Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 009)

plakát

Křížová cesta (2014) 

Autentický, realistický a emocionálně zdrcující příběh dívky, která se snaží jít tou „správnou" cestou. Síla, víra, naděje, láska, dobro, zlo, život a smrt. Brüggemannův vrchol.

plakát

Cesta na západ (2014) 

Ultimate Meditation. Ming-liang Tsai přibližuje filmové plátno galerii a vnímání filmu meditaci. Vnímání času, pohybu a prostoru. Nepopsatelný zážitek.

plakát

Ostrov (2000) 

Depresivní Ki-duk. Poctivě do poslední minuty zpracované až dráždivě úchylné. Prakticky od 5* mně dělí jen nedostatečná hloubka postav, a přístup divákovi k nim. Scény s rybářskými háčky patří k nejsilnějším okamžikům.

plakát

Mléčná dráha (2007) 

Ambient nového milénia. Zvuková stopa ve mě rezonuje dlouhé hodiny. Poslední záběr nad nočním městem s dokonalým zvukem - fascinující.

plakát

Fargo (1996) 

Scénář, který neměl uschnout na papíře. Z každé minuty jde cítit Coenovský rukopis a Steve Buscemi podává po panu Růžovém nejlepší roli na plátně!

plakát

Pot a krev (2013) 

Znásilnění diváka. Nejlepší Bay s extázi v palici.

plakát

Suicidal Variations (2007) 

Vizuální a sonický útok na lidské vnímání. Hypnoticky vražedný snímek. Někdy jsem měl pocit, že mi někdo píchá vidličkou do očí a přibližuji se k epileptickému záchvatu. Obraz perfektně zdeptá psychiku.

plakát

Visual Training (1969) 

Neskutečné. Dnes absolutně nedoceněné. Zwartjes je výjimečný tvůrce. Perfektní kamera, která jakoby hlavní postavu neustále pozorovala a otravovala v jeho praktikách. Démonický pohled hlavního představitele nahání hrůzu. Experimentál je žánr, který chybí velkým festivalům pro okrajový publikum, rozhodně byste mě našli v první řadě.

plakát

Everest (2015) 

Námět, který by zasluhoval Cuarónovu optiku. Jeden mrazivý okamžik (záběr nad mraky na bouři) na celovečerní survival snímek, je bohužel málo. Vztahy, emoce, všechno funguje - zejména díky Keira Knightley, která je opět výjimečná, ale spousta postav nedostává příliš prostoru. Film, který nemá smysl vidět jinde než na velkém plátně.