Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Stydím se to přiznat, ale E.T. jsem poprvé viděla až teď a bavil mě a hodně. Malé Drew (je vůbec možné, že se ta ženská od té doby vůbec nezměnila?) bych občas dala po papulce, asi proto, že mi to její "rozkošné bonzáctví" připomnělo mně samotnou v jejím věku, ale i tak jsem na konci téměř aplaudovala ve stoje.

plakát

Babovřesky (2013) 

Upřímně nechápu tolik odpadu, tedy vlastně chápu- natočil to Troška, a to je přece děsně cool, jeho film narvat odpadama. Souhlasím, že se nejedná o nějak velkolepé dílo a Troška v něm vykrádá sám sebe- vesnické drbny se až okatě snaží napodobit své "slavnější" předchůdkyně, stejně jako se Veronika Žilková občas snaží (neúspěšně) napodobit Helenu Růžičkovou, ale jako oddychovka na nudné odpoledne film postačí a docela pobaví.

plakát

Ošklivka Betty (2000) (seriál) 

Proč tolik odpadu? Protože je to telenovela? Soudě podle komentářů si někteří z vás přečetli pouze název a ihned dospěli k závěru, že jediný rozdíl mezi touto a "běžnou" telenovelou je pouze v tom, že tentokrát o své štěstí nebojuje kráska, jenže tomu tak opravdu není. Tento seriál má šmrnc, vtip a uznávám, někdy i hloupé dialogy, ale postavy jsou lidské, nikdo není dokonalý a ani zlý, jak to v počinech tohoto žánru bývá. Hlavní hrdinka celou novelu nefňuká, jak je k ní život nefér, nejsou zde vraždy, vyměněné děti, závažná rodinná tajemství, a jak už jsem řekla, každá z postav má něco do sebe.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Ještě nikdy mě žádný happy end nedokázal rozplakat, až ten v LOTR, to mi slzy tekly takovým proudem, až jsem se málem styděla.

plakát

Dům voskových figurín (2005) 

A mě to docela bavilo, sice je pravda, že tento film nepřinesl nic nového, nejen co se děje a postav týče, ale bylo to koukatelný, hlavně tedy díky Elishe a Chadovi, který se se konečně objevil v jiné roli než "Sladoučký, hodný krasavec" a hodně to zachraňuje. Paris zase tak hrozná nebyla, ačkoli nějaká velká herečka není (což samozřejmě všichni víme, takže se žádné překvapení nekonalo), ale že by to celý kazila, se taky říct nedá, v mnoha jiných hororech ( a kdyby jen v nich) se objevují daleko trapnější postavy než byla ta její.

plakát

Děsnej doják (2006) 

Rádoby vtipné scénky na záchodě z duše nesnášíma nevidím na nich nic vtipného, u tohohle filmu jsem měla zakryté oči častěji než při sledování hororu. Na druhou stranu tam byly i některé povedené scénky, jen si zrovna nedokážu vzpomenout, které to byly.

plakát

Leon (1994) 

Už toho bylo řečeno tolik, že snad jen dodám: Natalie Portman, Gary Oldman a Jean Reno v jednom filmu, co víc si můžu přát?

plakát

Pokání (2007) 

Výborný film, historické filmy patří k mým nejoblíbenějším a Keira Knightley jedna z hereček, které opravdu můžu, tudíž bylo téměř jasné, že mě si film získá. Představitelka malé Briony je neuvěřitelná a zdála se mi nejlepší ze všech představitelek Briony. A ten závěr- do teď přemýšlím, jestli se mi takové ukončení líbilo nebo ne.

plakát

V odborné péči (2008) (seriál) 

Já nejsem zrovna seriálový fanda, ale tento mě dostal. Důkaz toho, že není potřeba hromada efektů a hektolitry krve, aby si divák napětím kousal nehty a cítil mrazení v zádech, stačí "jen" dobrý scénář. Gabriel Byrne předvádí geniální výkon, stejně tak ostatní herci. Mia Wasikowska je božská. "Jak popsat chlapovi porod? Vemte deštník, strčte mu ho do zadku, otevřete a zatáhněte."