Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (130)

plakát

Stáří není pro sraby (2022) 

Oceňuji splnění přání vystupujících důchodců, které si dopřáli zmínění herci, zejména pak závod s nezapomenutelným pilotem formule F1 Emersonem Fittipaldim. Otázkou je, kdo splněné sny opravdu financoval. Sledující na sociálních sítích nebo sponzoři? Každopádně jsem nesmírně ráda, že dnes ještě někdo točí s opravdovými herci, Tomáš Magnusek má jako jediný režisér u nás neotřelá témata a hlavně ještě výborné herecké obsazení. Víc takových filmů.

plakát

Zakleté pírko (2019) 

Bezduché, diváka absolutně nenadchne, herecké obsazení nezdařilé, nudné. Slovník postav volen rovněž nevhodně, pohádka je přeci určena převážně dětem. Děj pohádky je nezdařilou kopií proslavené ruské pohádky o Finistovi po česku, který nedává smysl. Nemám potřebu tuhle slátaninu vidět podruhé. Natočením této „pohádky“ v mých očích pan režisér Troška hluboce klesl. Dávám jednu * za exteriér zámku Veltrusy.

plakát

Sestra (2018) 

Absolutně nezáživný děj, bez napětí až do konce! Prvky hororu jsem hledala marně po celý film.

plakát

Lucerna (1938) 

Nádherné zpracování!

plakát

8 hlav šílenství (2017) 

Téma lákavé, avšak zpracování nepodařené. Dějově oploštělé. Střihové faux pas hned na začátku. Film mě nikterak neobohatil.

plakát

Křížová trojka (1948) 

Velmi zdařilá detektivní komedie, scenérie zámku Červená Lhota té doby prostě famózní.

plakát

Bezdružice (2015) (seriál) 

Skvělej relax. Pecka oddechovka!

plakát

Krásno (2014) odpad!

Po shlédnutí snímku jsem v rozpacích, co je komedie a co krimi. Celé dílo je absolutní brak a naprosto vypovídá o současném stavu českého filmu. Zaráží mě, že někteří herci zvučného jména se nestydí vzít honorář za svůj podprůměrný výkon.

plakát

Ztracená brána (2012) (seriál) 

Volné pokračování filmu Ďáblova lest - Ztracená brána, mi připomíná tématicky podobnost s francouzským filmem Purpurové řeky 2 počesku. Celé dílo považuji za méně zdařilé, i když jsou momenty, kdy divák je sympaticky vtažen do fáze napětí. Chtěla bych podtrhnout ztvárnění postavy Dr. Runy (Ivan Trojan), která působila velmi věrohodně a budila dojem, že dané problematice opravdu rozumí. Herecké obsazení ostatních postav u mě nezaznamenalo velkého ohlasu. Zejména pak postavy dvou hlavních kriminalistů, kteří hýří vulgarismy, užívají prazvláštních metod a ve službě holdují alkoholu, nijak diváka neohromí.

plakát

Jseš mrtvej, tak nebreč (2010) (TV film) odpad!

Po shlédnutí 1. části jsem jako divák, který své mládí prožil za totality absolutně nechápala, co chtěl autor vlastně říci. Jako divák krimi žánru jsem očekávala, že budu s napětím a bez dechu sledovat děj filmu a budu dychtit po 2. části. Místo toho jsem velmi znechucena bezduchým dějem, hereckým obsazením, nesrozumitelností dailogů, a dokonce se u mě žádná dychtivost a touha shlédnout ještě druhý díl nedostavila. I přesto však jsem druhou část s nechutí shlédla a rozuzlení oné zápletky mě naprosto fascinovalo, zejména postava jakési státní úřednice (Dana Morávková). Nechápu, proč bylo tomuto tématu věnováno tolik prostoru - dvoudílný film, když by šel celý příběh shrnout do půlhodinové povídky. Bohužel moc dobře vím, proč nenavštěvuji v kině filmová představení současné české provenience. P.S. Prosím, netočte braky podobného typu, škoda peněz a promarněného času diváka.