Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

Nápady, vtip, akce, ujetost a já nevím jaké další slova použít na vystihnutí tohoto snímku. Na film jsem narazil úplnou náhodou (žádný komixový fanda) a musím říci, že jsem byl mile překvapen. Bavil jsem se, od začátku, až do konce. Je ale pravda, že film nepadne do noty všem. Musíte mít "ujetý" smysl pro humor a trochu vše umět brát s nadsázkou. Pokud máte onen smysl pro humor, stane se z vás naprostý filmový fanda, který si dokonce koupí i stejnojmenný komix (jako já :-) ).

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Než jsem šel do kina na tento snímek, byl můj nejoblíbenější Marvelovský padouch Thanos. A právě pro skutečnost, že i po shlédnutí tohoto snímku jím pro mě zůstává musím ohodnotit kladně celý film. V pořadí třetí snímek, který nabízí prokresleného záporáka (po Lokim a Killmongerovi) s jehož charakterem si tvůrci vyhráli déle než 5 minut. Jak jsem již chválil předchozí Marvelovku Black Pantera i zde polovinu úspěchu vytvořil padouch - majestátní Thanos, který přesvědčivě argumentuje i zničení světa a tím vzniká konečně nový smysl zničit svět než neoriginální důvod, že mu chce padouch vládnout. Tím smyslem je ROVNOVÁHA. Ačkoliv bych označil film velkofilmem roku a vygradováním všech příběhových linií, přesto musím vytknout lehkou uspěchanost děje a možná (nikdy bych si nemyslel, že toto napíšu) přehnané množství hrdinů. Někdy je totiž méně více. I přes to DOPORUČUJI a nadšeně se těším na PART II.

Kocour v botách: Poslední přání

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

Tohle byla naprostá paráda ve všech možných směrech, jakými lze animák vůbec posoudit. Začnu tím nejhlavnějším: ANIMACE. Využití stylu, který známe již z animovaných snímků "Spider-man" a "Zlouni" Kocourovi neskutečně prospělo. Kombinace 2D a 3D je zkrátka neuvěřitelně sexy. Ačkoliv druhé pokračování Kocoura v botách nový styl animace nevyužívá na 100%, stále jde o něco inovativního a oproti předchozímu snímku (první díl) z této animace až místy mrazí. A mít v animovaném filmu animaci, u které si řeknete "Wow", to je rozhodně z půlky vyhráno. Animace: ***** Dalším bodem je PŘÍBĚH. Kocour v botách pochází ze světa pohádkových bytostí a ruku na srdce, nakolik dokázal první díl čerpat z mytologie pohádek jako toto pokračování? Ani z poloviny! Zde se pracuje s okolím jako s funkčním světem a je to strašně příjemné. Je fajn pokukovat po starých známých a vědět, že zatímco Kocour v botách prožívá dobrodružství tak někde za devatero horami a devatero řekami žije Shrek se svou rodinou a přáteli. Druhé pokračování zkrátka čerpá z pohádkového světa maximum - ještě doplním, že si příběh užijí děti i třicetiletý chlap (JÁ). Příběh: ***** Posledním bodem, jenž chci vyzdvihnout jsou POSTAVY. Ty jsou (opět oproti prvnímu dílu) mnohem propracovanější a sympatičtější. Kdybych byl hnidopich, srazím u postav jen jednu hvězdu za zápornou postavu, která mě osobně tolik nesedla + za lovce odměn, který mohl být lépe v závěru dotáhnut do konce. Postavy: **** celkově snímek hodnotím 90% a doporučuji jako jeden z nejlepších animáků poslední doby.

Méďa 2

Méďa 2 (2015)

Pokud se podaří natočit vydařený snímek, většinou následuje do roka a do dne pokračování s cílem profitovat na předchozím dílu. Méďa 2 je ale výjimkou. Nejen, že se dokáže vyrovnat prvnímu dílu, ale hravě ho svým vtipem v různých momentech filmu překonává. Pokud jsem dal jedničce čtyři hvězdy, musim dát čtyři hvězdy automaticky i druhému dílu + 1 navíc za úvodní scénu na svatbě, po které jsem se smál následujících 10 minut.