Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (58)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Skoro celých pět hvězd. Ale prostě jednička o chloupek lepší. Přesto nádherná pohádka, krásná hudba, výborné herectví. Vtipné, kouzelné, poučné. Trojan - Dvořák by si měli své partnerství dát jako ochrannou známku, protože to je pecka! Prostě Anděl Páně jak má být. Jen ta pozemní zápletka byla na mě moc obhroubla, nebo drsná. Prostě mi to k náladě filmu nesedělo. Proto ta jedna hvězdička dolů.

plakát

Tři mušketýři (2014) (seriál) 

Po několika dílech jsem závislá. No a co, že s originálem to má málo společného, no a co, že historické reálie trošku skřípou...Žádní noví mušketýři nebudou nikdy tak dobří jako klasiky z 60. a 70. let. Ale tohle je prostě pecka. Herci vybráni skvěle (Tom Burke jako Athos je úžasný, a Capaldiův kardinál Richelieu? OH MY!!! <3 ). Zatím v polovině první série, ale má to drive, super atmosféru, skvělou výpravu, dobrý příběh. Prostě BBC zase trefila do černého.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Achjo. Asi se nikdy nezařadím mezi fanatické fanoušky GoT. První dvě série parádní. Skvělý drive, výborné zpracování příběhů, skvěle zahrané postavy...ale tohle všechno od 3. série nějak začíná skřípat. Logika příběhu začíná ustupovat a rozmělňovat se až ve zbytečném násilí (zdravíme Red Wedding, upálení malé dívky, neustálé něčípodřezávání až to člověka začne nudit), souložení atd...které vás postupně otupí tak, že přestanete vnímat příběh...což je špatné. To že výprava a masky jsou neskutečné je pravda, ale nejsou schopny utáhnout celý seriál. Uvidíme co bude dál.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Grand Budapest je přesně ten druh filmu, kdy se celou dobu sledování tetelíte blahem a připitomělou radostí, a ta nepolevuje při opětovném shlédnutí. Celá vizuální stránka věci, kdy film hýří barvami, překrásná hudba (Desplat je prostě skvělý - Oscar je více než zasloužený), je umocněna perfektními hereckými výkony v čele s Voldemortem, který i kdyby na hlavě měl nočník a měl hrát záchodový papír, tak to zahraje takovým způsobem, že mu všichni budou závidět (samozřejmě kouzlo britského přízvuku funguje...ale on je prostě skvělý). Jeho výkon ale skvěle podporují a umocňují ostatní herecké výkony, ať už jsou postavami hlavními, či mají jen malé "štěky". Rychlý spád filmu, umocněný nejen docela krátkou stopáží, je ještě umocněn epizodickým stylem vyprávění. Každá část má hlavu a patu a mohla by stát sama o sobě, zároveň na sebe skvěle navazují a člověk si tak může film vychutnat buď v celé své délce, či po částech. Už dlouho jsem nebyla takhle nadšená z komedie. Konečně po všech těch zklamáních typu Interstellar atd. konečně film, který mě baví a bavit bude!

plakát

Ladíme! (2012) 

Konečně hudební film, kde za a) acapella je oravdu acapella a za b) jednotliví zpěváci umí zpívat v rozsahu větším než 5 tónů. Plno klišé, neskutečná předvídatelnost příběhu, občas sladké tak, že mě z toho bolely zuby, občas trapné...no a co? Mě to prostě bavilo. Skvělý soundtrack (ten kdo zmixoval Guettu s Proclaimers palec hore! ), super napsané postavy, dobře zahrané, a hlavně odzpívané, narážky na klasiky všech druhů...Prostě fajn film. Howgh :D

plakát

Vampire Academy (2014) 

Achjo, achjo, achjo. Tak slibná knížka, tak slibný film, herci vybráni dobře(Zoe Deutch je opravdu snad jediná, kdo Rose může zahrát tak jak má). A jak to dopadne? Hrůůůůůůza. Režisér by se měl praštit pěkně přes prsty. Příšerně vybrané scény, to co v knížce bylo podáno nějak, tak ve filmu je zparodováno. To co naopak je ve filmu vtipné, tak se tady tváří neskutečně vážně. Prostě všechno špatně (krom Zoe, a lokací). A je to škoda, ostatní knížky jsou mnohem lepší. Víceméně se dá říct, že čím dál se v sérii dostanete, tím drsnější, lepší a slohově kvalitnější knihu dostanete. 2* a to se zavřenýma očima.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

První tři řady naprosto úžasné. Parádní pěvecké a taneční výkony, skvěle napsané epizody, které dokázaly snoubit staré klasiky, muzikálové melodie (Streisandka everywhere) a modernu (all hail Lady Gaga). Parádní vedení osudů jednotlivých postav, které si prostě zamilujete, výborně vykreslené problémy dnešní mládeže (i dospěláků). Takže 1. - 3. série za 100%. Od 4. to začíná haprovat. Ano prostředí New Yorku je parádní, ano nové postavy taky fajn (hlavně Kate Hudson si tu postavu mrchy neskutečně užívá, plus je to fakt kost), ale příběhy se začínají opakovat, různé problémy jsou implementovány hodně na sílu...no prostě to ztrácí kouzlo prvních řad. Je pravda, že poslední díly 4. řady zase ukazovaly vzestupnou tendenci kvality, ale bohužel předčasná smrt Coryho Monteitha zasadila seriálu tak tvrdou ránu, že se už nedokázal vzpamatovat. Ani celé přesídlení do New Yorku mu nepomohlo. Je pravda, že sem tam se objeví vynikající díl, ale už je to je šeď a nuda. Přitom to mělo velký potenciál, bohužel scénáristi jej nedokázali proměnit. 6. řada jako finální je taky zatím zklamání. Takže za mně 3*, ale je to škoda, ráda bych mu dala všech 5, jak si za první řady zasloužil.

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Skoro pět hvěz, jednu strhávám jen za to, že mě občas příběh svou zmatečností nudil...ale jinak naprostá pecka. Dokonalá hudba, která se vám zasekne v hlavě na pěkně dlouho.Prostě úžasná pecka, která v 75 musela Ameriku pěkně šokovat .

plakát

Vinaři (2014) (seriál) 

Prvni díl byl strašný. Byla jsem zklamaná. A tři měsíce se na seriál nedívala. Ale dala jsem tomu šanci a ejhle ono se to zlepšilo. Nevim proč ale v dalších dílech už ta mluva není tak prznena, je to vtipné, ukazuje se pravá dřina na vinohradu...Díl s Kladeňáky byl napřesdžku a občas si myslim, že použité výrazivo by moravák řekl jindy či jinak, ale to už je detail. Herci fajn, trio Junák, Postránecký a Táborský mě fakt baví. Farář taky nemá chybu, Matonoha je klasik, baby taky nehrají špatně, a mlaďoši jim zdárně sekundují. A tak dále. Inu oddechový seriál o víně, na které můžeme být právem hrdí. Narozdíl od jiných zahrad, pojišťoven, svateb atd..

plakát

Interstellar (2014) 

Nolane, ty VRAHU! Naprosto nechápu, co komu přijde na tomhle filmu revolučního. Ano skvělá hudba, velmi dobré herecké výkony...ale to je tak vše. 2:47 minut, kdy většina byla jeden velký zmatek. Střihač si musel něco šlehnout, protože druhou půlku jsem jaksi nedala...od vodní planety byly jednotivé příběhy zmatečné a mnohdy naprosto zbytečné (třeba naprostá zbytečnost dramatické scény s Mattem Damonem, když jim hned na začátku mohl říct, že sorry, že to tu nepůjde...a letí se dál za Edmundem,). Souhlasím s Pomem, že film měl skončit poté, co se vrátili z vodní planety a měl z toho udělat více filmů...pak by to byla skvělá trilogie...ale takhle jen znásilnil Vesmírnou odyseu (Kubrick a Clarke rotují v hrobě tak jako Endurance, když se řítila na tu zmrzlou planetu.) a to pěkně ošklivým způsobem...vlastně ani nevím, proč tomu dávám 2 hvězdy. Slabé 2 hvězdy, jen za skvělou hudbu a Matthewa (Anne mě pěkně celou dobu vysírala, ikdyž ji mám strašně ráda). Nolane FUJ!! Styď se!