Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (18)

plakát

Saxána a Lexikon kouzel (2011) 

Po skvělé Dívce na koštěti všichni očekávali podobné pokračování. Ale tentokrát i režisér skvělých filmů a pohádek (V. Vorlíček) se utnul, bohužel.

plakát

Tři bratři (2014) 

Filmy od otce a syna Svěrákových spolu s hudbou pana J. Uhlíře většinou nezklamou. Bohužel tentokrát se to moc nepovedlo.  Některé herecké výkony ujdou, jiné méně, ale především ten "debilní vlk" to je tedy něco. Škoda.

plakát

Láska rohatá (2009) (TV film) 

Souhlasím, že dříve byly filmy a tedy i pohádky mnohdy nezapomenutelné, dá se na ně dívat stále. A na ty dnešní nové je kolikrát lepší rychle zapomenout. Přesto si myslím, že Láska rohatá se vcelku povedla a postupem času se i na ni rád podívám. A že někomu vadí, že J. Mádl v roli šišlá? To by musela vadit např. i postava krále Půlnočního království z Pyšné princezny (S. Neumann), který mluví, chodí a chová se jako dítě. Kritizovat umí každý, ale vyloudit úsměv na tváři při pohádce se dnes nedaří jen tak někomu.

plakát

Román pro pokročilé (2019) 

Budu stručný - film není žádné veledílo jako od Spielberga. Ale pro odlehčení a odreagování... je to pravá oddechovka pro lidi jako já, který už 32 let vstává po 4.00 hod. do práce a po směně mám práci okolo domu, starosti o prarodiče apod. Kdo to bere jako odpad, tak má asi mnohem veselejší život a určitě dokázal vytvořit něco kvalitnějšího než je tento film... Díky tvůrcům, že to není plné starostí, hádek, podivných lidských vztahů apod. Proto 4 hvězdy.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Film velice věrně popisuje rivalitu obou tenistů. V té době jsem byl v pubertě a taky se pokoušel hrát tenis, takže jsem hltal veškeré informace z novin a časopisů, lepil si plakáty apod. Internet a televizní stanice nebyly rozšířeny jako dnes, za každý přenos tenisového utkání byl každý fanda tenisu neskutečně vděčný. Díky za tento film. Jen je trochu škoda, že byl ukončen rokem 1980 - pro dnešní lidi, kteří o dalším průběhu kariéry obou tenistů asi moc nevědí, by bylo jasnější, kdyby se filmem ukázalo, jak se v dalších letech McEnroe vypracoval a Borgovi se vyrovnal. Toto bylo na konci filmu pouze zmíněno v textovém sdělení.

plakát

Babovřesky (2013) 

Bohužel film zklamal moje očekávání. Sice je tam legrace, ale nějak moc nuceně a narychlo - jako kdyby nebyl čas na propracování scén. Herci ujdou, ale nelze to srovnávat s výkony ve filmech trilogie Slunce, seno ... Protože pokud pan režisér Troška natočí nějaký humorný film z vesnice, vždy se bude srovnávat. Prostě to moc nevyšlo, škoda.

plakát

Columbo (1971) (seriál) 

Skoro všechny díly seriálu jsou velmi kvalitní detektivky, s našim výborným dabingem hlavního hrdiny (Petr Haničinec nebo Dalimil Klapka) - lze sledovat při každé repríze. Jen je zvláštní, že Columbo i přes vyřešení tolika případů nikdy nedosáhl jiné hodnosti či funkce, stále je poručík...

plakát

Stříbrná pila (1978) (seriál) 

Seriál konečně začala vysílat stanice Nova - ,,oddechovka" pro obyčejné lidi s plejádou našich herců.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Jeden z výborných seriálů - jak v době natáčení, tak i dnes, s plejádou našich výtečných herců! Kéž by bylo mnohem více takových děl...

plakát

Terapie - Série 1 (2011) (série) 

Tento projekt se podle mne povedl, některým se ale nemusí líbit. Já doufám i v pokračování Terapie.