Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Obsahy (11)

Naše doba

Naše doba (2018)

Nový film Carlose Reygadase pojednává o vztahu mezi Juanem a Ester, kteří spolu žijí v "otevřeném" partnerském svazku. Když se ale Ester zamiluje do jiného muže, Juan se musí vyrovnávat se zjištěním, že nedokáže dostát nárokům, které si na sebe klade. Film nás tentokrát nezavede do prostředí mexické reality jako v předešlých Reygadasových filmech, ale do oblasti státu Tlaxcala, do světě rančů a býčích zápasů, kde opět Reygadas zdůrazní pro něj tak typické pomalé záběry přírody, vlastní tok času nebo dokonalou vizuální optiku.

White Epilepsy

White Epilepsy (2012)

Bílá epilepsie, film jako sen, nebo noční můra. Uprostřed lesa se spojí dvě těla fyzicky depresivním způsobem, Grandrieux pojednává svou optikou zejména o úzkosti a depresi. Grandrieux zaznamenává velmi pomalým způsobem (slow motion) ruční kamerou člověka v depresivním stavu. Absolutní performance z dílny Epileptic Production a French Extremity. První díl trilogie Philippa Grandrieuxa (Meurtrière, Unrest).

Meurtrière

Meurtrière (2015)

Film Meurtrière je druhý díl z trilogie Philippa Grandrieuxa (White epilepsy, Unrest) o fyzičnosti těla, úzkosti, strachu, obsesi, brutalitě a zuřivosti zaznamenané na ruční kameru. Bílá epilepsie, která má těžký dopad na diváka. Film řazen do oblasti French extremity a Production Epileptic.

Unrest

Unrest (2017)

Třetí a závěrečný díl trilogie po filmu White Epilepsy a Meurtrière. Unrest pojednává o úzkosti, strachu a depresi člověka. Grandrieuxova kamerová optika představuje fyzičnost těla a těžké spojení s obrazem a zvukem.

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Šest, osm nebo dvanáct let po občanské válce, zimní krajinou Wyomingu se žene dostavník. Pasažéři, lovec odměn John Ruth (Kurt Russell) a jeho zajatkyně Daisy Domerque (Jennifer Jason Leigh), spěchají do města Red Rock, kde Ruth, v tomto kraji známý jako "The Hangman", předá Domerque do rukou spravedlnosti. Po cestě narazí na dva cizince: majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), černého bývalého vojáka Unie, z něhož se stal slavný lovec odměn, a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který si nárokuje post nového šerifa Red Rocku.
Když ztratí stopu ve sněhové bouři, hledají Ruth, Domerque, Warren a Mannix úkryt v obchodu paní Minnie, zastávce dostavníků na cestě horským průsmykem. Když dorazí k Minnie's, nepřivítá je majitelka obchodu, ale čtyři neznámé tváře. Je tu ukrytý Bob (Demian Bichir), který se stará o obchod, zatímco Minnie je na návštěvě u své matky, s Oswaldem Mobrayem (Tim Roth), popravčím z Red Rocku, kovbojem Joem Gagem (Michael Madsen) a generálem Konfederační armády Sanfordem Smithersem (Bruce Dern). Jak bouře pohlcuje horskou zastávku, našim osmi cestovatelům dochází, že se možná do Red Rocku vůbec nedostanou...

La Fin de notre amour

La Fin de notre amour (2003)

Čistokrevná hra s divákem v postupu "žlutého odkazu" italského gialla. Velice známí tvůrci Ameru, opět přichystali výjimečný snímek s poctou experimentálního a giallovského postupu, který byl představen na filmovém festivalu v Torontu.

L'étrange portrait de la dame en jaune

L'étrange portrait de la dame en jaune (2004)

Film můžeme vnímat jako poctu krvavým italským giallem 60. a 70. let. Všechno se odehrává v koupelně, kdy dívka, která se sprchuje nemá potuchy, kdo přichází ze tmy s koženými rukavicemi.

Posedlost

Posedlost (1981)

Mark (Sam Neill) se vrací ke své rodině za manželkou Annou (Isabelle Adjani) a synem Bobem (Michael Hogben). Anna ale svoji rodinu z neznámých příčin opouští. Mark se rozhodne vypátrat její důvody za každou cenu a začne ji sledovat. Nejprve předpokládá, že za vším stojí jiný muž. Avšak postupem času odhaluje stále podivnější chování a bizarní události, které naznačují něco víc, než jen obyčejnou milostnou aférku.

Suckablood

Suckablood (2012)

Gotická hororová pohádka na "dobrou noc" od Bena Tilletta a Jakea Cuddihya vypráví příběh Tilly, na kterou kvůli cucání palce přivolala její macecha kletbu.

Neviditelná říše: Nový světový řád definován

Neviditelná říše: Nový světový řád definován (2010)

Unikátní film rozkrývá způsoby, jak světové elity používají podvod s globálním oteplováním, terorizmem a krizí pro to, aby vytvořily stále těsnější světovou integraci a jednu světovou vládu. Je to soubor více než dvou set projevů, v kterých prominentní osoby mluví o tvorbě Nového světového řádu.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Děj se odehrává na jihu Spojených států dva roky před vypuknutím Občanské války. Otroka Djanga (Jamie Foxx) přivede krutá zkušenost s jeho bývalými vlastníky až k nájemnému lovci lidí německého původu Kingu Schultzovi (Christoph Waltz). Ten je na stopě vraždících bratrů Brittlových a jen Django ho může dovést k jeho odměně. Nekonvenční Schultz dá Djangovi slib, že ho osvobodí a poté bratry dopadne mrtvé nebo živé. Díky úspěšnému dopadení Schultz Djanga osvobodí, přesto se oba muži rozhodnou jít i nadále společnou cestou. Společně pronásledují nejhledanější kriminálníky na jihu. Django, který si tříbí životně důležité lovecké schopnosti, se zaměří na jediný cíl - najít a zachránit Broomhildu (Kerry Washington), kterou kvůli obchodu s otroky před lety ztratil. Djanga a Schultze jejich hledání nakonec dovede ke Calvinu Candiemu (Leonardo DiCaprio), vlastníkovi "Candylandu", neblaze proslulé plantáže, kde jsou otroci cvičeni, aby mezi sebou bojovali pro zábavu druhých. Pod falešnou záminkou prozkoumávají ohrazený pozemek a vzbudí tak podezření u Stephena (Samuel L. Jackson), věrného domácího otroka. Jejich pohyb je sledován a zrádná organizace kolem nich utahuje pomyslnou smyčku. Pokud chtějí Django a Schultz uniknout s Broomhildou, musí si vybrat mezi nezávislostí a solidaritou, mezi obětí a přežitím.

Reklama

Ovládací panel
84. nej uživatel Česko
285 bodů