Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (37)

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

Očekávala jsem trochu víc. Děj dost zmatený (což byl možná záměr), jako když pekl pejsek s kočičkou dort. Trochu tohohle, trochu támhletoho... Jsem přesvědčená, že kdyby šel scénárista či režisér po konkrétní jedné myšlence, dohromady s prvotním nápadem by to šlo dohromady... Hodně slabá a přehuštěná variace na The Shining. A poslední půlhodina zbytečně natažená. Dvě hvězdičky za to, že jsem po dlouhé době nebyla svědkem nějakého amerického remaku na japonský horor, a že v hlavní roli nebyly opět mrtvé holčičky a matčiny duchové a podobné klišé, s kterými se v poslední době roztrhl pytel.

plakát

Nezvaná (2009) 

Tak to bylo hodně slabý....Vzhledem k celé pointě filmu nechápu určité duchařské scény...naprosto zbytečné. Další věc jsou dost velké logické chyby, jako např. jak je možný, že když vyletěl celý domek do povětří, tak zvoneček zemřelé matky zůstal naprosto bez jediného škrábance a neporušen..je to sice jenom blbej detail, ale těch bylo v celém filmu až hanba. Celková absurdita v chování postav. Asi jsem až moc velkej detailista, ale na tohle si u hororů (zvláště těch špatných), asi nikdy nezvyknu.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Zprvu jsem se na to chystala s jistým skepticismem, ale musím uznat, že to byla fajn podívaná. Žádná pouze tupá akční show, mělo to spád, obsazení, příběh. Jediné, co mě malinko neuspokojilo, byl konec, kde jsem čekala nějaké nápaditější rozuzlení, ale to už je pouze věc názoru a můj problém.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Tohle nebylo špatné. Nevadil mi ten lehce seriálový punc, nevadil mi poněkud "hollywoodský" pohled na věc, i ta stylizace do přítomnosti by byla v pořádku, kdyby se to chytilo za jiný konec. Přiznám se, že rušivým elementem, byla určitá bizárnost - problematika románu z 18.století zasazená do dnešních dob... Mně osobně to k sobě prostě nepasovalo (možná jsem taky zhýčkaná nedávným shlédnutím Nebezpečných známostí od Frearse a Valmonta od Formana), ale vzpomněla jsem si přitom na zpracování Romea a Julie od Baze Luhrmanna, které je také zasazené do dnešních dob a to je podle mě skvěle zvládnutá látka. Tady jsem postrádala nějakou originalitu - vzal se klasický námět a zasadil do prostředí seriálových hvězd a kulis. Když ale opomenu tuhle moji největší výtku, musím uznat, že jinak jsem si film celkem příjemně užila.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Po zhlédnutí měním svůj názor na Jima Carreyho, kterého jsem doposud měla za továrnu na výrobu dementních ksichtů a kukučů a vyloženě mě točily jeho specifické projevy ve většině filmů, které jsem s ním viděla. Tady je zužitkoval ku dobru a dokázal mě přesvědčit, že se v něm mýlím. Originální a krásné.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Neurazí, nenadchne. Čekala bych možná trochu propracovanější děj a větší napětí, ale výsledný dojem celkem ujde.

plakát

Odnikud někam (2010) 

Tohle je hodně těžký hodnotit. Dialogy, kamera, všechno skvěle, ale třeba narozdíl od Virgin Suicides nebo Lost in Translation, ve mně snímek nevyvolal nějak zvlášť silné emoce. Přesto je filmařský um cítit téměř v každé scéně. Zvláštní hra s divákem. Téměř nezařaditelné. Ty tři hvězdičky, které dávám, jsou hodně orientační. Asi to možná ani není film, který by se měl takto známkovat..... A rozhodně pro mě Sofia Coppola neztrácí na ceně... Ba možná naopak ?????....

plakát

Orphan (2009) 

Během první hodiny filmu jsem si říkala, panebože, to už tu bylo asi tisíckrát - rodiče si adoptují "podivné dítko", z kterého se vyklube kreatura posedlá čím si - vydržela jsem díky hereckým výkonům a celkově zvládnutou látkou. V druhé půlce se však všechno změnilo a naprosto otočilo moje první dojmy. Líbilo se mi, jak se snímek snažil vyhýbat různým hororovým klišé. Ke konci mám určité výhrady, tady to bylo hodně klasické a očekávatelné, ale dojem ve výsledku nezkazilo. Důkaz, že napětí a hrůza se dají vyvolat i lepšími nápady, než tomu tak je u kousků, které máme tu smůlu sledovat posledních pár let. Smůla, že horor, který jsem naposled viděla před Orphan, bylo Prokletí domu slunečnic. Nyní mám chuť změnit hodnocení té slabodušší duchařince směrem dolů.

plakát

Maturitní ples (2008) 

Na odpad to opravdu není, ale tím jsem asi vyplýtvala veškerý pozitivní na tomhle krváčku. Jo a ještě celkem ujdou některé herecké výkony. Nicméně...musím říct, že jsem dlouho neviděla takhle naivní a špatnou kriminálku. A že je to horor? Propánajána!!! A těch dějových chyb!

plakát

Prokletí domu slunečnic (2007) 

Nemám moc dobrý žaludek na horory, takže navzdory všem hodnocením zde, musím říci, že tohle bylo přesně pro mě. Nemusela jsem usínat s rozsvíceným světlem, nemusela jsem se dívat pod postel, jestli na mě nevykoukne nějaký příšerný monstrum. Veškeré napětí bylo postaveno na lekacích scénách a přesně jsem věděla co kdy kde přijde a jak to asi skončí. Kirsten Steward bude jednou dobrá herečka, tady podala asi nejlepší výkon ze všech zúčastněných. Nic nového pod sluncem, ale mě to stačilo.