Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Obsahy (131)

Die Gespensterstunde

Die Gespensterstunde (1917)

Šlechtická rodina de la Porte žije na zámku Medan. V prologu se na zámku znenadání objeví dosud pohřešovaný August, právoplatný dědic rodinného majetku. Na zámku dále žijí Johann, Augustův mladší bratr, jeho manželka a její matka, hraběnka Herm, která chce získat dědictví pro svou dceru. Obě ženy se pokouší Augusta intrikami vystrnadit, což se jim podaří po nešťastné události, při které je Johann zastřelen. August odjíždí, předtím však ukryje v rytířském sále dokumenty o svém původu. Po dvaceti letech umírá v Chicagu. Těsně před smrtí posílá do Německa svou dceru Aggu, aby našla dokumenty potvrzují její nárok na dědictví...

Fräulein Piccolo

Fräulein Piccolo (1915)

Lo se vrací z penzionátu ke svým rodičům, kteří jsou majiteli hotelu "Bílá labuť". Protože z hotelu právě utekli pikolík s pokojskou, ujímá se Lo obou rolí.

Jego prevoschoditělstvo

Jego prevoschoditělstvo (1927)

Film je založen na skutečných událostech z května roku 1902, kdy ševcovský dělník Lekkert Hirsch, člen židovské strany práce (Bund), provedl atentát na Viktora von Wahla, guvernéra ve Vilniusu.

Revolucionáři se rozhodnou uspořádat prvomájovou demonstraci. Během cirkusového představení rozhazují letáky s pozvánkami. Guvernér nařídí k potlačení demonstrace střelbu ostrou municí. Několik lidí je zabito, další (mezi nimi mnoho Židů) jsou zatčeni a bičováni. Židovská obec v čele s rabínem s trestem pro buřiče souhlasí, protože se obává pogromu. Hirsch bere spravedlnost do vlastních rukou.

So rächt sich die Sonne

So rächt sich die Sonne (1915)

K hostinskému Matterovi dorazily nouze, bída a nemoc. Aby získal peníze na léky pro svou těžce nemocnou ženu, zavraždí a okrade potulného houslistu. Po dvanácti letech se v hostinci objeví vdova po zavražděném se svým dospělým synem. Dcera hostinského se do Arpáda zamiluje.

Žizň za žizň

Žizň za žizň (1916)

Bohatá podnikatelka Chromová má dvě dcery, vlastní Musju a adoptovanou Natu. Rodinu navštěvuje temperamentní a nezodpovědný kníže Bartinskij. Zamiluje se do Naty, která jeho city opětuje. Kníže však dá přednost legitimní dceři Musje, protože ho zajímají především peníze. Brzy po svatbě se ukáže, že kníže je hazardní hráč.

Za sčastěm

Za sčastěm (1917)

Zoja Verenskaja je již deset let vdova. Pečuje o svou dospívající dceru Li, které hrozí ztráta zraku. Zojin přítel Dmitrij by se rád oženil, ale Zoja je rozhodnuta počkat, až se zdravotní stav Li zlepší. Jejich životy jsou vrženy do chaosu, když vyjde najevo, že Li se do Dmitrije zamilovala.

The Return of Draw Egan

The Return of Draw Egan (1916)

Po zdařilém útěku před zákonem přijíždí psanec Draw Egan (William S. Hart) do městečka Broken Hope. Zde si jej po konfliktu v baru povšimne vážený občan sousedního městečka Yellow Dog, který hledá nového maršála. Protože považuje Egana (vystupuje pod falešným jménem William Blake) za čestného a odvážného muže, nabídne mu práci. Jeho úkolem je zajistit v městečku Yellow Dog zákon a pořádek. Vše je na dobré cestě, dokud se neobjeví bývalý komplic Arizona Joe (Robert McKim).

Plod lásky

Plod lásky (1926)

Jediná komedie Alexandra Dovženka ve stylu "sovětské grotesky". Holič Jean se pokouší zbavit svého "nelegitimního" dítěte. Opouští ho na různých místech, například v hračkářství, nebo ho předává různým lidem. Když zjistí, že matka dítěte si u soudu vymohla výživné, hrdina slibuje, že bude vzorný otec. Teď musí dítě, kterého se chtěl zbavit, zase najít.

Nomads of the North

Nomads of the North (1920)

Dobrodružný film na motivy románu Jamese Olivera Curwooda (1878–1927) Kočovníci severu. Pohledná Nanette Roland (Betty Blythe) je jedinou ženou na stanici Fort O'God uprostřed kanadských lesů. Ucházejí se o ní tři muži: korporál O'Connor z Královské severozápadní jízdní policie (Lewis Stone), bohatý padouch Bucky McDougall (Francis McDonald) a zálesák Raoul Challoner (Lon Chaney), kterého Nanette miluje. Challoner je ale již více než rok daleko na severu. Bucky McDougall využije příležitosti a lstí přivede Nanette k oltáři, když falešný svědek prohlásí, že Challoner je mrtev. V den svatby se Challoner vrací. Během potyčky je zabit falešný svědek, pašerák whisky. Challoner je podezřelý z vraždy a spolu s Nanette prchají na sever. Za nimi se vydává korporál O'Connor...

Nočnoj izvozčik

Nočnoj izvozčik (1928)

Příběh je situován do Oděsy koncem občanské války. Padesátiletý drožkař Gorděj Jaroščuk žije se svou dcerou Káťou v domě na okraji města. Káťa ukrývá v kůlně bývalého kolegu z tiskárny, který je v hledáčku tajné policie. Gorděj ve snaze ochránit dceru nahlásí přítomnost ilegálního vetřelce bělogvardějské rozvědce...

Lulu

Lulu (1917)

Filmové zpracování dramatu Franka Wedekinda (1864–1918). Lulu je cirkusová tanečnice a miluje klauna Alfreda. Přesto naváže známost s mladým šlechticem, který kvůli ní upadá do dluhů a nakonec spáchá sebevraždu. Později se Lulu vdá za starého barona von Waldheim. Jeho syn Rudolf zná Lulu z minulosti. Vyčítá otci jeho pošetilost, ten však syna vyžene z domu. V tom se na scéně objevuje klaun Alfredo.

Odissea, L'

Odissea, L' (1911)

Homérův příběh o Odysseovi je rozdělen do tří částí. V prologu opouští Odysseus Ithaku. Po dobytí Tróje se vrací se svými námořníky do Ithaky. Cesta je však dlouhá a komplikovaná. Prožívá různá dobrodružství, navštěvuje různá místa, potkává různé lidi a bytosti (kyklop Polyfémos, Sirény, Skylla a Charybdis, nymfa Kalypsó a Nausikaá v zemi krále Alkinóa). Postupně zahynou všichni jeho druhové. Po návratu na Ithaku potrestá Odysseus nápadníky trůnu a obejme syna Télemacha a manželku Pénelope.

L'Inondation

L'Inondation (1924)

Obec na břehu řeky Rhôny. Alban Perrin, mladý statkář, se chystá oženit s Margot Doucetovou. Do vsi se vrací Germaine, stárnoucí dcera pana Broca, který pracuje na místní radnici. Germaine se zamiluje do Albana. Když je odmítnuta, zhroutí se. Pak přichází povodeň. Když voda opadne, je nalezeno mrtvé tělo Margot Doucetové. Matka mrtvé nevěří, že šlo o nehodu.

La Commune

La Commune (1914)

Po porážce u Sedanu v roce 1870 a pádu Druhého císařství je šéfem exekutivy jmenován Adolphe Thiers. Thiers vydává rozkaz generálu Lecomte, aby zabavil děla zachráněná národní gardou. Vojáci se vzbouří a přidávají se k národní gardě. Generál Lecomte je popraven. To je začátek povstání...

Kreitserova sonata

Kreitserova sonata (1914)

Příběh muže, který až po svatbě zjistí, že jeho žena je úplně jiná, než si představoval. Manželská krize se prohlubuje, když se objeví rodinný "přítel". Manželova žárlivost vyústí ve vraždu manželky, právě když v doprovodu přítele houslisty hraje na klavír Beethovenovu Kreutzerovu sonátu.

Horečka

Horečka (1921)

V přístavním baru v Marseille se objeví skupina námořníků. V jednom z nich majitelova žena Sarah poznává bývalého milence Militise, který před lety zmizel kdesi v Indočíně. Stará láska opět rychle vzplane. Militis si ale z východu přivezl ženu, která o něj pečovala, když onemocněl. Také žárlivý manžel Topinelli si povšimne náklonnosti bývalých milenců. Atmosféra houstne, alkohol teče proudem, horečka stoupá, vše směřuje k tragickému finále.

Unbezähmbare Leni Peickert, Die

Unbezähmbare Leni Peickert, Die (1970) (TV film)

"Nezkrotná Leni Peickert" je volným pokračováním celovečerního filmu Artisté pod kopulí cirkusu (1968). Poté, co opustila myšlenku radikálního cirkusu, pokouší se Leni Peickert se stejným nasazením infiltrovat svými revolučními nápady televizní stanici.

Der ewige Zweifel

Der ewige Zweifel (1918)

Stárnoucí manžel podezírá svou mladou ženu z nevěry. Když se jeho podezření potvrdí, rozhodne se vyhnat manželku z domu. Manželka však vrací úder, když zpochybní jeho otcovství a odchází i s malým synem. Pan Thomas zůstává sám, odsouzen k věčným pochybnostem.

Slava nam, smerť vragam

Slava nam, smerť vragam (1914)

Po vypuknutí války pracuje Olga jako ošetřovatelka v lazaretu. Zde jí v náručí umírá její raněný snoubenec. Olga se chce pomstít a nechává se převelet k vojenské rozvědce.

Sčastě věčnoj noči

Sčastě věčnoj noči (1915)

Lily Pleskova je od dětství slepá. Její ctitel Vadim spolu s její matkou zajistí dívce drahou operaci, která jí vrátí zrak. První člověk, kterého však spatří, je Vadimův bratr George. Lily jej považuje za svého zachránce. Ve strachu o křehkou psychiku dívky se jí nikdo nepokusí vysvětlit, že se mýlí.

Reklama