakých scénách vůbec nebyla podobná?

plakát

Nádherné bytosti (2013) 

Překvapení tohoto měsíce aneb není to tak blbé, jak jsem čekala. Když odhlédnu od nesypatických hlavních hrdinů, příšerného jižanského přízvuku (jak jsem si toho v traileru mohla nevšimnout?) a neustále mizejícího či přibývajícího make-upu Leny, líbily se mi vtipné hlášky a docela pěkné efekty (tornádo nad kopcem a podobně, na druhou stanu scéna s rotujícím jídelním stolem mi přišla poněkud trapná). Představitelka Leny mi navíc po čase přestala tak nějak vadit. Předlohu neznám, sice vím, že dílů má knižní série opravdu spoustu, ale pokud by tohle byl jediný díl, vůbec bych nebyla proti, takový konec se mi zamlouval. Srovnání s Twilightem mi přijde poněkud kruté, tak mizerné to vážně nebylo. Jako fanouška takto laděných filmů i knih mě Nádherné bytosti ani nenadchly, ale ani neurazily.