Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Spalující touha

Spalující touha (1999)

Film chytřejší, náročnější a podvratnější, než kterýkoliv jiný.Kubrick natočil díla oceňovanější, populárnější, zásadnější, ale dle mého skromného názoru se rozloučil filmem nejlepším.A to se zatraceně těžko zpochybňuje,neboť na eyes Wide Shut není jediná chyba,jediný moment,který by přebýval,vše se skládá do jednoho celku,který není lehké strávit,ale je velmi jednoduché mu podlehnout,pokud se filmy zabýváte déle a blíže.Neopakovatelný zážitek,geniální film geniálního filmaře,Nicole božská!

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Největší velkofilm naší doby,v němž se snoubí velkolepost zašlých časů s emocemi,které dokáže vyvolat jen současná filmová technologie.A pak že svět Středozemě nešlo vyobrazit na velkém plátně! V kině čtyřikrát,doma nepočítaně,jeden z nejmilovanějších filmů mého života. A jen tak na okraj: bez rozšířené edice už nedám ani ránu.

Lovec jelenů

Lovec jelenů (1978)

Mistrovské dílo,na kterém neshledávám jediného vážnějšího kazu ani po pěti zhlédnutích.Na žádný jiný film (kromě Pána Prstenů samozřejmě :-),který by trval přes tři hodiny,jsem se tolikrát nepodívala.Ciminův pohled na Vietnam je plný kontrastů,skvělých postav a je mi ve výsledku mnohem blíže než depresí naplněná Apokalypsa,deziluzivní Četa nebo drásavá Olověná vesta.Má totiž mnohem větší srdce a hlavně - nádherně napsané a zahrané postavy.Ony a jejich osudy dokáží s divákem zamávat víc,než by to zvládl seberealističtější pohled na samotné válečné šílenství.