Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Předvídatelnější jak jednička, ale stále dobrý film a co se týká neosobní kamery, třeba jen kvůli ní byl zážitek o to intenzivnější, viz scéna z marketu. A ano je to film plný (správně jenom) grázlu bez pořádného klaďase, ale ty si běžte prosím hledat jinde, tady pro ně není místo. Naivní pohled nám přinesla už jednička a nic víc by z podobných postav vyždímat nešlo, takže můžu jen kvitovat že od tohohle ve 2 upustili

plakát

Vetřelci (1986) 

Je to akce ! ! ! Je to kult ! ! ! Vetřelec přišel o pozlátko "hororového sci-fi" a v tradici všech 2 dostal všeho víc v tomhle případě, akce, vetřelců, drsnější příšeru (ano slavnou královnu) a konečně i víc bojeschopných lidí co si neserou na paty před každým xenomorphem (čili mariňáků, tedy až na výjimky) a vlastně všeho ostatního. Neodvážím se říct že je to špatně (někdo možná jo, já ne), na to si příliš vážím téhle akční klasiky (a obávám se všech fanoušku s doma na kolenou vyrobenou funkční verzí M41A), nic méně je to o kus vedle než jednička která čerpá především z hororovějších devíz a tím pádem je mi s věkem blíž než 2, ale to je čistě můj subjektivní názor a problém (takže odložit smart guny začíná chvála). I přes tyhle mé výhrady nelze popřít že se jedná o po čertech vypečenou akční jízdu (mladí možná nesouhlasí, ale nebýt těchhle legend nemají dneska na co koukat, tak trochu úcty smradi ) a Cameron tohle opravdu umí, skvělé vyvážení akce a zároveň dostatečný prostor pro seznámení postav a tím pádem větší prožitek jejich osudu na plátně který funguje i po letech (a že jich teda je), je něco co valná většina současných filmů bohužel postrádá (a teď mám na mysli i ty předražené CGI narvané "Mega" filmy) a je to jen škoda. Za zmínku stojí i prodloužená "režisérská verze" která z už tak akčního filmu, dělá ještě akčnější, ale..... Ano ale (zbraně znovu v pohotovosti), jediná výhrada a lehké zklamaní je k něčemu co už jsem nakousnul, na filmu se žel podepsal zub času a i když jsem velmi doufal že právě režisérská verze po vynikající zdigitalizované 1 tenhle problémek vyhladí, nestalo se tomu tak. Přidané scény nejsou pro znalce bonusu bohužel žádnou novinkou a právě více akce a v tomhle případě výbuchů je to co je po letech nejvíc na stáří filmu znát i tak dávám 5 (i když za mě silných 4,5)

plakát

Vetřelec (1979) 

Není to dávno a měl jsem tu čest vidět tuhle dnes už klasiku v "režisérské verzi" a nemůžu jinak než žasnout nad nadčasovostí tohohle kousku. Vyhlazení scén digitálním faceliftem opravdu vrátilo vetřelce zpět do více než koukatelne verze i pro nejzarytější skeptiky a CGI efektofily až na pár původních vetřelčích scén které ale mají o to víc nostalgie pro pamětníky :) kteří ocení i kostičkované obrazovky které hrají naštěstí do noty současnému "retro" stylu, díky čemuž se tenhle film dá po letech znovu doporučit i dalším generacím bez zbytečné kritiky "zaprášenosti" za což mé srdce fanouška tiše plesá. A i když přidané scény samotné (o které tady jde asi především) pro mě nejsou nikterak novinkou jejich celistvost s původním prostřihem filmu potěší, navíc film funguje po letech stále stejně dobře ba co víc s věkem zraje jako víno a je jen smutné si při koukání na něj uvědomit jak po čertech málo má ve svém žánru kvalitní konkurence, jak ve starých, tak i v současných filmech. A stát tváří tvář pravdě, že i po tolika letech se stále tomuhle "králi" nic nevyrovná. Ps. Scéna Sigourney Weaver soukání do skafandru je i v současné perverzní době pastva pro oči a při tom nikterak neubližuje přílišnou oplzlostí. A je jasným důkazem a příkladem že se to dá natočit a jak má.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Za mě velké překvapení s nulovým očekáváním a s mnoholetou láskou ke kresleným dílům (ze kterých si s citlivostí smečky hyen u mršiny vybírají hraná díla to nejlepší načež nám to servírují v mnohdy horší verzi zpět, viz poslední výlet do Anglie), jsem se obával přechodu na novou animaci, zbytečně. Nelze to říct jinak než že nový kabát naším galům sedí. A ačkoliv jsme si i s drahou polovičkou připadaly ze začátku víc ve školce než v sále i přes doprovodný smích menších diváků jsem se nepokrytě bavil. Za dlouhou dobu asi první animák co zabaví jak ratolesti tak i jejich doprovod, na které většina podobných filmů bohužel zapomíná. Navíc film v mnohém pomyslně pomrkává na diváka s překvapivě aktuálními nápady a zápletkou za kterou by se nemusel stydět ani leckterý vážnější film a s dávkou humoru kterému se velmi snadno podléhá.

plakát

Pán šelem (1999) (seriál) 

Neposkvrnen filmem muzu nezaujate hodnotit, proto mam asi oproti ostatnim o tolik moc hvezdicek, komentovat obsazeni serialu nebudu, jen chci rict ze hlavni hrdina skatulku svalnateho samponka v bederni rousce splnil docela obstojne a maly otrava maleho otravu taky. Osobne mam stejne nejradeji hlavniho zaporaka, ktery nastesti dostal pomerne dost prostoru behem celeho serialu, takze to mohl trochu drzet pohromade, melo to par zajimavych myslenek a par vyvoju ktere (kuprikladu vyvoj zbrani od lebek na klacku az po opravdove mece ) se daji docela ocenit (az na "vyvoj zbrane hlavniho hrdiny" kde misto plastu prisla asi kovova verze jinak nevim jak by to ty meciky odrazelo a pak mavy máv a mam mec, no dobra) Jinak zacatek pribehu se me opravdu libil, vzhledem k tomu ze sem vyrustal na herkulovi a xene, tak jsem lec co ochoten odpustit i prehlednout a radeji se zamerim na pribeh ( samozrejme s velkou rezervou a polovyplym mozkem, ale na co jineho by tyhle serialy byly nez na odpocinek v kresle u tv) skoda jen ze jak sel serial dal, vycucal ocividne ne zrovna pocetne napady tvurcu az do morku kosti. Posledni dily uz bylo jen hole utrpeni a vlastne tam ani uz nic nefungovalo. I kdyz celkove to pribehove jde od prvniho dilu az po posledni takzvane od 10 k 5, pro me osobne zustava hodnoceni na 3 hvezdickach a za nejlepsi cast serialu povazuju dily do pritomnosti Emilie de Ravin jako demonky s opacnyma chodidlama

plakát

Závody Nascar (1999) (seriál) 

Jestli kreslene zavody tak jedine F-Zero Falcon Densetsu, i kdyz je to japonské anime je to mnohem a mnohem lepsi, mnohem a mnohem dospelejsi ( ano i na kreslený serial ) s propracovanejsim pribehem, postavama a rozhodne futuristictejsim a i pres to uveritelnejsim svetem. Ano tohle jsem videl, neni k tomu moc co rict, jedine co me napada ze je to snad takzvana "priprava" a "vycvik mozku" na pozdejsi filmove "zazitky" ala segal, van dam a spol..... mozna si ti co projdou timhle "programem" vazne pak budou tyhle filmy bezostysne uzivat, ale sr ja ne..... PS. jak je mozne za v automobilovych zavodech (ted sem tomu hodne polichotil) zavodi tank co si v klidu odstreluje ostatni zavodniky jako by se nic nedelo, kdyby tak jezdili vsichni mozna by se na to dalo i lip koukat i tak se musim ale, priznat ze sem se obcas i docela bavil takze 2 hvezdicky jako hodnoceni z nostalgie, ale znovu bych se na to urcite uz nedival

plakát

Piráti! (2012) 

Celkove mozna prekvapive misty zabavny film, plastelinova animace neni rozhodne problem tohoto filmu, tim nejsou ani odhadnutelne postavy, problem nastane az chvili po zaverecnych titulcich, kdy si na nic z toho nevzpomenete, marna snaha sebezabavnejsi scenka to muze pri koukani byt, ale tak ci tak vam v mysli neulpi, stejne tak si nebudete prospevovat zadnou piratskou pisnicku z tohohle filmu a vlastne se ani nedozvite ten slavny vtip o kalamarech (vecna skoda), pak uz zacnete mozna i premyslet jak muze byt hromadka zlata na palube lodi vic, nez velrybi zaludek plny zlataku a to neni dobre celkove davam za tri, nemuzu si pomoct ale podlehl sem opicakovi s kartickama :-)

plakát

Prázdniny (2006) 

Prijemny romanticky film na ktery se da divat, nic sem od toho necekal o to vic prijemne me prekvapil, kde je jedna linie jednoducha ozivuje to prolinajici se druha a zase naopak. Chemie prijemne funguje, cele to stoji na zajimavem a ne nerealnem napadu, prijemnem kontrastu obou zemi a hlavne na vybornem vyberu hercu, diky kterym se na to vlastne vydrzite divat a sem tam neco radi prehlednete a celkove se dobre bavite. Ps. Jack Black uz neni pro me jen radoby komediant v nekdy vic jindy min zabavnych filmech.

plakát

Kontraband (2012) 

Drsny film o necem co uz ukazaly stovky jinych. Rozeberem to trochu drsny? Primerene dnesnimu divakovi a konkurencnim filmum (az mozna spis krasne realisticky a ne drsny). Je v necem jiny nez jeho predchudci? Neni a je, proc se na to teda koukat? V dnesni tvorbe najdete jen tezko srovnatelny film s tak realistickyma postavama, kterym nehrajou svaly, neporadi si se vsim bez problemu, nechrani je jakesi filmove pravidla, viz vyhrozujes me kverem? nejsi jediny kdo ho ma...... to a spoustu dalsich jsou sceny co Kontrabantu davaji jedine dalsi a dalsi plus, Mark Wahlberg vychytava jeden lepsi kousek za druhym a i kdyz mel nahrano nejlip vyprofilavanou postavou z filmu nic to nemeni na tom ze to opet zvladl se cti a za nej v tomhle filmu pro me palec nahoru. PS. Dekuji za akcni film se zajmutou zenou ktery se snad po letech obesel bez znasilneni, uz jen za tohle si to hvezdu zaslouzi.

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

Nedavno jsem si udelal vetrelci maraton a zakocil ho timto kouskem. Upevnil sem se v nazoru ze oproti 1 byla 2 krok spravnym smerem, cert vem nesrovnalosti typu ze prvni kontakt s necim co aspon predchazi vetrelci je 2093 a zamerme se na popcornovou zabavu, je to temnejsi drsnejsi a krvavejsi, jsou tu prvky z puvodniho vetrelce i predatora. Veci davka krve filmu jako tenhle rozhodne sveci, je jen skoda ze se mnohdy topi az v moc temnych scenach kde neni prilis dobre videt co se vlastne deje. Predo-alieno-kralovna, aspon dle meho nebyla nejstastnejsi reseni a jeji "rozmnozovaci system" je prece jen prilis vytuneny, na druhou stranu ocenuju absenci zbytecnych predatoru na smrt a tentokrat vice prostoru pro "krmivo" (lidi) ktere stejne pak pujde na jatka na ktere by se krasne koukalo kdyby nesli osvetlovaci na radu jako prvni, bohuzel to srazi cely film, ale i tak musim ty 4 dat, uz jen kvuli tomu velkemu pokroku a krasnemu logickemu finalnimu reseni, po americku. Takze neadekvatni 4