Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (287)

plakát

Jurský svět (2015) 

Není důvod nedat plný počet. Proč? Protože tohle je přesně ten typ letního bijáku, na který jsem letos čekal. A taky protože to všechno bylo tak přesně vyvážené, ale ne trapné, nebo sentimentální, nebo přehnané. Prostě výborně nadávkovaný film.

plakát

Stážisti (2013) odpad!

Asi to není profesionální, psát hodnocení ještě během sledování filmu, ale tohle je prostě trapný! Hlavní hrdinové jsou trapní, námět je trapný a dvě hodiny product placementu na Google je...hádejte. Lidi z RatPacku mám rád, ale tady je jich jednak málo a pak taky nemají moc co hrát. Sorry, odpad!

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jsou filmy, kde je výtvarné řešení kvůli tomu, aby zakrylo chyby ve scénáři nebo chabé herecké výkony. A jsou filmy, kde výtvarno sedí jako p*del na hrnec. A pak jsou filmy George Millera... MM: FR neberu jako nějaký "life changing movie", ale líbil se mi. Obdivuju, jak moc má MIller propracovaný celý ekosystém post-apokalyptické společnosti. Hudba byla jednoduše...úžasná. A i když Toma Hardyho nějak zvlášť nemusím, tady se mi líbil. Podruhé už bych to asi vidět nemusel (300 jsem viděl několikrát) a poslední Rychle a zběsile stále považuju za nejlepší film roku (psáno na konci května), ale kdyby vzniklo pokračování, nenechám si ho ujít.

plakát

Road Hard (2015) 

Mám pro stand-up komiky slabost (i pro stand-up komičky). A tady je znát, že na filmu dělali lidi, kteří se kolem této, nutno podotknout sakra těžké disciplíny, motali a znají ji. Adam Carolla je výborný v poloze "to nejlepší už mám za sebou a fakt nevím, jestli mě čeká ještě něco dobrého" ale pořád sází skvělé vtipy a dobře se na to divá. K tomu mě pobavily mini-roličky celkem známých lidí, kteří mu přihrávají. Pokud nemáte rádi stand-up (nebo filmy o mužích, kteří mají za sebou krizi středního věku), asi šáhnete ještě po nižším hodnocení. Já jsem se obstojně bavil.

plakát

Noční běžec (2015) 

Od druhé poloviny jsem se poměrně často díval na hodinky, protože se to začalo trochu táhnout, trochu opakovat a trochu taky nudit. Jinak bych dal i 3 hvězdy, protože to není taková sračka jako Taken 2. Ale nějak nemohu víc, zas taková raketa to nebyla.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Bylo by jednoduché tenhle film jen tak odsoudit a dělat si z něho srandu (tak, jak zde mnozí již jistě učinili). Knížku jsem nečetl a ani nechci; možná se mýlím, ale soudím o ní, že je hloupá. O filmu si toto ale nemyslím. Ano, je úplně zbytečně dlouhý. Ano, hlavní hrdinka se občas chová jako kráva. Ano, hlavní hrdina je občas (i přes zřejmé fyzické i jiné přednosti) nesympatický. Ale v rámci žánru (a to hlavně filmového) je všechno úplně v pořádku. Film je řemeslně velmi dobře odvedený. Hudba Dannyho Elfmana je výborná a jsem v pokušení někde si sehnat písničkový soundtrack. Ale co hlavně - TOHLE JE FANTAZIE. Jako fantazie to bylo napsané a jako fantazie to bylo natočené. Přiznejme si, že 95 % návštěvníků kina NIKDY nebude mít ta auta, helikoptéru, peníze a pravděpodobně (i když se vám to některé sexshopy snaží prodat) takovéhle sexuální hrátky. A proto ta knížka a film vznikly. Skoro v každé minutě je vypreparovaný nějaký kus romantického filmu, který už jste někdy viděli - ať je to první setkání, první polibek, držení vlasů při zvracení i první hádka (tady je to první výprask páskem). Je milion věcí, které bych na tom filmu našel jako špatné. Ale určitě ho nebudu považovat za špatný jako celek. Včetně toho clifhangeru na konci, který mě nalákal k tomu vidět pokračování. Dostal jsem to, co jsem očekával. A vlastně i trochu víc.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Pro mě jediný pořádný český sitcom.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Až do čtvrté série super. Pak jen dobré. A poslední dvě série byly spíš volání po euthanasii. Dal jsem dolů jednu hvězdu, ale i tak je to pořád vysoké hodnocení. Přece jen, devět let, je devět let.

plakát

Případ pro exorcistu (2015) (seriál) 

Na Kláru Melíškovou se dobře dívá. A to je asi tak všechno, co bych mohl zařadit do pozitiv tohoto seriálu. Jinak jsou to úplně zbytečné tři hodiny.

Ovládací panel
6 bodů