Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (9)

Woody Allen

Woody Allen je pro mě srdcová záležitost, přestože spousta jeho filmů mne neoslovila. Mám rád jeho humor, cit pro dialogy, osobitou režii a témata, kterými se zabývá.

Alfred Hitchcock

Hitchcock není mistr hrůzy, ale napětí a znepokojení. Nikdy netuším, jak jeho filmy skončí a tak to má být. Sledovat jeho filmy je požitek. Navíc má krásný cit pro obsazování herců.

Danny Boyle

Danny Boyle je unikátní režisér. Vybírá si různorodé látky a bere diváka po celém světě i mimo něj. Pro mě to není geniální tvůrce, ale tvůrce, který filmy točí s láskou a ještě k tomu stylově. Do jeho světů se nechávám brát velmi rád.

Michel Gondry

Tohle je pro mě velmi inspirativní režisér, který se filmu nebojí. Vnáší do něj nové prvky a v každém snímku vás ohromí svou fantazií. Miluju od něj jen dva filmy - Věčný svit neposkvrněné mysli a Nauku o snech, ale natolik mne dostaly, že zde v mém seznamu nesmí chybět.

Paul Greengrass

Paula Greengrasse miluju pro jeho styl. Tenhle chlapík zvládá to, co dělá, dokonale.

Darren Aronofsky

Každý jeho film má tak trošku odlišnou, osobitou režii. Ale pokaždé krásnou. Režisér, který mě vždycky mile překvapí.

Miloš Forman

Nejen mistr kouzelné trapnosti, ale i mistr autentičnosti a přirozenosti. Miloš Forman není v mém seznamu z povinnosti, ale protože točí krásné filmy, které člověka dojmou i nabijou.

Christopher Nolan

Dneska se to bere spíš jako trend mít rád filmy Christophera Nolana, ale hlavně vzhledem k jeho ranější tvorbě tu nesmí chybět. Je to režisér, který ví přesně, co dělá a dělá to tak plynule a perfektně, že to prostě funguje.