Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Bídníci (2012) 

Všichni, kdo na Bídníky nadáváte se smažte v pekle! Herci mě překvapili svým zpěvem, do některých bych neřekl, jak báječně zpívat dokáží, jejich výkony jsou skvělé, zvláště pak Russel Crowe jako Javert a Helena Bonham Carter spolu s Cohenem jako manželé Thenáriderovi. Sice je pravda že některé části me nudily, ale přes to všechno jsou Bídníci vynikající film, se skvělou atmosférou a chytlavými písněmi.Proto pět hvězd.

plakát

Frasier (1993) (seriál) 

KACL 780 a doktor Frasier Crane, poslouchám vás...Vlastně je to můj nejoblíbenější seriál, ani nevím proč. Neni tady žádný tupý humor typu: zasmějte se, když slyšíte sprostý slovo. Frasier je příjemný, klidný sitcom o trablích psychiatra a jeho bratra, snobů, v konfrontaci s jejich pohodlným otcem, do čehož jim svým britským svérázem přispívá ošetřovatelka Daphne. No a Eddieho nejde nemilovat. Kelsey Grammer v tomto sitcomu ztvárnil sovu životní roli. Pro mě (pominu-li britské seriály, ty nejde překonat) je to spolu s TBBT nejlepší sitcom všech dob, alespon co se americké produkce týče.

plakát

Super 8 (2011) 

Z traileru to vypadalo na dost dobrou podívanou, havárie vojenského vlaku, utíká nám ''cosi co bude bud nějaký mutant nebo emzák'' a všude se obejvují mrtvoly. To co sem viděl později se dá shrnout jako nuda. Z tohoto filmu jsem si sliboval hodně, jenže namísto výborného sci-fi sem dostal bandu děcek, točících film o zombie kteří se náhodou přimotaj k havárii onoho vlaku. A příběh je na světě! Nebyl by to ovšem ten správný konec, kdyby dětičky nebohému mimozemštanovi (to ''cosi'' z vlaku) nepomohly v záchraně jeho života a odletu domů. Fakt nuda.

plakát

Stargate: Infinity (2002) (seriál) odpad!

Znesvěcení Stargate!!! Příšerná animace, nepřesnosti (odkdy má brána 8 zámků?) a vůbec celý námet je špatný. Hrůza, která si zaslouží poslat do pekel spolu se svými tvůrci. Ještě že všechno zabalili po první sérii, i tak toho bylo moc.

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

SG 1 se vydává do cizí galaxie s pokusem zničit víru Oriů a zastavit jejich expanzi do Mléčné dráhy... Tento závěr k SG1 je až moc uspěchaný, což mě velice mrzí, Oriové se mi zdáli jako atraktivnější nepřátelé než Goauldi takže se celé toto téma mohlo více rozvinout. Škoda. Další věc: Otřesný dabing!!! Proč se nenajali původní herci co dabovali stejné postavy i v seriálu?! Aspoň že Teal´c zůstal se svým původním dabérem. Ještě že existuje možnost originálního znění s titulky. Dávám 4 hvězdičky za to, že film to špatný není, i když jak sem napsal výše, vše je uspěchané. Pořád to zůstáva Hvězdnou bránou a ta se nikdy neokouká, je to srdcovka. I když její závěr mě mírně (trošku víc) zklamal.

plakát

Hvězdná brána (1994) 

Tak tady to všechno začalo...Film, po němž vznikl výborný seriál je pro mě počin zajímavý, jen si řikám že jeho děj se dal rozvinout poněkud více. Ale i tak je tu vše, co má správná SG mít. Záporák s velkou kosmickou lodí a armádou, jež stojí proti skupině vojáku a smrkajícího vědátora, který nakonec rozhodne vše a bez něhož by to samozřejmě nešlo. Po skvělém začátku (objevení principu brány) se děj přesouvá na planetu Abydos, kde už to začíná trošku skomírat. Některé pasáže jsou zdlouhavé a nudné, vše se ale změní jen co přiletí Ra. I tak ale je seriál z tohoto filmu odvozený lepší než jeho předloha. Možná je to dáno tím, že nemám moc rád Kurta Russela a jako plk. O´Neill mi moc nesedl. Přes všechno toto stargate hodnotím vysoko, jakožto původce velkého vesmírného dobrodružství, jenž nám začíná právě tady, na Abydosu.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Každodení spěch domů ze školy, jen abych stihl další epizodu, to je Stargate. Seriál na kterém se praktcky vyrostl se právem řadí k mým nejoblíbenějším a mě jako fanouška sci-fi nepřestane nikdy bavit. Pravda, některé díly zpočátku (první tři série) jsou trošku slabší, ale vše je vykompenzováno skvělými sezónami 5 a 6 a hlavně 7 sérií. 8 sezona se nese v odlehčenějším duchu, hlavní záporáci byli poraženi tak se děj soustředí na situaci Jaffů jako svobodného národa a na zničení replikátorů.. Poslední dvě série již bez R. D. Andersona, nebyly to pravé. Jistě, je zde nový, možná že atraktivnější nepřítel než Goauldi, ale způsob jakým je celý seriál ukončen mi přijde dosti uspěchaný, neřkuli odbytý. I přes tyto zápory vše vyvažuje řada výborných scén, dobří herci (hlavně Michael Shanks) a už jen samotný koncept, jenž se zrodil z jednoho filmu (díky Rolande Emmerichu) a vyústil až ve tři seriály a další dva filmy.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Geniální! Vtipné, svěží, skvělý Cumberbatch i Freeman. Vážně, je to jeden z nejlepších seriálů poseldních let. Scénaristům se povedlo něco vyjímečného, když převedli Sherlocka Holmese a dr. Watsona do ruchu Londýna 21. století. Místo dýmek tu máme niktoinové náplasti, místo drožek černé taxíky a ještě že existují smsky! Hlavní záporák, Andrew Scott, je vtipný už jen svým přehráváním. Těším se na začátek roku a třetí sérii kdy se konečně objasní Sherlockova smrt/nesmrt. Pro mě osobně byl zatím poslední díl (2x03) nejlepším dílem celé série, naopak nejslabším článkem je Slepý Bankéř (1x02). I přes to, celý seriál splývá v jeden fantastický celek.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nejočekávanější film roku... a zároveň nejlepší! Návrat do Středozemě potěší každého, kdo má alepson trošku rád Pána prstenu, Martin Freeman je famózní, film působí zároveň dramaticky (pomsta Thorina Pavézy), ale zároven je doplněn vtipnými hláškami. Velmi se těším na druhý díl. Nejvíc mě tady mrzí fakt, že dost z vás tady porovnává první část Hobbita a Společenstvo. Chyba! Hobbit je úplně jiný, má jednodušší děj a je taky více pohádkový než LOTR, ale jako film výborný.