Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Gentlemani (2019) 

Tak tohle mě po dlouhé době opravdu posadilo na prdel...

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

A já se na to táák těšil. A potom jsem dostal tohle. Nebýt to srdcovka, nikdy by to ty 4 hvězdy ani nedostalo. Letošní rok je nějaký začarovaný....

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jedna hnědá, smradlavá, splácaná hromádka neštěstí, která neměla hlavy ani paty, ale kterou dle hodnocení kdejaký úchyl ocení. A to ještě v polovině příběhu odkrouhnou jedinou šukatelnou "hrdinku" celého filmu, bravo. Dvě hvězdy za týpka, který cestou necestou prvotřídně válí Guitar Hero na fajnovou eletriku s plamenometem.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Parádní zakončení Damonovské trilogie, které v tomto žánru prostě nic nepostrádalo. Co víc k tomu dodat, jasných 5 hvězd.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Dobrých filmů z tohoto prostředí moc není, a o to víc poté potěší, když někdo tohle téma chytí a natočí napínavý film se skvělou atmosférou, skvělou zápletkou a skvělým dějem, který vás prostě na začátku chytí a do konce filmu nepustí. A jako třešnička na dortu je obsazení Kate Beckinsale do hlavní role, jelikož v tomhle snímku je to neskutečná kočka.

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Pro mě je to rozhodně jeden z nejlepších seriálu, co jsem měl možnost shlédnout. Vůbec jsem si nedokázal představit, jak může dopadnout válečný příběh, který postrádá akci. Ovšem to, co mi předvedl tento seriál, mě prostě dostalo do kolen. Generation Kill se tváří jako velmi autentický dokument, tudíž máme perfektní představu, jak to vlastně všechno je. Nezaobírá se nějakými bitvami, přestřelkami nebo něčím podobným, perfektně nám ukazuje válku čistě zevnitř, tak jak ji vidí vojáci samotní. A spolu s úžasnými, vtipnými a mnohdy však velmi sprostými hláškami, nám HBO naservírovalo opravdovou lahůdku. Delší stopáž nám dovolí zblízka poznat několik statečných chlapíků, odhalí jejich nitra, touhy, cíle, myšlenky a postoje k válce samotné. Dává nám skvělý prostor, abychom se mohli zžít s herci, a v průběhu seriálu zjistíte, že každý je natolik odlišný, že si nakonec oblíbíte úplně všechny. A samozřejmě nesmím zapomenout na závěrečnou scénu, která tomu všemu dodala excelentní a dojemnou tečku a ukáže nám jak je válka zbytečná a hlavně krutá děvka. Jediné co mi na tomto seriálu vadí, je pouhých 7 dílů. Chci víc. "I know, man. I am seriously impressed. Taking dumps under pressure, man, that is our Iceman's Achilles heel. Or Achilles' asshole. Holy shit, Brad's our Achilles anus."

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Cením celou myšlenku filmu, aneb každé rozhodnutí, nám může zásadně změnit život. I když vlastně ani tato myšlenka není už moc originální, věrně si vzpomínám na několik epizod Red Dwarf, kde se touto myšlenkou také zaobírali. Opravdu by mě zajímalo, čím si film vysloužil takto skvělé hodnocení? Já tam nic tak geniálního, co by nějakým způsobem vyčnívalo, vůbec nevidím. Já vidím pouze to, že to byla jedna velká chaotická slátanina všeho možného, zaobalená ve velkém hnědém ničem. Už od samého začátku se to tváří jakou to má hloubku, ovšem kde nic tu nic. A já blbec jsem při sledování naivně doufal, že teď už musí přijít ta geniální pasáž, díky které si tento film vysloužil takovéto hodnocení, ovšem po dvou hodinách těžké nudy jsem zjistil, že nedostanu vůbec nic ? Tak to prosím teda pěkně děkuji. Za mě 1 hvězda a to pouze za hudbu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jak jsem byl zklamaný z předchozího dílu Half-Blood Prince, doufal jsem, že další díl opět nasadí laťku vysoko, jako tomu bývalo u starších dílů. Bohužel, bylo mi dopřáno ještě větší nudy. Stala se z toho nudná "road movie", kde se první čtvrtina děje odehrává ve stanu v lese, druhá ve stanu u řeky, a třetí ve stanu na louce, a až poslední čtvrtina nám konečně nabídne pěknou podívanou. Bohužel, to je ale velmi málo. Když jsem předchozímu dílu vyčítal málo akce, tak po shlédnutí tohoto, je u mě Half-Blood Prince akční trhák. Nyní jen naivně doufám, že pokračování nabídne konečně to, kvůli čemuž jsem si HP tak oblíbil, a nastolí tak kvalitní tečku za touhle ságou.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Miloval jsem tento seriál pro skvělý výkon H.Lauriehe, pro skvělý, černý a drsný humor samotného House, pro krásnou Olivii Wilde, pro výborně hrajícího Kala Penna, a jistě bych našel mnoho dalších plusových bodů, díky kterým u mě House získal takovou oblibu. Postupem času se sice Dr. House stával poněkud nudným, ovšem po 5.sérii nabral takových obrátek, že mu nemůžu nic vytknout. A samotné finále....prostě bomba. Pro mě osobně jeden z TOP10 seriálů.

plakát

Dokonalý podraz (2008) (seriál) 

Slabý odvar o mnoho lepších Podfukářů (Hustle). Tam kde mi v Podfukářích byla každá postava něčím specifickým sympatická, tam je mi v Leverage každá postava velice nesympatická. A to všechno završuje hlavní postava Nate, takhle nesympatický charakter pro diváka mohl vymyslet asi jen velmi zhulený scénárista. Tam kde Podfukářích byl každý podvod proveden velmi promyšleně a o to více originálně a překvapivě, tam je v Leverage zápletka tak umělá, že by na ni přišel i ožralý násoska v bezejmenném zapadákově. Za mě velmi slabý odvar britských Podfukářů.