Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Poslední recenze (60)

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Nejoblíbenější postava: Rick Grimes (Andrew Lincoln) ... S1: První série jednoznačně za pět hvězd. Famózní momenty počínaje probuzením Ricka v nemocnici a zjišťováním pravdy a konče zničením T19. Počáteční Rickova nevědomost je navíc zpracována opravdu na jedničku. Jinak má každý z dílů první série spoustu silných scén. Ta nejlepší, nejhutnější a nejemotivnější dle mého přichází s napadnutím tábora a smrtí Amy. A další důležitý faktor: trikově je seriál na neuvěřitelné úrovni, spousta ostatních mu může jen tiše závidět... (10/10) S2: Druhá série celkem zásadně mění celý seriál. Skupina se usadí na farmě, kde se zdá být zdánlivě bezpečno a vše plyne tak nějak v poklidu. Na můj vkus až moc, protože zvláště v polovině série je spousta dílů vysloveně zbytečných a nestane se v nich nic. Na druhou stranu, možná by to v dané situaci bylo přesně tak, jak je ukázáno. Nad vším pak vyčnívá masakr stodoly a samozřejmě také závěrečný díl, kde se konečně dočkáme pořádné řežby. Nicméně, celkově hodnotím druhou řadu pouze lepším průměrem... (6/10) S3: Spousta fanoušků byla po nezáživné druhé sérii zklamaná a pokud chtěli tvůrci seriál zachovat, museli přidat. Že ale přidají až tak, to jsem tedy nečekal. Třetí série je totiž od začátku do konce neskutečně hutnou záležitostí a děj ve věznici je místy opravdu jen pro silné žaludky. Řež, emoce, nečekaná úmrtí, zvraty... Ale především napětí. U téměř každého dílu od začátku do konce. Paradoxně mě zklamal pouze závěrečný díl, kdy se tvůrci celkem výrazně odchýlili od komiksové předlohy, ale celkově jednoznačně plný počet! (10/10)

plakát

Láska nebeská (2003) 

Nejoblíbenější postava: Billy Mack (Bill Nighy) ... Nejlepší romantická komedie všech dob, kterou nikdy nic nepřekoná. Tím jsem si naprosto jistý. Ultrahvězdné obsazení, které je jinde tak akorát na škodu, tady představuje jednu z mnoha výher. Každý na plátně zůstává jen tak dlouho, jak je potřeba a vás tak nemá šanci nikdo omrzet nebo snad nudit. Nikdy bych nečekal, že se tak obrovská spousta hvězdných herců v tak šíleném množství dějových linií dá ukočírovat tak, aby se v tom člověk alespoň v rámci možností orientoval. A ono to jde s takovou lehkostí, až se tomu nechce věřit. Každá z dějových linek je kouzelná, nad všemi ale ční příběh stárnoucí rockové hvězdy v podání Billa Nighyho. Je nepřekonatelný. Opravdu a doslova. Skoro stejně úžasná je i cameo role Rowana Atkinsona, především jeho scéna se zabalováním vánočního dárku :-) Prostě a jednoduše naprosto pozitivní film, který vám vždycky dokáže zvednout náladu!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Nejoblíbenější postava: Hermiona Granger (Emma Watson) ... První část Deathly Hallows je prvním filmem od Tajemné komnaty, který se naprosto striktně drží předlohy. Samozřejmě tomu napomáhá jeho rozdělení na dvě části, protože do těch 146 minut by se všechny kapitoly knihy vešly jen stěží. Na druhou stranu, dalo se to možná vymyslet s nějakou tou změnou, odebrat zbytečné pasáže, které neznalé knižní předlohy stejně nudí k smrti a výsledkem dost dobře mohla být super epická akční podívaná, u které by se ani chvilku nenudil nikdo... Ale zase by to nevydělalo tolik peněz, to je jasné :-) Mě, jako fanouška celé knižní série to ale bavilo i takto rozvlekle. Každou scénu jsem si užíval a tentokrát tomu konečně napomohlo i vynikající herectví všech hlavních představitelů. Ano, včetně hlavního tria. Ano, včetně Emmy Watson. Na tu se sice hezky dívalo už nějakých pár dílů zpátky, ale hrát se naučila až v Relikviích. A to potěší. Kapitolou samu pro sebe je Ralph Fiennes a jeho Voldemort. Potenciál v něm byl od počátku, ale místo mezi nejlepšími padouchy filmové historie si vysloužil až teď :-) Parádních momentů bylo tentokrát požehnaně. Za všechny bych jmenoval úvodní sněm Smrtijedů, převoz Harryho do Doupěte, lesní setkání Hermiony s "lapky", tanec Harryho a Hermiony na Nicka Cavea, celkové ztvárnění Voldemortovi duše při ničení medailonku a samozřejmě Příběh tří bratří. Zklamáním pro mě byl tentokrát pouze dabing, jako vždy příšerný, ale to se nedá nic dělat. Ať už je červenec! :-)

Poslední hodnocení (1 112)

Problém tří těles (2024) (seriál)

01.04.2024

Všechno, všude, najednou (2022)

09.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

02.03.2024

Nech svět světem (2023)

23.02.2024

Tři mušketýři (1973)

10.02.2024

Pokémonní delegátka (2023) (seriál)

07.02.2024

Jídlo dělá člověka: Experiment s dvojčaty (2024) (seriál)

14.01.2024

Sněžné bratrstvo (2023)

13.01.2024

Nyad (2023)

08.12.2023

Reklama